Infodagen Gratis magazine
Simon High School in Zuid-Afrika 20 februari 2016

Hoe zou jij het vinden: Kerstmis vieren terwijl het 30 graden is? Simon deed het als High School student in Zuid-Afrika, lees het in zijn blog!

Kaapstad verveelt niet!

Op dit moment zit ik al ruim zeven maanden in Kaapstad en het verveelt nog steeds niet!In de laatste maanden is er van alles gebeurd. Ik heb Grade 11 afgesloten, vakantie gehad en ik ben met Grade 12 begonnen. Dit betekent ook dat ik al ruim over de helft van mijn tijd in Kaapstad ben, over tweeënhalve maand zit ik alweer thuis. Gelukkig heb ik nog even om leuke dingen te doen en mijn schooltijd af te kunnen sluiten hier!

blog-simon-volgt-high-school-in-kaapstad-its-the-journey-not-the-destination

Kerstmis in de zon

Grade 11 afsluiten was voor mij niet zo groots aangezien ik al klaar ben met school, maar voor de mensen hier betekent het dat ze naar het laatste jaar gaan, Grade 12. Ik heb ongeveer 5 weken zomervakantie gehad, tijdens de vakantie heb ik weer leuke dingen gedaan en meegemaakt! Zo heb ik kerst gevierd in Zuid-Afrika terwijl het ruim 30 graden was!

blog-simon-volgt-high-school-in-kaapstad-its-the-journey-not-the-destination

Vrijwilligers & Happy New Year!

Mijn hostmom werkt voor een organisatie die projecten hebben in de townships. Tijdens Kerstmis ben ik met haar mee geweest naar een van de projecten waar de vrijwilligers dingen hadden geregeld voor de mensen daar. De kinderen kregen allemaal cadeautjes en elke familie kreeg een pakket met eten voor de kerst. De mensen waren allemaal zo vrolijk en positief terwijl ze eigenlijk helemaal niet veel hebben en ze met een hele familie in een heel klein huisje wonen. Dit was heel bijzonder om te zien en mee te maken! Met oud op nieuw ben ik naar een concert van Jeremy Loops geweest in de Kirstenbosch Gardens. Echt een aanrader! Het was hel leuk om tijdens een concert oud op nieuw te vieren, maar wel raar zonder vuurwerk en oliebollen!

blog-simon-volgt-high-school-in-kaapstad-its-the-journey-not-the-destination

Uitstapjes

Verder ben ik tijdens de vakantie Lions Head nog een keer op geweest tijdens zonsondergang, dit was echt heel mooi! Naar beneden in het donker was alleen wel iets minder. Verder ben ik naar een aantal musea geweest, zoals the Slave Lodge en the South African museum. Dit was erg interessant en leuk om te zien! Vooral the Slave Lodge was indrukwekkend omdat je oog in oog kwam te staan met de drama’s waarmee de slaven in die tijd moesten leven. Ook ben ik op 29 januari naar het concert van Mumford & Sons geweest op de Grand Parade, dit was heel erg tof!

blog-simon-volgt-high-school-in-kaapstad-its-the-journey-not-the-destination

High School

Ondertussen is school natuurlijk ook weer begonnen. Voor mij betekent dit mijn 2e half jaar hier op school, voor de studenten hier betekent dit het laatste jaar High School. Het gaat zijn gangetje op school en alles voelt eigenlijk als normaal. Vorige week had ik 80% voor mijn Afrikaanse toets!

blog-simon-volgt-high-school-in-kaapstad-its-the-journey-not-the-destination

Bezoek!

Ik kijk erg uit naar de vakantie in maart, mijn ouders en zus komen dan op bezoek! We gaan samen een trip maken van 2 weken. Ik heb erg veel zin om hen alles te laten zien, waar ik woon, mijn omgeving en hoe school eruit ziet. Hetgene waar ik niet naar uit kijk is het afscheid nemen hier, wat nu toch wel steeds dichterbij komt… Gelukkig heb ik nog even tijd om hier te genieten!

It’s the journey, not the destination

Wil je net als Simon naar een High School in Zuid Afrika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Amerika of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's