Infodagen Gratis magazine
Travel Active 04 februari 2019

Misschien iets minder bekend maar zeker niet minder interessant. Cartagena, een havenstad in Colombia, is een prachtige historische plek waar je zeker geweest moet zijn. Met historische gebouwen, mooie stranden en zelfs vulkanen heeft Cartagena voor elk wat wils.

Over Cartagena

Cartagena is een havenstad en gemeente in Colombia. Cartagena heeft een mix van Zuid-Amerikaanse en Caribische culturen waardoor je met beide invloeden kennis kunt maken. Cartagena is een stad waar je culturele hart sneller van gaat kloppen. Met het historische centrum dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat verveel je je geen minuut. Breng een bezoekje aan de grote kathedraal en diverse paleizen, laat jezelf meeslepen in de muziek van de talloze straatmuzikanten of maak simpelweg een wandeling door de gezellige straten met gekleurde huizen. Het maakt niet uit wat je besluit om te doen, alles is even bijzonder.
blog-taalreis-bestemming-uitgelicht-cartagena

Geschiedenis

Cartagena is een stad met veel geschiedenis, soms leuk, soms minder leuk. In El Centro, een wijk in Cartagena, is een plek die herinnert aan de slavenperiode. Het plein was ooit de grootste slavenmarkt van Latijn-Amerika. Op dit plein staat nu een standbeeld van Pedro de Heredia, de oprichter van de stad. Veel inwoners noemen de stad dan ook Heredia. Net buiten het historisch centrum bevindt zich een fort, Castillo San Felipe de Barajas. Dit fort was vroeger bedoeld om zowel het land als de zee in de gaten kunnen houden. Een leuke plek om gewoon eens rond te kijken. Ook een must see in Cartagena, El Totumo. El Totumo is een moddervulkaan gelegen dichtbij Cartagena. Het is onbekend of dat deze vulkaan is aangelegd door mensen of dat dit een van de wonderen van de natuur is. Des al niet te min is het zeker een bijzondere ervaring om deze te bezoeken.

blog-taalreis-bestemming-uitgelicht-cartagena

Jouw taalreis

Zou je Spaans willen leren in Cartagena dan maak je niet alleen kennis met de Spaanse taal maar ook met het Colombiaanse leven, de lokale bevolking en de tradities. Mede dankzij het uitgebreide activiteitenschema heb je de Spaanse taal zo onder de knie. De talenschool ligt in de wijk ‘San Diego’. San Diego ligt in het historisch centrum, je zult je dus niet vervelen in je vrije tijd.

blog-taalreis-bestemming-uitgelicht-cartagena

Zou jij Spaans willen leren in deze prachtige historische stad? Kijk dan nu op onze website voor de mogelijkheden of vraag gratis de Taalreizen brochure aan en ontdek alle taalbestemmingen van Travel Active

 

Deel deze pagina