Loes volgt een Taalreis in Bournemouth: ”De tijd vliegt!”

Loes
Taalreizen
31 maart 2016

Loes volgt 8 weken een Engelse Taalreis in Bournemouth, ze is nu halverwege haar avontuur. Loes vertelt hoe haar Taalreis tot nu toe bevalt en wat ze al gedaan heeft!

De tijd vliegt!

De eerste vier weken van mijn Taalreis in Bournemouth zijn voorbij gevlogen. In Bournemouth is genoeg te doen! Het heeft een heel leuk centrum, een prachtig park en een heerlijk strand om uit te waaien!

Spannend: eerste dag school

Mijn eerste dag op school was spannend. Als eerste moest ik een test maken om te kijken welk niveau Engels ik had. Na deze test werd ik in een klas gezet met mensen van hetzelfde niveau. De leraren zijn heel aardig, ze helpen je daar waar nodig is. De lessen zijn niet zoals ik gewend ben. Op de middelbare school kreeg ik gewoon grammatica regeltjes uitgelegd en moest je wat woordjes uit je hoofd leren, hier ben je heel veel aan het praten en samen aan het werken. Ik vind dit erg fijn omdat je door het praten veel beter en sneller Engels leert dan dat je het uit je hoofd moet leren en je er nooit mee oefent. Na 4 weken school kennen de leraren me al en ik ben zelfs na 1 week al een niveau omhoog gegaan!

Uitstapjes

De school organiseert elke dinsdagavond een movienight, je kunt dan naar school komen en een film kijken met mede-studenten. Iedere woensdagavond is er een Pubnight. We gaan dan naar Mary Shelley, een pub die ongeveer 150 meter van de school afligt. Samen met vrienden drinken we dan wat in de Pub, erg gezellig! Ook regelt de school dagtrips naar steden. Ik ben bijvoorbeeld naar Oxford gegaan, een echte aanrader, het is een erg leuke stad! Ook ben ik nog van plan om naar Stonehenge&Bath te gaan met school.

New friends!

Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt hier, vooral Duitsers. Het valt me op dat er veel Duitse, Spaanse en Portugese studenten zijn. Ik heb nog geen enkele Nederlander ontmoet maar eigenlijk vind ik dat wel fijn want dan ben ik ook niet geneigd om Nederlands te praten! Ik merk dat veel Spaanse en Portugese studenten elkaar op zoeken en alleen maar in hun eigen taal praten, dat vind ik wel jammer. Alle studenten zitten in hetzelfde schuitje dus er is niemand die eigenlijk buiten de boot valt. Iedereen is aardig en heeft respect voor elkaar!

Shared Appartment of host family?

De accommodatie bevalt prima, ik heb gekozen voor een Shared Appartment omdat ik mijn eigen vrijheid wilde hebben. Toen ik hier aankwam zat ik met 2 Duitse en 2 Portugese meisjes in de flat, maar de Duitse zijn vorige week vertrokken dus we zijn nu met z’n drietjes. Het is niet standaard dat je elke avond samen eet. Dit merkte ik in het begin wel, ik dacht namelijk dat dit wel de bedoeling was, maar iedereen leeft hier eigenlijk voor zichzelf. We zitten natuurlijk wel eens samen en als je ziet dat iemand alleen eet, dan ga je er bij zitten om gezelschap te houden, maar het is niet vanzelfsprekend. Dat komt natuurlijk ook door de verschillende tijden van eten en doordat de huisgenootjes werken etc. In Portugal eten ze hun avondeten (pas) om 21.00 uur ’s avonds. Als je vrienden wilt uitnodigen of iets dergelijks, dan zou ik voor een Shared Appartment gaan. Een een host family is natuurlijk ook fijn omdat je dan niet hoeft na te denken over het eten en boodschappen etc. Ook leer je bij een host family nog meer van de Engelse cultuur.

Studentenstad Bournemouth

Bouremouth is een leuke studenten stad. Je ziet veel (internationale) studenten rondlopen hier. Elke avond is er wel wat te doen! Op maandag ben ik wel eens een keer naar Halo gegaan, dit is een kerk omgebouwd tot een club! Erg leuk en bijzonder om eens mee te maken! Het enige minpuntje wat ik heb over het uitgaansleven hier, is dat ze in de clubs maar 1 soort muziek draaien. In Nederland ben ik gewend dat ze Latin, R&B en House door elkaar heen draaien, maar in de clubs waar ik geweest ben was het of Latin, of R&B, of House. Dat is wel jammer, maar daar wen je aan!

Nog genoeg te doen en te beleven!

Er is veel te zien in de omgeving, je hebt verschillende steden in de buurt en mooie natuurplaatsen. In Southampton is een groot shoppingcentrum waar ik volgende week naar toe ga. Christchurch is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, het is een leuk plaatje om te zien. Ik ben van plan om nog naar The Old Harry Rocks, Corfle Castle en Swanage te gaan. Er is genoeg te doen in de buurt! Ik ben benieuwd wat de komende 4 weken mij nog gaan brengen!

Zou jij een taalcursus willen volgen in Bournemouth? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.