Infodagen Gratis magazine
Noémi High School in Amerika 26 augustus 2017

High School studente Noémi vertrok als een van de eerste naar Amerika en is nu precies een maand in Amerika. En bij het High School Amerika jaar hoort een New York Oriëntatie. Daar heeft ze de Empire State Building, Hard Rock Cafe en nog meer gezien. Benieuwd hoe zij de New York Oriëntatie heeft beleefd?

26 juli: De dag is eindelijk aangebroken

Om 6 uur 's ochtends ging mijn wekker. De dag waarnaar ik zo lang had uitgekeken, was eindelijk aangebroken. En een uur later gingen wij richting Schiphol. Ik had zoveel gemengde gevoelens. Ik was aan de ene kant super "excited" en aan de andere kant was ik heel nerveus en wilde ik geen afscheid nemen van mijn ouders. Natuurlijk zijn deze gevoelens vrij normaal. Je laat je vertrouwde omgeving, je gezin, vrienden en familie achter. Toen wij uiteindelijk op Schiphol waren aangekomen, kreeg ik een formuliertje van Travel Active waarop de vluchttijden stonden en wie je Buddy in New York City zou zijn. Dit betekent dat je je "Buddy" in NYC in de gaten moest houden. We noemden het de Buddy Check. Daarna werd er nog een laatste foto van ons gemaakt en moest ik gaan inchecken. Het inchecken liep niet heel soepel, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Na het inchecken moest ik nog 45 minuten in de rij staan om mijn koffer af te kunnen geven. Na alles gedaan te hebben, werd er nog een groepsfoto gemaakt en namen wij afscheid van onze ouders. 

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

Al snel gingen wij richting de douane. Alles verliep heel goed, totdat we in het vliegtuig van Lufthansa zaten en wij 45 minuten vertraging hadden. Ja...we hadden 45 minuten vertraging en maar een uur overstaptijd. Dus je raadt het al, we hadden onze vlucht gemist naar NYC. Melissa (onze begeleidster) heeft daarna alles heel goed geregeld en wij kregen zelfs een voucher ter waarde van 7 euro voor een snack en drinken als vergoeding. Toen we uiteindelijk in het vliegtuig zaten (nu richting London), hadden wij weer vertraging. En wij hadden weer maar een uurtje overstaptijd. Eenmaal in London hadden wij hartstikke snel gerend. We moesten ook nog eens door de douane, onze paspoorten moesten gecheckt worden en we moesten onze tickets nog ontvangen. Na al het gehaast (we hadden onze work-out wel gehad die dag), zaten we uiteindelijk in het vliegtuig naar New York. Toen we in New York aangekomen waren, moesten wij weer door een Security Check, onze paspoorten werden gecontroleerd en we moesten het DS-2019 formulier laten zien. Daarna snel de bagage opgehaald en toen moesten wij nog wachten op de bus. De bus kwam ook wat later, maar uiteindelijk waren wij rond 00:00 aangekomen. De mensen die nog pizza wilden eten, mochten dat doen maar ik ging naar mijn kamer, want de dag was heel vermoeiend geweest. Om 1 uur 's nachts lagen wij eindelijk in ons bed met de gedachte dat wij ontzettend veel zin hadden in NYC. 

27 juli: Central Park, Hard Rock café en nog meer!

Na 6,5 uur slaap te hebben gehad, stonden wij op en om half 8 gingen wij ontbijten. Ik had voor een bagel en jus d'orange gekozen. Om 9 uur gingen wij uiteindelijk naar NYC (de bus kwam wat later dan gepland). Toen wij naar NYC reden, konden wij de hoge gebouwen al zien. In NYC aangekomen, waren de gebouwen nog groter, er waren heel veel mensen, het verkeer was chaotisch, er waren super veel dure winkels en het was echt heel mooi om te zien. Nadat wij de gids hadden opgehaald, reden wij door naar Central Park. In Central Park kon men even alles vergeten, men merkte niks meer van de drukte in de stad. Het was prachtig en rustgevend. 

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

Na Central Park gezien te hebben, reden wij verder met de bus langs Fifth Avenue, Trump Towers, Rockefeller Center, NYC Public Library, Grand Central Terminal en de Empire State Building. Na alles gezien en in ons opgenomen te hebben, kregen wij lunch in Washington Square Park. Ik had gekozen voor de bagel met roomkaas (er zat echt gigantisch veel roomkaas op). Daarnaast kregen we een flesje water, wat sla, koekjes, een banaan en een appel. Na genoten te hebben van de jazz muziek, de mooie fontein en de lunch, gingen wij verder met de bus. Wij reden langs Soo, Chinatown, Civic Center, Tribeca en de Meatpacking District. De bus stopte bij de High Line. Op de High Line stonden wat stalletjes met souvenirs, ijs en wat eten. Er waren allemaal tafeltjes, waar de mensen aan konden zitten. Genietend van het uitzicht liepen wij over de High Line, richting de bus, om verder te rijden naar Herald Square. Daar kregen wij vrije tijd voor Macy's, een gigantisch winkelcentrum. Na het winkelcentrum gezien te hebben, keken wij nog even rond op Herald Square en daarna gingen wij verder naar het Hard Rock Café (amazingggg). Het Hard Rock Café was echt heel gaaf en het eten was ook heel lekker. Ik had gekozen voor de "burger with fries", daarna kregen wij nog chocolate chip cookies, maar dat konden wij echt niet meer opeten. Dus pakten ze het voor ons in en kregen wij het mee. Daarna hadden wij nog twee uur vrije tijd op Times Square, wat echt geweldig was. Je wist niet waar je naar moest kijken, echt zo mooi. Rond 9 uur gingen wij naar het hotel. Na zo een lange dag keken wij uit naar ons bed. Wij hadden heel veel indrukken opgedaan en wat is NYC geweldig.+

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

28 juli: 9/11 Memorial, boottour en skyline view

Na het ontbijt, gingen wij met de bus richting de 9/ll Memorial. Het was heel indrukwekkend om te zien. Wat heel mooi was, was dat er een witte roos in een naam werd gestopt, wanneer degene jarig zou zijn. Dit hebben wij gezien en ik vond het zelf heel schokkend om alle namen te lezen van de mensen die omgekomen zijn bij de verschrikkelijke gebeurtenissen. 

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

Na het 9/ll Memorial gezien te hebben, liepen wij verder naar 21th Century, wat ook een groot winkelcentrum is. Na 21th Century gezien te hebben, liepen wij door Wall Street en gingen wij richting de pier/haven. Daar kregen wij lunch. Ik had gekozen voor het broodje met kalkoen en kaas. Wij kregen daarnaast nog chips, 2 koekjes en water. 

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

Toen wij onze lunch hadden opgegeten, gingen wij met een boottour mee. Het was een prachtige boottour en het was geweldig om de Liberty Statue in het echt te kunnen zien. 

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

Na de boottour werden wij met de bus naar een punt gebracht, wat vlakbij de Brooklyn Bridge lag. Wij hebben de brug overgelopen en wat was het mooi! Daarna kregen wij nog tijd om ijs te eten en te relaxen. 

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

Even later gingen wij verder naar Coney Island, onderweg hebben wij heel veel verschillende nationaliteiten en verschillende bouwstijlen gezien. Het was ontzettend gaaf. Coney Island was heel leuk. Wij hebben nergens ingezeten, alleen maar wat rondgekeken, omdat wij nog maar 40 minuten hadden. Na Coney Island gingen wij naar een pizzeria. Heerlijk gegeten. Wij kregen pizza, salade en ijs. 

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

Nadat wij gegeten hadden, reden wij door naar Rockefeller Center. Top of the Rock was schitterend en het uitzicht over de skyline van NYC was heel erg mooi. Na alles weer in ons opgenomen te hebben, reden wij terug naar het hotel. Ik had mijn koffer snel ingepakt, gedoucht en daarna gingen wij eindelijk slapen om 00:00. De volgende ochtend om 03:00 zou ons wekker alweer gaan.

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

Het ontmoeten van mijn gastgezin

Na drie uur geslapen te hebben ging mijn wekker. Ik was helemaal niet zo moe, maar ik zat vol zenuwen. Ik moest vandaag voor de eerste keer alleen gaan vliegen en overstappen. Om 3:30 am reden wij met de bus richting het vliegveld. Het inchecken verliep soepel, maar mijn koffer was wel iets te zwaar (2,5 Lbs). Gelukkig, maakten zij hier geen probleem van. Ik was echt opgelucht, want al mijn cadeautjes namen de helft van mijn koffer in. Misschien iets meer zelfs en ik had echt geen idee wat ik eruit had moeten halen. Daarna moesten wij door de douane. Nadat alles in orde was, moest ik afscheid nemen van de groep. Natuurlijk, moest ik als enige naar een andere gate. Na afscheid te hebben genomen, ging ik wachten totdat ik kon boarden om 6:15 am. De vlucht verliep goed, toen ik in Houston was aangekomen had ik nog ruim de tijd om over te stappen. Eenmaal in het vliegtuig naar Tulsa drong het tot mij door dat ik hier voor tien maanden zou verblijven.

blog-zo-heeft-noemi-de-new-york-orientatie-beleefd

 

Dat was even moeilijk, maar het ging al snel beter nadat mijn gastgezin mij zo hartverwarmend had ontvangen. Mijn gastgezin stond mij op te wachten waar men de koffers moest komen ophalen, Travel Active had hier over verteld, dus kwam ik niet voor een verassing te staan. Mijn gastgezin stond mij op te wachten met een heel lief welkomstbord. Trey (mijn broertje) gaf mij heel veel knuffels, dus hij liet mij gelijk thuis voelen. Trey heeft daarna ook gelijk het huis laten zien, ik heb mijn cadeautjes gegeven, wij hebben veel gepraat en ook ik had cadeautjes van mijn lieve gastgezin gekregen. Ik heb een paar oorbellen en een kettinkje gekregen met tijgerpootjes en een shirt met "Tigers" erop. Jullie denken vast, hmm waarom zoveel tijgers?? Ik ben een Tiger, want ik ga naar Broken Arrow High School. De mascotte is een tijger, dus alles staat in het teken van tijgers. Nadat wij een beetje gerust hadden, gingen wij door naar een pizzeria, weer heerlijk gegeten. Na het avondeten had ik mijn koffer uitgepakt en ging ik slapen. De volgende dag (zondag) gingen wij naar de kerk en kon ik gelijk hun vriendengroep ontmoeten. Dat was heel leuk en het voelde ook meteen goed. Ik ben nu precies vier weken in Broken Arrow en ik voel mij meer dan thuis. 

Wil je net als Noémi naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's