Marit leerde meer dan alleen een taal in Vancouver

Marit
Taalreizen
27 oktober 2017

Marit koos voor een taalreis. Ze liep namelijk op het werk tegen het feit aan dat haar Engels nog wel wat verbetering kon gebruiken. Ze liep al een aantal jaar rond met het idee om een mooie reis te maken. Ideaal dus om dit te combineren. Ze koos voor Vancouver, nu ze terug is bleek dit een super goede keuze! Ze leerde veel meer dan alleen Engels.

Op naar mijn gastgezin in Canada

Al een paar jaar liep ik rond met het idee om een reis te maken naar een mooi gebied. Toen ik er op mijn werk tegenaan liep dat mijn Engels niet zo goed was besloot ik Engels leren en vakantie te gaan combineren. Mijn keuze voor Vancouver was vrij snel gemaakt. Ik ben een echt natuurmens, en wat is er dan beter dan Engels  leren tussen de bergen en aan de voet van de Rocky Mountains! Niks dus, kan ik je vertellen nu ik terug ben. Wat een geweldig avontuur heb ik beleefd. Dat avontuur begon al vanaf het moment dat ik mijn voeten op Canadees grondgebied zetten. Via Travel Active had ik de mogelijkheid om mij te laten oppikken door iemand van de talenschool. Ik zou dan netjes voor de deur van mijn gastgezin worden afgezet. Ik was te eigenwijs en heb ik optie afgeslagen. Als je op reis bent, dan moet je toch ook zelfstandig naar je gastgezin kunnen gaan? Vond ik. Het was even zoeken maar gelukkig vond ik het huis van mijn gastgezin zonder al teveel moeilijkheden. Het gezin bestond uit 4 kinderen (3, 4, 6 en 8 jaar) vader, moeder en 3 andere gaststudenten. Een drukke boel dus. Maar ook een hele gezellige boel! De kinderen waren meteen erg open en vonden het erg leuk om na het eten met mij en de andere gaststudenten iets leuks te doen. Zo heb ik van het oudste meisje piano leren spelen, waardoor ik nu niet alleen Engels kan, maar ook nog een aantal noten kan spelen op de piano!

De ouders hadden mij, en de andere homestays, gevraagd om een presentatie te geven over ons land. (Alleen als we dit zelf wilde)  En zo zat ik op een avond dus met mijn powerpoint te vertellen over hutspot, stroopwafels, sinterklaas, fietsen en molens.

Mijn school

Op school kwam ik er al snel achter dat er maar weinig Europeanen studeren aan Ilac (de talenschool). Ik vond het heerlijk. Als je in Frankrijk of Spanje op vakantie bent hoor je elke dag wel iemand Nederlands praten. Hier ben ik in 5 weken geen enkele Nederlandse student tegengekomen! Hierdoor werd ik dus echt gedwongen om alleen maar Engels te praten. Doordat we in de lessen veel moesten praten heb ik veel geleerd over andere culturen. Ik heb mensen ontmoet uit Brazilië, Chilli, Zuid-Korea, Equador, Japan, Mexcico, Venezuela en nog veel meer.

Ik had elke dag les van 8.45 uur tot 14.00 uur. Tussendoor hadden we twee keer pauze. 1x 10 minuten en 1x 45 minuten. In de grote pauze werd er geluncht. Dit ging net even anders dan hier in Nederland, waar de meeste mensen gewoon een bruine boterham met kaas eten. Bijna iedere homestay student kreeg een plastic bakje mee met daarin een warme maaltijd. Er stond dan ook iedere pauze een lange rij bij de magnetrons.

De docenten op school waren erg aardig. Ze gaven extra uitleg als je dat nodig had en gaven aan dat je ze ook buiten school mailtjes mocht sturen als je ergens niet uit kwam. De lessen waren ook anders dan op de middelbare school. We kregen veel meer spraakoefeningen. Dan moesten we bijvoorbeeld met elkaar praten over een bepaald onderwerp. Ook vertelde de docenten veel over zichzelf en hun leven in Vancouver.

En in mijn vrije tijd?

In de middag konden we zelf Vancouver in of we konden ons opgeven voor een activiteit met school. De school was namelijk verbonden aan een reisorganisatie. Ilac heeft 4 campussen in Vancouver (op looptafstand) en op 3 van de 4 locaties was altijd iemand aanwezig van deze organisatie. Wij noemden ze altijd de greenguys omdat ze altijd een groene trui aan hadden om herkenbaar te zijn.

Meestal konden de greenguys bepaalde activiteiten voor een lagere prijs regelen. Tijdens de activiteit werd je heel vrij gelaten. Je ging als groep naar de activiteit, bijvoorbeeld het aquarium, en vervolgens mocht je zelf rondlopen en teruggaan wanneer je wilde. De activiteiten liepen zeer uiteen. Van bijvoorbeeld een dagje naar victoria tot een uurtje fietsen in het stanleypark en van beerpong (Canadees drankspel ) tot een fly over Canada (een ontzettend realistische, eftelingachtige attractie waarbij je in een 4D film over Canada vliegt)

Vancouver zelf was aan de ene kant heel druk en aan de andere kant heel rustig. Door de wolkenkrabbers in downtown voelde het af en toe net alsof je in een grote stad in Amerika was. Ik geef toe, ik ben nog nooit in Amerika geweest, maar het voelde een beetje alsof ik in een Amerikaanse film was beland. Wat het rustig maakte is dat er veel natuur in de stad is. Daarnaast zijn de mensen veel minder gestrest. In Vancouver staat er bijvoorbeeld een mooie nette rij bij de bushalte. Als de bus komt stappen mensen één voor één in. Als de bus vol is wacht iedereen geduldig op de volgende bus. En ik kan me niet herinneren dat ik iemand boos heb zien worden in het verkeer. Dat heb ik in Nederland wel eens anders gezien.

Al tijdens mijn eerste dag ben ik bevriend geraakt met een student uit Brazilië. Met haar sprak ik elke dag af na school om Vancouver te verkennen. Beide hielden we niet zo van drukke/  grote groepen.  Vandaar dat we er altijd met zijn tweeën opuit trokken. Zoals bijvoorbeeld naar Grouse mountain! Een bergwandeling die bestaat uit alleen maar trappen van bij elkaar 3 kilometer! Het is even een klim maar het uitzicht is het zeker waard.

Je leert meer dan alleen een taal!

Ik heb mijn tour afgesloten met een 4 daagse tour naar de rocky’s. Ondanks dat je er best een tijdje voor in de bus moet zitten was het een geweldige ervaring! De natuur is overweldigend en opnieuw ontmoet je op zo’n tour weer ontzettend veel mensen. Doordat ik pas begin oktober met de tour begin kon ik zowel de zomer als de winter van de Rockies meepakken. Hiermee bedoel ik dat de Lake’s nog niet bevroren waren en hun mooie felblauwe kleur nog hadden. Aan de andere kant heb ik ook veel sneeuw kunnen zien. Het perfecte moment dus om in de Rockys te zijn! Al met al met ik deze reis zoveel meer geleerd dan alleen Engels! Ik ben ontzettend blij dat ik ervoor heb gekozen deze reis naar Vancouver te maken!

Zou jij een taalcursus willen volgen in Vancouver? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.