Taalreis bestemming uitgelicht: Berlijn

Travel Active
Taalreizen
7 april 2014

10 April is het de dag van de Duitse Taal. Om alvast in de stemming te komen hebben we vandaag een Duitse taalreis bestemming uitgelicht!

De stad van oost en west, van de bekende muur, de ongekende underground scene en de stad die bruist van de creativiteit en historie. Nu is Berlijn een van de hippere steden van Europa. Een bruisende en levendige stad die zeker aan te raden is voor studenten. In Berlijn vind je een hele fijne en kalme sfeer en de mensen zijn er heel vriendelijk. Het is een stad waarin geleefd wordt. Dit zie je onder andere terug in de vele uitgaansmogelijkheden.

Ben je in Berlijn, besteed dan ook tijd aan het bezoeken van de historische monumenten en de bezienswaardigheden. Je kunt Berlijn niet verlaten zonder deze  een bezoekje gebracht te hebben. Hieronder een greep uit de bezienswaardigheden van Berlijn:

  • Kreuzberg: deze wijk staat bekend om haar enorme hippie gehalte. Overal waar je kijkt zie je kunst. Op panden of verstopt in de kleine hoekjes. Je vindt er boetiekjes, biologische restaurants en clubs die van vrijdag tot maandagochtend open zijn. Hier kun je je met gemak dagen vermaken.
  • Checkpoint Charlie: Checkpoint Charlie is een voormalige grensovergangspost uit tijden van de Berlijnse Muur. Checkpoint Charlie stond precies op de grensovergang tussen de Amerikaanse en de Russische sector. Voor buitenlanders was Checkpoint Charlie de enige mogelijke doorgang om naar Oost-Berlijn te komen. Nu is er een precieze replica gemaakt.
  • Gedenkstätte Berliner Mauer: hier vind je een stuk van de Berlijnse Muur, een documentatiecentrum en veel informatieborden over de Muur en over de vele vluchtpogingen.
  • East Side Gallery: het langste stuk van de Berlijnse Muur dat nog in tact is, is beschilderd met graffiti. Er is een enorme hoeveelheid graffiti te zien, het werk van 118 verschillende kunstenaars uit 21 verschillende landen.
  • Brandenburger Tor: de Brandenburger Tor is de enige stadspoort in Berlijn die nog overeind staat. De poort stond vlak aan de Berlijnse muur. Tegenwoordig is het een van de meest toeristische trekpleisters, maar zeker een bezoekje waard.
  • Reichstag: het Reichstaggebouw is de plek waar sinds 199 de Duitse Bundestag plaatsvindt. Elke 5 jaar worden er ook de Duitse bondspresident verkiezingen gehouden. Behalve dat het een belangrijk Duits gebouw is, is het ook een mooi gebouw om te bezoeken. Zeker het uitzicht vanuit de koepel maakt de Reichstag een van de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn.

Eten in Berlijn

Lekker eten? Dan zit je in Berlijn helemaal goed! Over het algemeen kun je in Berlijn veel en goed eten voor een fijn prijsje. De leukste wijken om uit eten te gaan in Berlijn zijn Kreuzberg, Mitte, Friedrichshain en Prenzlauer Berg. Elke wijk heeft zijn eigen horecacentrum. Zo is Kreuzberg wat goedkoper en vind je in Mitte de wat stijlvollere restaurants. Voor echte diversiteit ga je naar Friedrichshain en voor een goede gezellige sfeer moet je bij Prenzlauer Berg zijn.

Ook Berlijn heeft haar eigen specialiteiten. Zo heb je de Berlinerbol, die in Berlijn bekend staat als Pfannkuchen en je hebt de Berliner Weisse; een combinatie van waldmeistersiroop of frambozensiroop en Berliner Weisse witbier. Of wat dacht je van Bollenfleisch, boulette, currywurst of de drank Fassbrause? Allemaal typisch Berlijn en allemaal de moeite waard om te proberen!

De talenschool

De talenschool ligt in het centrum van Berlijn op loopafstand van de bekende Reichstag. Naast  de taalcursussen Duits, organiseert de talenschool ook verschillende activiteiten en excursies. Zo kun je dagelijks deelnemen aan een van de georganiseerde activiteiten. Je hebt bijvoorbeeld stadswandelingen, museabezoeken, bezoeken aan de bezienswaardigheden, kanotochten, bezoek aan Jazz concert, vlooienmarkt of dagtrips naar zee. Je leert zo de Duitse cultuur en geschiedenis beter kennen, je maakt kennis met je medestudenten en je kunt je Duitse taalvaardigheid oefenen!

Zou jij een taalreis willen doen in Berlijn? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.