Vrijwilliger Déan in Sri Lanka en Thailand: “Het is hier zo puur en echt!”

Dean
Vrijwilligerswerk
21 januari 2016

Studeren of toch de wereld ontdekken? Een lastige keuze, maar Déan koos voor het laatste en pakte echt uit met meerdere landen, vrijwilligerswerkprojecten en prachtige avonturen. Kijk en lees mee over Déan’s reis naar Sri Lanka en Thailand!

Nooit spijt gehad

Daar ging ik dan als 18-jarige nuchtere jongen uit Groningen alleen op reis naar de andere kant van de wereld. Net mijn VWO diploma gehaald en lang getwijfeld of ik niet ‘gewoon’ zou gaan studeren. Ik heb echter geen moment spijt gehad dat ik deze keuze heb gemaakt!

Een echte dierenvriend

Ik heb met mijn familie al aardig wat afgereisd in Europa, maar ik was nog nooit in Azië geweest. Ik wilde graag meerdere landen combineren en heb uiteindelijk voor Sri Lanka en Thailand gekozen vanwege de Wildlife projecten. Zo heb ik in Sri Lanka bijgedragen aan het beschermen van de zeeschildpadden tijdens het schildpaddenproject en had ik in Thailand een onvergetelijke ervaring door het verzorgen van de olifanten tijdens het olifantenproject. Ben je net als ik een echte dierenvriend dan is dit echt een aanrader!

Geen toeristische ervaring

Verder heb ik in Sri Lanka ook in een weeshuis meegeholpen en hier kreeg ik echt de voldoening van zodra ik ’s morgens binnenkwam en ik de lachende gezichten zag die me aankeken. Verder ben ik ook nog in ‘The Hill Country’, het ongerepte en onbekende Sri Lanka, geweest. Hier leefde ik als vrijwilliger bij een Sri Lankaanse familie in huis en heb ik een kleuterschool in het dorp geverfd. Het leuke aan deze locatie was dat het zo puur en echt was; ik heb geen toerist gezien en als westerse vrijwilliger trok je veel bekijks!

Mix & match

Sri Lanka en Thailand zijn goed te combineren en perfect om als pakketreis te boeken. Sri Lanka wordt niet voor niets de Parel van de Indische Oceaan genoemd: het is een prachtig eiland met van alles wat! Een adembenemende natuur met prachtige stranden en palmbomen overal, een boeiende cultuur en genoeg avontuur! En dan heb je Thailand, het Land van de Glimlach: het vriendelijkste land dat ik ooit bezocht heb, want wat is het Thaise volk gastvrij en behulpzaam (en niet te vergeten het heerlijke Thaise eten)! Als je toch op reis gaat wil je het ook goed doen dus zodoende heb ik veel verschillende projecten gecombineerd. Ideaal is dat je ter plekke ontzettend makkelijk je gekozen project kunt veranderen.

Vrienden over de hele wereld

Het is toch wel even spannend als je dan alleen het vliegtuig instapt, want ja wat zal je aantreffen en misschien nog wel belangrijker: wie! Gelukkig viel dat allemaal mee en zat ik al snel in een leuk vrijwilligershuis met gezellige vrijwilligers. Ik ben in beide landen begonnen met een cultuurweek, een echte introductieweek waar de meeste vrijwilligers mee beginnen, en zo had ik binnen de kortste keren vrienden van over de hele wereld. Het is super tof dat je erg close met elkaar wordt in zeer korte tijd; voordat ik vertrok waren de eerste plannen voor een reünie al gemaakt!

Van de zonsopgang op Adam’s Peak tot aan chillen op Khoa San Road

Naast de ontzettend leuk mensen die ik heb leren kennen waren de avontuurlijke weekenden ook wel echt een hoogtepunt! De weekenden waren vrij en als ik niet hoefde te reizen van a naar b dan ging ik met de andere vrijwilligers op pad. Zo beklom ik Adam’s Peak om na 5000 treden een waanzinnige zonsopgang te zien; trotseerde ik de Kelani Ganga River tijdens White Water Rafting; genoot ik van het uitzicht op de Sigiriya Rock en zag ik wilde olifanten tijdens een safari in Kaudullla National Park. Verder hebben we ook wat stoom af kunnen blazen in de clubs van Colombo en gingen we uit ons dak in de gekte van Bangkok: Khao San Road!

Meer van Déan’s avonturen in Sri Lanka en Thailand zien? Bekijk dan zeker even zijn vlog!

Een reis vol avonturen en indrukken: een onvergetelijke ervaring! Fantastische mensen leren kennen en zo vrienden over de hele wereld hebben. Je steentje bijdragen tijdens de projecten door de week en in de weekenden het land verder ontdekken. En misschien nog wel het beste: de geweldige vrijheid die je voelt, dag in dag uit! Lees meer over mijn avonturen in Azië op mijn blog.

Zou jij vrijwilligerswerk willen doen in Azië?
Of ga je liever naar een van de andere vrijwilligerswerk bestemmingen?
Vraag ook onze vrijwilligerswerk brochure aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.