Taalreis bestemming uitgelicht: Madrid

Travel Active
Taalreizen
25 januari 2018

Wil jij dolgraag Spaans leren in Spanje, maar weet je nog niet in welke stad je dat wil doen? Twijfel niet langer en kies voor Madrid!

Over Madrid

Madrid: de hoofdstad van Spanje en tevens de stad die zo intiem aan kan voelen. De stad is zowel het culturele als het geografische centrum van Spanje. Een waar paradijs voor cultuurliefhebbers dus! De prachtige gebouwen in de binnenstad zullen je positief verrassen; de één nog mooier dan de ander. In de stad zijn veel unieke wijken en verdwalen en rondslenteren is dan ook lang niet zo erg meer!

Daarnaast is Madrid ook een must see voor museumliefhebbers. Er zijn maar liefst 88 musea te vinden, waaronder het wereldberoemde Prado Museum, het Thyssen-Bornemizma en het Reina Sofia. Spreekt jou dit echt aan? Start jouw bezoek aan Madrid dan met een Art Walk: deze wandeling van 2 kilometer brengt jou langs deze drie musea.

Let’s go to the park!

Madrid is een hele groene stad. Sterker nog: de enige hoofdstad ter wereld (!!) met méér bomen dan Madrid is Tokio. Deze groene kenmerken zie je terug aan bijvoorbeeld de hoeveelheid parken die de stad bezit. Het bekendste park van Madrid is Parque del Buen Retiro, waar in de weekenden vaak activiteiten en evenementen worden georganiseerd.

Food!

Ja, ook voor de foodies onder ons is Madrid een hemel op aarde. Op iedere straathoek vind je leuke restaurantjes en tentjes met een geweldige menukaart. Van Spaanse tapas tot churros met chocoladesaus: je vindt het er. Enkele favoriete gerechten van de “madrileños” zijn caldo madrileño (hartige hutspot met vlees) en tortilla española (aardappelomelet). Yummy!

Jouw taalreis

Kan jij niet wachten om deze prachtige stad te bezoeken? Kies dan zeker voor een taalreis in Madrid! Jouw talenschool is gevestigd in het centrum van Madrid, in de universiteitswijk. Vlakbij alle leuke barretjes (waar feesten vaak tot vroeg in de ochtend doorgaat!) Een perfecte locatie dus!

Zou jij een taalreis willen doen in Madrid? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde blogs

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.