Infodagen Gratis magazine
Travel Active 24 maart 2014

Deze week in de taalreis bestemming uitgelicht rubriek: de place to be als je houdt van een relaxte sfeer, veel wilt zien en doen, je Engels wilt bijspijkeren en daarnaast ook nog wat wilt leren van de typisch Australische taal. We hebben het natuurlijk over Sydney

Doen en zien in Sydney

Samen met Melbourne en Brisbane is Sydney een van de populairste steden in Australië. Je vindt er onder meer het beroemde Opera House, Sydney harbour bridge (waar je overigens ook op kunt klimmen!) en Royal Botanic Gardens, maar ook mooie stranden waar je meer dan goed kunt surfen.

In je vrije tijd een mooie wandeling maken? Wandel dan van Bondi beach naar Bronte beach, prachtig! De Toranga zoo is de mooiste en grootste dierentuin van Sydney. Er is een regenwoud nagemaakt waar wandelingen gemaakt kunnen worden. In de dierentuin geniet je niet alleen van de mooie dieren, maar ook van het prachti  ge uitzicht. Vanuit de dierentuin kun je namelijk de skyline van Sydney zien!

blog-taalreis-bestemming-uitgelicht-sydney

Elk weekend zijn er ook meerdere markten in Sydney. Bezoek the Rocks, een wijk in Sydney, waar je verschillende marktjes kunt vinden. Zo vind je bij the Rocks onder andere allerlei accessoires- en modestandhouders die hun producten zelf ontworpen en gemaakt hebben. Liever goedkoop souvenirs scoren? Dan kun je terecht bij Kings Cross. Deze wijk is tevens de place to be als je uit wilt gaan of als backpacker een hostel zoekt.

En ook niet geheel onbelangrijk: wanneer wij winter hebben is het in Sydney zomer. De perfecte manier om te ontsnappen aan de Nederlandse winter!

blog-taalreis-bestemming-uitgelicht-sydney

Evenementen en feestdagen in Sydney

Het hele jaar door zijn er leuke evenementen in Sydney. Zeker de moeite waard om te bezoeken! Een kleine greep uit alle feestdagen en evenementen:

 • 26 januari – Australia Day
  Op deze dag wordt de geboorte van Sydney gevierd. 18e eeuwse gebeurtenissen worden compleet in kostuum nagespeeld.
 • Eind januari – Chinees Nieuwjaar
  Het Chineze nieuwjaar word gevierd, wat betekend veel vuurwerk, veel kleuren en veel kleurrijke kostuums.
 • Eind januari begin maart – Mardi Grass
  Dit is het feest waar Sydney om bekend staat; het allergrootste homofestival ter wereld. Er zijn diverse optredens, tentoonstellingen en een uitbundige parade op Oxford Street met de meest uiteenlopende kostuums en eigenzinnige drag queens.
 • 17 maart – St Patricks Day
  De Ierse bevolking viert feest; straatoptochten slingeren door de stad.
 • Augustus – Sydney Marathon
  Start van een 42 km lange atleetwedstrijd.
 • September – Festival van de winden
  Dit kleurrijke vliegerfestival zorgt voor een bijzonder stadsaanzicht.
 • 25 december – Bondi Beach Picknick
  In het, voor veel inwoners favoriete park Bondi Beach, wordt op eerste kerstdag een grootse picknick gehouden.

blog-taalreis-bestemming-uitgelicht-sydney

Engels leren in Sydney

Sydney is de perfecte plek voor studenten die van een relaxte sfeer houden, hun Engels willen bijspijkeren en ook iets willen leren van de typische Australische ‘slang’ (G’day mate, howya going’?). De talenschool ligt in hartje Sydney op enkele minuten loopafstand van Darling Harbour, ideaal dus. De school is zelfs al meerdere keren uitgeroepen tot de beste talenschool van het zuidelijk halfrond!  Exclusief in Sydney kun jij de Cambridge cursus in 6 weken volgen. Op andere talenscholen moet je minimaal 10 weken cursus volgen, voordat je klaar bent voor het examen. Dit scheelt niet alleen in tijd (die tijd kun je gebruiken om te reizen) maar ook flink in prijs!

Zou jij een taalreis willen doen in Sydney? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's