5 highlights in Sydney die je niet mag missen

Travel Active
Taalreizen
17 oktober 2020

G’day mate! Welkom in Sydney, de oudste maar ook bekendste stad van Australië. Elk jaar reizen er miljoenen bezoekers naar deze zonnige backpackersstad. Sydney is een prachtige uitvalsbasis om jouw avontuur te beginnen. Wij zijn verliefd op deze stad en hebben daarom voor jou 5 highlights in Sydney op een rijtje gezet.

Bezoek het iconische Sydney Opera House

Er is geen bezienswaardigheid symbolischer voor Syndey dan het Opera House. Dit iconische gebouw, en tevens ook theater is hét visitekaartje van de stad. Jouw bezoek aan Sydney is niet compleet zonder een foto voor het Opera House. Tip: loop via de botanical gardens naar Ms Maquaries Chair voor het beste uitzicht van deze toeristische trekpleister.

Beklim de beroemde Sydney Harbour Bridge

Net als het Sydney Opera House, is de Sydney Harbour Bridge een van de bekendste trekpleisters van de stad. Deze brug is al van verre te zien en een iconische toevoeging aan de Sydney skyline. Hoe vet zou het zijn om deze brug te beklimmen? Het is een unieke beleving en de flinke klim meer dan waard. Op de top sta je 130 meter boven de haven van Sydney is, dus hopelijk heb je geen last van hoogtevrees.

Zoek de rust op in Harbour National Park

Ben je op zoek naar rust na een drukke dag in de stad? Neem de ferry van Opera House en sta binnen een half uur in het prachtige Harbour National Park. Dit natuurpark is opgericht om de bossen en kustlijn te beschermen. Je kunt vanuit hier genieten van een adembenemend uitzicht over de stad. Een aanrader is een bezoek te brengen aan dit park tijdens zonsondergang.

Neem deel aan een free walking tour

Free walking tours zijn te vinden in steden over de hele wereld, zo ook in Sydney. Door middel van dit geweldige concept leer je de stad echt kennen door de ogen van een local. Een tour duurt vaak een uur of twee waarin een gids je langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad leidt. Meestal is een free walking tour gericht op het zien van de hotspots, maar een foodtour is ook een echte aanrader. Er is geen betere manier om te cultuur te leren kennen dan door het eten van lokale gerechten.

Leer surfen aan de stranden van Sydney

Surfen is dé activiteit die iedereen gedaan moet hebben in Australië. Bondi Beach is een van de bekendste stranden van Australië en op ligt op 20 minuten rijden van het stadcentrum in Sydney. Je kunt er heerlijk relaxen en genieten van de surfsfeer die er hangt. Of je nu ervaren surfer bent of nog nooit op een surfboard hebt gestaan, Bondi Beach is er voor iedereen.

Sydney is een veelzijdige stad om jouw avontuur in te beginnen. We bieden veel programma’s aan in Australië en tijdens jouw tijd Down Under kan een tripje naar Sydney eigenlijk niet ontbreken. Benieuwd naar al onze programma’s in Australië? Bekijk ze hier!

Gerelateerde blogs

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.