De eerste indrukken in Zuid-Afrika

Brent
High School
3 oktober 2017

Brent zit voor een High School Year in Zuid-Afrika! Tijdens de komende blogs zal hij ons op de hoogte houden van zijn avontuur. In deze blog lees je hoe het voor hem was om in een totáál ander land aan te komen! 

Aangekomen in Kaapstad!

Haai ho, het is je afrikaan hier!
Gisteren ben ik aangekomen in het oh zo mooie Kaapstad. Ik landde rond 21:00 uur en werd daar opgepikt door m’n gastmoeder, Kim Isaacs. Ze was meteen al zo lief en gaf gelijk een heel veilige houding af. Toen we naar huis reden was mijn eerste indruk onderweg dat het er behoorlijk Amerikaans uitzag.. verlichte straten, met grote huizen en shopping malls. Eenmaal aangekomen heb ik m'n hostmoeder moeder ontmoet, want die zal de meeste tijd met me doorbrengen: Vanessa Isaacs. Er zijn hier ook andere kinderen, en die avond heb ik gelijk een meisje uit Florence ontmoet: Bella, wat echt een topper is. De volgende ochtend ben ik gaan ontbijten en ontmoette ik daar de andere student uit Frankrijk: Alice (zij is ook geweldig). Mijn hostmoeder werkt veel (Kim) en is nu op congres voor zaken (vrijdag terug).

Mijn nieuwe huis

In de middag heb ik m'n koffer uitgepakt, m'n kamer ingericht en gepraat en geluncht met de andere studenten in het huis. Het huis is trouwens echt heel groot, en het zwembad is zóó mooi..

Het is hier wel heel koud in huis, omdat de Afrikaanse huizen niet gemaakt zijn voor winter. Ik leef nu in een trui, en draag een jas in de woonkamer.. en ohja; mijn enige steun is een camping heater die ik elke kamer insleep om te overleven.. Ik heb mijn eigen kamer en eigen badkamer (wat een luxe) en het huis is heel tof, en gezellig. In de namiddag is de andere student ook aangekomen, en dat is ook een topper, maar ze heeft een jetleg.. arm kind moest 30 uur reizen vanuit Soa Paulo (Brazilië) om hier te komen...

Ik ben écht in Afrika!

Toen ze een beetje gesetteld was zijn we met de auto (oma reed) de buurt gaan verkennen.. toen merkte ik dat het daadwerkelijk ECHT AFRIKA is... geweldig!! We hebben voor 6 euro voor 5 personen Afrikaans eten afgehaald, en zijn dat thuis lekker gaan eten. Oh; wat ook echt anders is, is dat het hier heel de dag zoete inval is. De buren, opa's, oma's of gewoon vage kennissen komen gewoon langs, of lopen even binnen. Heel apart als je dan met een jas aan op de bank met een camping heater stroopwafels ligt te eten.. maar oké, daar wennen we aan. Morgen ga ik op introductie in de stad, en ga ik alles zien van Kaapstad! Maar alles overziend is het hier zo gaaf, ook de andere studenten zijn zo open en gezellig, en we hebben tot 02:00 uur films gekeken in mijn kamer terwijl oma lekker sliep, oh oma mag ik haar trouwens niet noemen: It's aunty nes. Geweldige mensen tot nu toe, en ik ben benieuwd naar school maandag!! P.S. De overgang naar Engels is zo goed, iets te goed.. ik begin automatisch in het Engels met reageren op een bericht.. dit verhaal duurde uren.. maar hey: tien maanden om te vullen, dus lekker doorlullen.

Wil je net als Karin naar een High School in Zuid Afrika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld AmerikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.