Louise’s taalreis in Vancouver: “Deze ervaring was veel leuker dan ik ooit had durven dromen!”

Louise
Taalreizen
13 september 2016

Louise is afgereisd naar het prachtige Canada voor haar taalreis in Vancouver! Ze leerde haar Engels verbeteren, en heeft waanzinnige ervaringen opgedaan! Lees haar verhaal hier!

Departure day

Al maanden roep ik enthousiast dat ik zoveel zin heb om weg te gaan, maar toen het eenmaal zover was werd ik toch wel erg zenuwachtig. Wat kon ik verwachten van het gastgezin? Mijn nog onbekende kamergenootje? De school? Gelukkig werd ik uitgezwaaid en stevig geknuffeld door mijn lieve familie en vriendinnen. Nu kon mijn taalreis in Vancouver echt beginnen!

Mijn gastgezin in Vancouver

Na lang gereisd te hebben, heb ik met een jetlag het gastgezin en alle andere internationale studenten leren kennen. Natuurlijk had ik me voorbereid op iets dat bekend staat als een ‘cultuurshock’, nou ik kan je vertellen die had ik ook. Ik dacht help, waar ben ik aan begonnen! Zoveel verschillende culturen en gewoontes in een huis was echt overweldigend. Een tip van mij: slapen helpt! Eerst even lekker naar bed en daarna kun je de wereld weer aan! Ik deelde mijn kamer met een 16-jarig meisje uit Mexico (net zo oud als mijn ‘echte’ zusje) en wij zijn echt zussen geworden. Uiteindelijk heb ik zelfs in drie weken er een tweede familie bijgekregen, bestaande uit mijn host family en alle internationale studenten!

Mijn taalreis in Vancouver ervaring

Wat een geweldige school! Alles is goed geregeld en de gebouwen zitten dicht bij elkaar in het mooiste stuk van downtown. Ik heb hier Business English gevolgd en Writing als elective class (zelfgekozen vak). Een taalreis in Vancouver is echt een ervaring, de docenten en studenten waren ook zo positief. De Business English class werd ook wel de P.A. Office genoemd, en hier heb ik mijn taal flink kunnen verbeteren op een zeer ontspannen manier. Onze leraar, Nori, heeft van het lesgeven een ware kunst gemaakt en gaf iedereen het zelfvertrouwen om mee te doen en te groeien. Samen met mijn klasgenoten heb ik heel veel tijd in de les doorgebracht, maar ook buiten school. Aangezien we elke dag les hadden van 08:30 – 13:30, hebben we genoeg tijd gehad om alles in en rondom de stad te bekijken. Daarnaast hebben we elkaar beter leren kennen en gingen we lekker uit in het weekend. Verder worden er vanuit de school allerlei activiteiten en uitstapjes georganiseerd, waardoor ik ook weer heel veel nieuwe mensen heb leren kennen. Mocht ik nogmaals een taalcursus willen volgen, ga ik zeker weer hier naartoe!

Vancouver, the place to be!

Vancouver is echt een hele gave stad. En er is nog zoveel meer te zien en te doen als dan ik had gedacht! Met mijn klasgenoten en huisgenoten heb ik alle mooie (en minder mooie) plekjes van Vancouver gezien. Ook voor de minder ‘echte’ stadsmensen (zoals ik) is het er heel fijn, omdat op loopafstand het waanzinnig mooie Stanley Park zit. Hier heb ik lekker rondgefietst, gezwommen in de zee bij English Bay en lekker relaxt met vrienden. Van Granville Island (public market en brewery), tot Lonsdale Quay Public Market (North Vancouver), Canada Place (waanzinnig uitzicht en Fly over Canada), Gastown (Steam Clock) en Capilano Suspension Bridge tot aan door downtown heen struinen en lekker winkelen op Robson Street. Geloof me, tijdens je taalreis in Vancouver verveel je je geen seconde!

Het einde nadert

Na drie weken was het zover, Graduation Day! Er werden allerlei afscheidsfeestjes georganiseerd door huisgenoten en vrienden van school. Ja, ik vond in het begin drie weken ook erg kort klinken en ik heb me ook afgevraagd of ik wat aan mijn taalreis in Vancouver zou hebben, maar dit is wel zeker het geval! Mijn Engels is natuurlijk verbeterd en dat was ook het doel. Daarnaast heb ik nog iets veel waardevollers gekregen en dat is de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt als persoon. Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen! Ik was heel nerveus over mijn gastgezin en vroeg me vaak af of ik hen leuk zou vinden en zij mij. Nou, dat gaat allemaal vanzelf! Ik heb gezien dat ik veel meer ‘onzekerheid’ aankan dan ik had gedacht. Ik heb van nature nogal graag controle over alles (met alle stress die daarbij hoort). En nee, deze drie weken is er niks gegaan zoals ik had gedacht en alles is uiteindelijk goed gekomen. Geloof me, ik heb gezien dat ook zonder mezelf ongelofelijk druk te maken over alles, zoveel vanzelf goed komt. Dit was echt een eye-opener! Ik hoop dat ik dit in Nederland vast kan houden. Al met al is deze ervaring nog veel leuker geweest dan ik ooit had durven dromen! Twijfel je nog? Gewoon doen, echt, je gaat er geen spijt van krijgen!

 

Zou jij een taalcursus willen volgen in Vancouver? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.