Infodagen Gratis magazine
Imke Work & Travel Nieuw-Zeeland 17 mei 2019

Imke is op avontuur in Nieuw-Zeeland. Ze geniet van alles dat Nieuw-Zeeland te bieden heeft Ze ontdekt de ruige natuur, prachtige landschappen en bijzondere plekken tijdens haar reis. Natuurlijk moet er ook nog gewerkt worden: van bessen tot kiwi’s plukken..

De reis naar Auckland

Kia Ora allemaal!

16 januari ging mijn reis dan eindelijk beginnen, ik vertrok vanaf Schiphol via Kuala Lumpur naar Auckland, een lange reis waar ik best wel tegenop zag. Na heel wat uurtjes in het vliegtuig was ik dan ook blij in Auckland te zijn. De volgende dag ben ik Auckland gaan verkennen en het weer was heerlijk, echt zomers! De Skytower zit erg dicht bij het hostel en was dan ook niet te missen. Eerst heb ik de Queenstreet afgelopen richting de haven en verder ben ik naar het Albert Park en het Old Government House geweest wat erg mooi was allemaal.

Auckland ontdekken

De volgende dag heb ik mijn Stray Everywhere Pass gekocht. Dit is een bus die een hele route door Nieuw Zeeland rijd en hier mag ik een jaar lang gebruik van maken. Ik heb m'n eerste bus meteen geboekt naar Paihia op 24 januari. Hierdoor had ik nog een paar dagen om bij te komen van mijn reis en wat dingen te regelen. Na drie dagen ontmoette ik Belinda, die ook de 24ste met stram naar Paihia zou gaan en samen zijn we de Skytower op geweest. Heel erg gaaf om Auckland te zien vanaf 220 m hoogte. Ik kon dan ook alle plaatsen zien die ik bezocht had. De dag erna zijn we naar Waiheke Island geweest met de Ferry. Een super mooi eiland waar we een hike hebben gedaan met verschillende mooie uitzicht punten. 

“Het uitzicht was super mooi”

De dag erna gingen we met de bus naar Paihia, waar ik 4 nachten geboekt had. Onderweg stopt Stray op mooie plekjes en we stopte bij een bos waar bomen van wel 800 jaar oud stonden. Heel erg tof en leuk om eindelijk de stad uit te zijn en de natuur van Nieuw Zeeland te zien. Het hostel was net een klein vakantie park met allemaal kleine bungalows. De volgende dag moesten we weer vroeg op, want we gingen een dag tour naar Cape Reinga doen, het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland. 

Een lange busreis met verschillende toffe stops! Allereerst stopte we weer bij bossen met oude bomen en daarna kwamen we bij Ninety Mile Beach, waar we met de bus over het strand gereden hebben, zo gaaf!! Vervolgens zijn we doorgereden naar Cape Reinga. De vuurtoren was niet meteen te zien en we moesten dan ook een stukje lopen voordat we er waren. Het uitzicht was echt super mooi hier. En na deze stop zijn we weer terug gereden richting Paihia, maar niet zonder een stop bij Te Paki Stream, waar we nog sandboard hebben op de duinen, erg leuk om te doen. 

Slapen in een oude gevangenis

De dag erna was het weer tijd om verder te reizen en mijn volgende stop was Whangarei. In Whangarei heb ik in een oude gevangenis geslapen die omgetoverd was tot een hostel. Ik ben vroeg gaan slapen want ik ging een hike doen naar de Whangarei Falls. Een hike van 15 km die ik erg zwaar vond met het warme weer. Maar het was de moeite waard! De waterval was heel erg mooi en de route ernaartoe was ook top.

Hierna ben ik met de bus naar Hahei gegaan. Het strand was maar 2 minuutjes lopen en het was er prachtig! Verder ben ik ook nog een dag met de Beach Shuttle mee geweest. Hiermee ben ik eerst naar Cooks Beach gegaan waarna ik via Shakespeares Cliff naar Ferry Landing gelopen ben. Vooral Shakespeares Cliff was echt onwijs mooi! Het uitzicht was een van de beste die ik tot nu toe heb gehad. Nadat ik deze hike gedaan had ben ik met dezelfde bus naar Hot Water Beach gegaan. Hier graaft iedereen kuilen en er komt dan warm water vanuit de grond in de kuilen. Erg bijzonder om te zien en voelen. Je moest wel opletten want het water kon erg heet zijn. 

Devil’s bath pool

Na de dagen in Hahei ben ik naar Rotorua gegaan. In Rotorua kwam ik Belinda weer tegen die ik op het begin van m'n reis had ontmoet en samen zijn we naar een night market gegaan. Er waren heel veel leuke kraampjes met eten en er hing een gezellige sfeer. De dag erna ben ik naar Hobbiton geweest. Super gaaf om de filmset van Lord of The Rings te zien! Wai-O-Tapu Thermal Wonderland was echt prachtig, vooral de Champagne Pool, Devil's Bath Pool en Lady Knox Geyser waren super bijzonder om te zien. Vooral de kleuren in de Champagne Pool en Devil's Bath Pool waren geweldig!

Werk zoeken

Ik ontmoette een Nederlands meisje (er zijn zoveel Nederlanders hier) en zij bleek dezelfde plannen als ik te hebben. Beiden wilden we in Mount Maunganui werk gaan zoeken. Maar eerst: de Beach Hopper!. In Waitomo heb ik een glowworm cave tour gedaan, dit was zo onwijs gaaf! In de donkere grot waren allemaal lichtpuntjes van deze wormen, zo bijzonder. Na deze tour gingen we meteen door naar Raglan, een echt surfstadje. We zaten in een hostel een eindje van het plaatsje, waar we een prachtig uitzicht hadden. Vanaf hier hebben we de zonsondergang gekeken en de volgende dag heb ik een paar uurtjes in Raglan rondgelopen, waarna we verder gingen naar Mount Maunganui. In Mount Maunganui hebben we dan ook een accommodatie geregeld en een Blueberry Farm gebeld waar we zeer waarschijnlijk konden werken tegen de tijd dat we daar waren.

Bessenplukken

De dag na aankomst zijn we meteen naar Gourmet Blueberry Farm gegaan om ons in te schrijven voor het werk. Dat ging heel makkelijk en de volgende dag hadden we al onze introductie en konden we beginnen met werken. Leuk is het werk niet, maar ik ben blij dat ik aan het werk ben, kan ik weer wat geld verdienen om te sparen voor de rest van mijn reis! 

Paprika chips en hagelslag!

Na een maand reizen had ik onwijs veel zin om een tijdje op één plek te zijn en te werken. In totaal heb ik twee maanden gewerkt bij Gourmet Blueberries in Flaxmere en dat was een prima baantje. Bessenplukken op zich is niet super leuk om te doen, maar vaak plukte ik samen met Marlon en dat was erg gezellig. Als ik niet met Marlon plukte raakte ik wel eens in gesprek met iemand die tegenover me stond en zo heb ik veel leuke mensen ontmoet en leuke verhalen gehoord. Ik verbleef in het hostel 'Art House Backpackers' en hier zaten bijna alleen maar backpackers die ook in de buurt van Napier aan het werk waren. Hierdoor leerde ik veel mensen goed kennen en dat was erg gezellig. Samen met de mensen van het hostel heb ik dan ook verschillende activiteiten gedaan. 

Kiwi’s plukken

Naast alle leuke activiteiten ben ik door de week steeds bezig geweest met bessenplukken. Maar helaas liep het bessenseizoen op een gegeven moment af en toen hebben we besloten te wisselen van werk. Samen met een vrendin had ik besloten kiwi’s te gaan plukken. Toen we aankwamen in het huis hoorde we van een ander Nederlands meisje dat alles onwijs slecht geregeld was. Zij had niets kunnen sparen in de tijd dat ze daar was omdat ze zo weinig kon werken.

Nadat we besloten hadden weg te gaan bij de kiwi's, hadden we ook besloten om weer even te gaan reizen, om weer even alleen maar leuke dingen te gaan doen en zien! Op dit moment zit ik in Rotorua en morgen vertrek ik naar Lake Aniwhenua, waar we kennis mogen maken met de Maori cultuur. Hier heb ik onwijs veel zin in! 

Lijkt het jou leuk om te gaan Backpacken in Nieuw-Zeeland?
Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's