Eefje over haar vrijwilligerswerk in Thailand en Bali: ”Het is een fantastische ervaring!”

Eefje
Vrijwilligerswerk
20 oktober 2016

Eefje heeft haar vrijwilligerswerk ervaring er weer opzitten. Ze combineerde de landen Thailand en Bali voor een ultieme ervaring. Hoe is het haar bevallen? Dat lees je hier!

De wereld ontdekken

Al lange tijd liep ik rond met het gevoel dat ik wilde reizen en meer wilde zien en ontdekken van de wereld. Het is zo makkelijk om in een sleur terecht te komen in Nederland en dit wilde ik voorkomen. Toen ik op de website van Travel Active terecht kwam, zag ik zoveel mogelijkheden en ik dacht meteen; dit is iets voor mij! Ik heb ervoor gekozen om vrijwilligerswerk te gaan doen en omdat ik graag meerdere plekken wilde bezoeken, heb ik voor een combinatiereis gekozen. In mei ben ik vertrokken naar Thailand voor vier weken en na Thailand ben ik doorgevlogen naar Bali waar ik drie weken ben geweest.

No worries!

Voor je reis zit je met veel vragen en kun je je druk maken om de gekste dingen: staan ze wel op me te wachten op het vliegveld? Ga ik wel leuke mensen ontmoeten? Is het wel veilig? Achteraf moet ik hier best wel om lachen. Als ik een advies kan geven is het echt; no worries! Zodra ik geland was in Thailand stonden ze netjes op me te wachten en ontmoette ik meteen op het vliegveld al de eerste andere vrijwilligers. De contacten zijn meteen gelegd en vaak blijf je met deze mensen voor langere tijd samen (ook kun je ter plekke nog je programma wijzigen). In Bali was dit ook het geval. Ook heb ik me nog nergens zo veilig gevoeld als in Thailand en Bali, de mensen zijn zo ontzettend gastvrij en lief! Natuurlijk proberen ze je veel te veel te laten betalen voor souvenirs op een markt, maar dit hoort erbij en na een paar keer ben je volleerd onderhandelaar!

Mijn vrijwilligerswerk programma in Thailand

Mijn programma zag er als volgt uit: in Thailand heb ik de eerste week de Cultuurweek gedaan, de tweede week het Olifantenproject, de derde week Trunk to the South en de vierde week heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij een kinderopvang. Het vrijwilligerswerk met de olifanten en in de kinderopvang was echt een geweldige ervaring. Het is een fantastisch gevoel iets te kunnen betekenen voor de mensen in Thailand en tegelijk leer je er zelf zoveel van. Mijn ogen zijn geopend over hoe goed wij het in Nederland hebben.

De projecten

Op het olifantenproject observeer je het gedrag van de olifanten. Het is zo’n bijzondere ervaring om dit mee te maken in de natuur. Daarnaast is er genoeg tijd voor allerlei activiteiten. Zo heb ik een tochtje over de rivier gemaakt en zijn we gaan hiken in de bergen. In de kinderopvang hebben we een klaslokaal opnieuw geschilderd en breng je veel tijd met de kinderen door. Gewoon aandacht en liefde is alles wat de kids nodig hebben. Ze zijn zo blij als je met ze speelt. Zo hebben we een voetbaltoernooi gedaan met de kinderen, wat ze ontzettend leuk vonden! Het is ontroerend om te zien dat ze zo weinig hebben, maar toch alles met je willen delen. Zodra ze snoep hebben, willen ze het met jou delen! Zelf heb ik er ook voor gekozen om wat geld in te zamelen voor het vrijwilligerswerk. Zo heb ik op een rommelmarkt spullen verkocht en hebben veel lieve vrienden en familie geld gedoneerd via mijn pagina dreamordonate. In de kinderopvang heb ik dit geld goed kunnen besteden en de dankbaarheid is groot (dit is natuurlijk niet verplicht!).

Mijn vrijwilligerswerk programma in Bali

In Bali heb ik de eerste week ook de Cultuurweek gedaan, de tweede week heb ik vrijwilligerswerk gedaan op een school waar ik Engelse les heb gegeven en de derde week heb ik de Adventure week gedaan. De scholen in Bali zijn niet te vergelijken met de scholen in Nederland. In de periode dat ik in Bali was, was het zomervakantie maar de kinderen konden evengoed vrijwillig naar de school komen voor Engelse lessen. Er zijn altijd wel kinderen die komen. Je geeft les in de ochtenduren van 09.00 – 12.00 uur. In de middag heb je tijd om je les voor de volgende dag voor te bereiden en om te genieten van het prachtige Bali.

Combineer!

Het leuke aan de reis is ook dat je alles kan combineren, vrijwilligerswerk met reizen en verschillende landen. In de weekenden kun je zelf allerlei plekken gaan ontdekken, zo ben ik in Thailand een weekend naar Bangkok geweest met een groep meiden. In Thailand is het zo dat de programma’s op verschillende plekken zijn. Het kan dus zijn dat je in het weekend ook van de ene plek naar de andere plek reist. Je reist de meeste stukken met de bus, waar je soms heel wat uurtjes in door brengt! Maar dit betekent dus wel dat je met het programma al op veel verschillende plekken in Thailand komt. In Bali verblijf je tijdens je hele verblijf voornamelijk op dezelfde plek vlakbij Ubud (je kan ook bij Lovina vrijwilligerswerk doen), elk weekend kun je dus volledig zelf invullen. Zo zijn we naar verschillende plekken geweest zoals Kuta, Cenggu en Padangbai. Na je reis met Travel Active kun je altijd nog verder reizen. Zo ben ik na Bali nog naar Australië geweest om te backpacken.

Een fantastische ervaring

Ik zou echt iedereen die maar twijfelt om iets dergelijks te gaan doen, willen zeggen dat het een fantastische ervaring is! Waar je zelf ontzettend veel van leert en tegelijkertijd iets kan betekenen voor de mensen in het land. Dus ik zou zeggen twijfel niet langer, pak je koffers en ontdek!

 

Wil jij vrijwilligerswerk doen in Thailand?
Of ga je liever naar een van de andere vrijwilligerswerk bestemmingen?
Vraag ook onze vrijwilligerswerk brochure aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.