Infodagen Gratis magazine
Travel Active 21 november 2014

Op ongeveer 4 uur afstand van de Big Apple vind je de stad Boston. Deze vriendelijke studentenstad wordt ook wel beschouwd als de hoofdstad van New England, regio in het uiterste noordwesten van de VS. De gemoedelijke sfeer, ligging en het historische stadscentrum maken dit een stad waar je als bezoeker je ogen goed de kost kunt geven. Hier onder volgen een aantal must-see’s en must-do’s voor jouw volgende bestemming: Boston.

Zien en doen tijdens jouw reis naar Boston

blog-je-volgende-bestemming-studentenstad-boston

Bezoek je Boston voor de eerste keer en houd je van geschiedenis? De Freedom Trail is dan ideaal om 16 van de belangrijkste historische ‘landmarks’ van Boston te zien. Deze 4 kilometer lange route loopt dwars door het centrum van de stad en wordt aangegeven door een rode lijn. De wandelroute start in Boston Common, het oudste park in de Verenigde Staten! Dit prachtige park is alleen al de moeite waard om wat rond te struinen. Neem een kijkje bij de Frog pond waar in de zomer kinderen met kleine zeilbootjes spelen en waar je in de winter kunt schaatsen!

Cambridge

blog-je-volgende-bestemming-studentenstad-boston

Cambridge is de universiteitsplaats waar Bostons beroemde universiteiten Harvard en MIT huizen. Het is eigenlijk een stadje op zich en de moeite waard om een middag rond te wandelen. Winkeltjes, oude bookshops en leuke kleine cafeetjes, bijna overal werken studenten. Dit maakt het een heel levendig stadje met een uitgelaten, Europees aandoende sfeer. Vanuit hier kun je met een gids een Hardvard-tour doen. Tijdens deze tour loop je over het immense terrein en leer je over alle verschillende gebouwen. De gids (een Harvard student) vertelt allerlei leuke feitjes over de historie van Harvard en beroemde oud-studenten.

Quincy Market

blog-je-volgende-bestemming-studentenstad-boston

Quincy Market is toch wel één van de populairste attracties van de stad. Een geweldige overdekte markt in een historisch gebouw midden in de stad met allerlei stands met lokale specialiteiten. Probeer eens de beroemde Clam chowder (een soort vissoep). In het midden van het pand vind je een oud postkantoortje waar je je kaarten naar huis kunt posten! Studeer jij een tijdje in Boston, dan is dit ook de perfecte plek om rustig je huiswerk te doen op één van de sfeervolle terrassen.

Boston Red Sox – Fenway Park

blog-je-volgende-bestemming-studentenstad-boston

Deze moet je zeker niet overslaan, ook al ben je geen sportfan! Bostonians zijn heel sportief en zijn in de zomer vaak ook zelf in Boston Common te vinden om te honkballen. Als de Red Sox hun thuiswedstrijden hebben is de halve stad te vinden in Fenway Park, het stadion van de club. Heel leuk om al voor de wedstrijd naar het stadion te gaan waar je je in de kleuren van de club kunt hullen en met een hotdog in je hand alle andere uitgedoste supporters kunt bekijken. Hierna kun je uiteraard de wedstrijd gaan kijken. Zorg wel dat je op tijd een kaartje koopt!

Eten en uitgaan in Boston

Door het gelegen havengebied wordt er veel vis geserveerd in Boston. Deze visrestaurants zijn overal te vinden en leveren ook kwaliteit. Proef vooral eens de mosselsoep in Boston! Daarnaast wordt in Boston het meeste softijs per inwoner gegeten van heel Amerika; geen wonder dat er in de stad veel ijsbars te vinden zijn, bijv. Lizzy’s Ice Cream of, volgens The New York Times, allerbeste ijs van de stad, Toscanini’s. Uitgaan in Boston doe je vooral in cafés en loungebars en minder in clubs. Door de universiteit is Boston een uitgaansstad voor studenten bij uitstek. Ook vinden er regelmatig feesten plaats die via de media onder de aandacht worden gebracht. Tijdens jouw verblijf heb je dus genoeg mogelijkheden om van het uitgaansleven te proeven!

TIP: Froukje van het BNN programma 3 op reis bezocht Boston. Bekijk hier de uitzending en waan je alvast door deze interessante stad.

Spijker je Engels bij op de moderne talenschool in Boston

blog-je-volgende-bestemming-studentenstad-boston

Doordat Boston een echte studentenstad is, leent deze stad zich perfect voor het bijspijkeren van jouw Engelse talenkennis. Via Travel Active kun jij je verblijf combineren met een taalcursus Engels op de talenschool in Boston. De karakteristieke talenschool (o.a. dankzij de bakstenen muren) is voorzien van de modernste snufjes en ligt op loopafstand van allerlei interessante bezienswaardigheden. Bovendien is het een zeer erkende talenschool waardoor je in Boston dus echt op niveau kunt studeren. Naast het prettige gebouw van de talenschool, krijg je ook genoeg mogelijkheden voor het maken van tripjes. Zo hoef je niet alleen op pad, maar kun je tegelijkertijd ook nieuwe internationale vrienden maken. Denk aan relaxte stranduitjes, een stadstour en een excursie naar New York.

Marijke uit het Taalreizen team van Travel Active bezocht in november verschillende talenscholen in Amerika, waaronder Boston, en zegt het volgende: “De school in Boston vond ik heel leuk omdat het zo’n fijne sfeer heeft. Het voelt net als een familie! Ze zijn verder wel echt gericht op studenten zo goed mogelijk de Engelse taal te leren. Ze staan echt voor je klaar en dat is een prettig idee.”

Zou jij een taalcursus willen volgen in Boston? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's