Infodagen Gratis magazine
Frouke High School Argentinië 04 februari 2020

Frouke heeft er voor gekozen om high school in Argentinië te doen. In deze blog neemt ze jullie mee door haar avonturen van de laatste paar maanden! 

Wat gaat de tijd toch snel! Ze zeggen dat de tijd sneller gaat als je het leuk hebt toch? Ik kan hier zeker over meepraten, ik heb het echt naar mijn zin hier. De afgelopen maanden veel mooie dingen mogen meemaken, die ik graag met jullie wil delen!

Summer is here!

Als ik het even breder trek, is mijn leven nu vooral heerlijk rustig en fijn. Integendeel tot het koude Holland (hehe) is de zomer hier volop van start gegaan en bestaan mijn dagen voornamelijk uit zwemmen, zonnen, feesten, uitslapen, afspreken met vrienden en heel veel terere drinken! Dit is de zomerse versie van maté, ze drinken dan de yerba (de kruiden) met koud fruitsap in plaats van met warm water. Met deze ontwikkeling ben ik erg blij, want met die mate heb ik toch nog maar moeite… de terere vind ik gelukkig heel lekker! Ik geniet volop dus je merkt ook dat de sfeer hier in Firmat anders is. Ze houden allemaal ontzettend van de zomer en deze periode is iets waar ze allemaal het hele jaar naar uitkijken. Ik ben gelukkig ook fan van de zomer, dus ik ga hier vrolijk in mee. De sfeer van de mensen die hier helemaal van genieten is echt heerlijk om te zien, iedereen is de hele dag door buiten, met elkaar, leuke dingen aan het doen… Super om mee te maken!

blog-time-flies-in-argentina

Laatste schooldag

Ondanks dat de zomer officieel nog niet begonnen is, is de zomervakantie dat wel. Vorige week vrijdag had ik mijn laatste schooldag en wat was het een bijzondere dag. Inhoudelijk was er natuurlijk niet veel meer te doen, dus werden we bij de meeste lessen gevraagd wat lekkers mee te nemen om er zo met z’n allen de hele dag iets gezelligs van te maken, te kletsen en mate te drinken. Hoewel de meeste van mijn klasgenoten niet meer konden wáchten om die school uit te rennen, zag ik er toch een beetje tegenop. Het voelde voor mij als een afsluiting van een belangrijk onderdeel van mijn uitwisseling, naar die piepkleine school gaan waar ik iedere dag de mogelijkheid kreeg om mijn vrienden te zien, Spaans te leren en ‘verplicht’ onder de mensen te zijn. En om dit 3 maanden te missen (ja, ik heb dríé maanden vakantie…) viel me toch zwaarder dan ik had gedacht! Tijdens een van de lessen kwam mijn docente Spaans naar mij toe (echt een lieverd, heb ik een hele goede band mee)
om mij te bedanken voor mijn goede inzet, de motivatie om te leren die ik heb en hoe trots ze was op mijn vooruitgang met de Spaanse taal. Zó ontzettend lief was dat... Met de afspraak om deze zomer samen nog eens iets te gaan drinken, was de schooldag toch echt bijna aan zijn eind gekomen. Ik was nog mijn spullen aan het inpakken toen ik alleen nog met een paar vrienden van me overbleef in het lokaal. Ik gaf mijn beste vriendinnetje een knuffel en voelde toen tranen opkomen. Toen de anderen dat zagen kreeg ik heel lief van allemaal een knuffel; stond ik dan midden in de school met een ugly crying face. Toen ik thuiskwam belde ik
eigenlijk gelijk mama, het was zo’n bijzondere dag geweest. Het waren tranen van verdriet maar ook echt van blijdschap; ik had echt wel een hele fijne paar maanden gehad op school, besefmomentje!

blog-time-flies-in-argentina

Reisjes

Reizen heb ik de afgelopen maand ook weer gedaan! Ik ben samen met mijn gezin een weekendje weggeweest naar de provincie Cordoba, bekend om zijn mooie bergachtige landschap, de lekkere chocolade en de vriendelijke mensen. Mijn grootouders hebben daar een huisje waar we met het gezin konden verblijven. Een ontzettend fijn weekend was dit, echt family time, wat heel fijn is om de band te versterken. Ze hebben me historische dorpjes laten zien, de toeristische plekjes uit de buurt, maar we hebben vooral veel gelachen met z’n allen. De laatste nacht overnachtten we in de grote stad Villa Carloz Paz, wat een populaire vakantiebestemming is hier in Argentinië. Op die stad was ik op slag verliefd: prachtige uitzichten, een hele fijne sfeer en genoeg te doen. Hier kom ik dus zeker terug!

blog-time-flies-in-argentina

De tweede reis die ik mocht maken was naar de bruisende hoofdstad Buenos Aires! Het weekend 13-15 december bezocht ik de stad met mijn uitwisselingsorganisatie en dus mijn mede-exchangers. Ook mijn gastzus was mee, wat ontzettend gezellig was. Die paar dagen waren super fijn om weer lekker met iedereen bij te praten, wat in mijn eigen taaltje te kunnen praten en eindelijk die immense stad met eigen ogen te kunnen zien.
Qua reizen staat er deze zomer ook nog zeker het een en ander gepland, waar ik ontzettend naar uitkijk!! Ik ga begin januari mee op het jaarlijkse tripje naar de kust samen met mijn gezin en hun vaste vriendengroep. Volgens hun een van de leukste weken van het jaar, dus daar kijk ik heel erg naar uit! Updates to come. Vervolgens staat eind januari een vooral hele bijzondere reis op me te wachten, ik zal het zuiden van Argentinië rondreizen op een 10-daagse WEP (mijn organisatie)-reis. We gaan met een groep van ongeveer 20 studenten de gevarieerde landschappen van het zuiden ontdekken, een dagje de grens over naar Chili en dat allemaal met fantastisch gezelschap. Kan écht niet wachten!!

blog-time-flies-in-argentina

Invulling van mijn vakantie

Nu ik dit schrijf, hebben we al ongeveer een maand vakantie en hoewel ik eerlijk moet toegeven dat het begin van de vakantie niet makkelijk was, gaat het nu supergoed. Ik vond het even lastig om mijn ‘weg’ te vinden op het moment dat je niet meer dagelijks naar school moet en je dus zelf een beetje je dagen moet gaan invullen. De eerste twee weken bestonden uit veel verveling en ik kon me daardoor soms wel degelijk wat ellendig voelen. Gelukkig bleek snel dat dat echt tijdelijk was en toen ik eenmaal m’n ritme had gevonden, begon ik echt te genieten. De zomer hier is inderdaad supertof en ik begrijp het nu als mensen zeggen dat dit de leukste periode van het jaar voor ze is. Iedere dag lekker rustig aan doen, geen verplichtingen, heel veel afspreken en leuke dingen doen met vrienden en veel feestjes. Mijn zomer ziet er ietsjes anders uit dan die van mijn klasgenoten. Mijn organisatie vraagt alle studenten namelijk om tijdens de vakantie een vrijwilligerswerkprogramma af te ronden, dus ook ik ben hiermee bezig! Ik ben begeleidster bij een “Colonia de Verano”, een soort zomerkamp voor kinderen. Kinderen kunnen er iedere (werk)dag heen en wij houden ze dan
van 9.00 tot 12.00 uur bezig. Ik heb samen met twee andere meiden de groep van de 3/4-jarigen. We spelen met ze, gaan met ze zwemmen, zingen en dansen… ik vind het echt heel leuk om te doen en het heeft voor mij veel voordelen. Het zorgt een beetje voor ritme in mijn week, ik moet er vroeg voor opstaan en heb tegen de lunch al écht iets gedaan met mijn dag, wat een fijn gevoel is. Sowieso vind ik het leuk om met die kids bezig te zijn, maar hier leer ik ook nieuwe leeftijdsgenoten kennen (de andere begeleiders) en maak ik kennis met een nieuwe kant van de Spaanse taal (kindertaal is toch anders haha!). Dit blijf ik waarschijnlijk heel de zomer doen.

blog-time-flies-in-argentina

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Argentinië? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen!  

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's