Taalreis in Queenstown

Taalreizen | Taal: Engels

Ga op taalreis naar Queenstown!

 • Nieuw-Zeeland
 • vanaf 1 week
 • vanaf 17 jaar
Tāhuna, zo wordt Queenstown ook wel genoemd in het Maori. Vanuit de bruisende binnenstad kan jij met The Remarkables op de achtergrond genieten van een middagje shoppen of een heerlijke cocktail. Aan de stad ligt het prachtige Wakatipumeer waar recreatieve activiteiten in het middelpunt staan. De plaats staat bekend als de avonturenhoofdstad van Nieuw-Zeeland. Je vindt er namelijk meerdere skigebieden, je kan er mountainbiken, wildwatervaren, bungeejumpen en nog veel meer! Voor de wijnliefhebbers zijn er ook nog enkele wijnboerderijen in de buurt. Een leuk weetje van de stad is dat er in de buurt veel filmopnames zijn gemaakt voor The Lord Of The Rings! Kortom: genoeg te beleven in Queenstown!

Jouw programma in het kort

Opzoek naar avontuur in Nieuw-Zeeland? Dan is de Engels taalcursus in Queenstown een uitstekende keuze!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Talenschool in hartje Queenstown
 • Veel (outdoor)activiteiten
 • Ervaren personeelsteam
 • Certificaat aan het einde van je verblijf

De taalreis van je leven in Queenstown

Onze talenschool ligt in de adventure capital van Nieuw-Zeeland: Queenstown! In deze warme en vriendelijke omgeving verbeter jij je Engelse taalkennis terwijl je de meest indrukwekkende landschappen ziet. De talenschool is gelegen in Remarkables Park. In de nabije omgeving vind je leuke winkels, goede restaurants én er ligt een bushalte direct naast de school. Zo kun je je dus makkelijk met het OV door heel Queenstown verplaatsen. Onze collega's in Queenstown hebben al meer dan 10 jaar ervaring in het vak en staan iedere dag voor jou klaar om je te helpen en verder te begeleiden tijdens je verblijf. Gemiddeld ontvangen ze jaarlijks zo'n 35 verschillende nationaliteiten! De meerderheid van de studenten komen uit landen zoals Brazilië, Japan, Thailand, Colombia en Zwitserland. Een leuke mix dus van diverse continenten!

Taalreis

Test jouw Engels

Wil jij graag weten hoe goed jouw Engels is? Onze partners van Cambridge Assesment English hebben een korte taaltest opgesteld zodat je aan de hand van 25 vragen erachter kunt komen op welk taalniveau je zit. Dit kan goed van pas komen wanneer jij bijvoorbeeld een Cambridge, TOEFL of een IELTS taalcursus wilt gaan doen en je startniveau wilt bepalen. Advies nodig over het aantal weken dat je nodig hebt voor jouw leerdoel? Laat ons jouw startniveau weten en je plannen voor een taalreis. We geven je dan graag vrijblijvend advies!

Doe hier de test!

Faciliteiten talenschool
 • Diverse ruime klaslokalen, gelegen op de 2e verdieping met een prachtig uitzicht!
 • Balkon
 • Studentenlounge
 • Keuken
 • Gezamenlijke ruimte & computer ruimtes
 • Ervaren personeelsteam dat 24/7 voor jou klaar staat
 • Goede mix aan nationaliteiten!
Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Nieuw-Zeeland - Queenstown 2022

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Queenstown
 • Online taaltoets om je niveau te bepalen

Na vertrek

 • Cursus Engels op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname

 Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar Queenstown en visumkosten
 • Examenkosten (indien Cambridge of IELTS cursus)
 • Maaltijden (afhankelijk van de accommodatie)
 • Kosten voor optionele activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling
Tip van onze Taalreizen experts

Queenstown wordt gezien als de ‘Adventure Capital of the World’, vooral door de Nieuw-Zeelanders zelf. Dit komt door de ligging van de stad. Queenstown wordt omgeven door bergen, baaien en natuur waardoor er bijna van alles mogelijk is. Het lijstje is te lang om op te noemen maar dit zijn een aantal spannende activiteiten die je er kunt doen: Bungeejumpen, hiken, raften, ziplinen en je kunt er zelfs skiën. Queenstown is perfect, of je nou wel of niet van spanning houdt!

Activiteiten & excursies

Na je lessen heb je meer dan genoeg tijd om Queenstown te ontdekken! De talenschool organiseert wekelijks diverse activiteiten, zodat je dit gezellig met je medestudenten kunt doen. We raden het je absoluut aan om een keertje mee te doen met het activiteitenprogramma. Je ontdekt hierdoor niet alleen de lokale omgeving, maar komt ook makkelijk in contact met andere internationale studenten én je brengt je Engels in de praktijk! Alle activiteiten die de talenschool voor jullie organiseert, vinden doordeweeks plaats en zijn tegen lage kosten of zelfs gratis. Onze talenschool heeft daarnaast een hele fijne partner die je kan helpen bij het invullen van de weekenden. Zij organiseren diverse activiteiten en excursies!

Tip: Queenstown is dé locatie om avontuurlijke sporten te beoefenen, zoals skydiving, rafting, bungy jumping, paragliding, etc.

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Startdata Cambridge examencursus: weer mogelijk vanaf 2023, data worden nog bekend gemaakt
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Alle talenscholen nemen ofwel voor vertrek ofwel op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

 

Intensief

Wil jij in korte tijd zo veel mogelijk vooruitgang maken? Dan raden wij de cursus Intensief Engels aan! Hierbij kun je kiezen uit 2 varianten:

Ochtend- en middagprogramma (25 lessen per week)
In de ochtend focus jij je op taalaspecten zoals grammatica, vocabulaire, spreken en luisteren. Ook wordt er aandacht besteed aan lezen en schrijven. De lessen zijn interactief zodat je gestimuleerd wordt om veel Engels te spreken. Ochtendlessen zijn meestal van 09.00 tot 12.00 uur. 's Middags leg je de focus op conversatie skills en groepsdiscussies. Spelletjes, DVD's, internet en multimedia worden hierbij betrokken. Zoals je al merkt ga je in de middaguren met name voor speakingspeaking en nog meer speaking! De middaglessen zijn van 13.15 tot 15.15 uur.

 

Avondprogramma (20 lessen per week)
Voor studenten die hun dagplanning liever anders indelen, is er ook een avondprogramma. Dit is met name fijn voor studenten die hun taalcursus Engels willen combineren met een bijbaantje. Indien je met een Working Holiday visum naar Nieuw-Zeeland reist, kun je ter plekke op zoek naar een baantje om wat geld te verdienen. Wanneer je hiervoor je dagplanning dus vrij wilt houden, kun jij je Engels bijspijkeren in de avonduren! De lessen worden gegeven van 17.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze lessen komen alle belangrijke taalvaardigheden aan bod, zoals spreken, schrijven, luisteren en lezen. Ook wordt er aandacht besteed aan vocabulaire en grammatica. Meer weten over het avondprogramma of wil je dit combineren met werken? Neem dan vrijblijvend contact op met het Taalreizen Team voor advies!

Cambridge Examencursus

De Cambridge cursus is een voorbereidende cursus voor het behalen van een internationaal erkend Cambridge certificaat. De cursus bestaat uit 25 groepslessen per week. De startdata van de cursus en de examendata staan vast en de cursus duurt gemiddeld 12 weken. In sommige gevallen valt het examen in de week na de cursus en heb je dus een extra week accommodatie nodig. De lessen worden gesplitst in een ochtend- en middagprogramma. 's Ochtends heb je van 09.00 tot 12.00 uur les en 's middags van 13.15 tot 15.15 uur. Kijk voor de startdata in ons handige overzicht of neem contact op met het Taalreizen Team.

In Queenstown kun je het Cambridge examen op 2 niveaus afleggen:

 • FCE (First Certificate of English) =  B2 niveau (Upper Intermediate)
 • CAE (Certificate in Advanced English) = C1 niveau (Advanced)
IELTS

Wil jij goed voorbereid aan het IELTS examen beginnen? De ervaren IELTS docenten van onze talenschool zorgen ervoor dat jij met zelfvertrouwen het examen in gaat. Een IELTS diploma wordt regelmatig gevraagd indien je wilt emigreren of aan een buitenlandse universiteit wilt studeren. Dit zijn dan ook met name de 2 focusgebieden van deze voorbereidingscursus. De cursus start iedere maandag. Je start de dag met lessen Algemeen Engels (dit zijn dezelfde lessen als bij Intensief of het ochtendprogramma van Kort Standaard). In middag ga je effectief aan de slag met IELTS examentraining. Daarbij maak je ook diverse oefentoetsen.

Houd er wel rekening mee dat een IELTS examen niet wekelijks wordt afgenomen. Dit gebeurt wel maandelijks in Dunedin of iedere 3 maanden in Queenstown zelf. IELTS examens worden wereldwijd afgenomen. Je kunt in principe ook altijd het examen thuis in Nederland maken. Examenkosten zijn niet inbegrepen bij de cursus. Meer weten? Informeer bij het Taalreizen Team voor de mogelijkheden.

Privélessen

Tijdens privélessen kun jij je focussen op datgene waar je moeite mee hebt. Wil je extra de focus leggen op Engels spreken? Of heb je misschien juist moeite met de grammatica? Samen met je docent kun je gedurende deze lessen specifieke taalvaardigheden onder de knie krijgen. Ook kun je privélessen inzetten om het Engels in een bepaalde context te leren, bijvoorbeeld voor je opleiding, stage of baan! Je bepaalt zelf hoeveel privélessen je boekt en stelt zo je eigen rooster samen!

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Queenstown bieden we verschillende accommodatie opties. Ook voor de accommodaties geldt dat je verschillende mogelijkheden kunt combineren. Let op! Het kan zijn dat jouw voorkeur helaas vol is geboekt. Indien dit het geval is overleggen we altijd welke opties er voor jou zijn.

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Engels oefent. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Verblijven bij een gastgezin betekent naast 24/7 Engels spreken met native speakers ook een authentieke ervaring. Je maakt het lokale leven in Nieuw-Zeeland van heel dichtbij mee! Bij een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ook geniet je van alle rust, een gastgezin zal altijd je privacy respecteren. Er zijn geen typische gastgezinnen in Queenstown. Een gastgezin kan bestaan uit een ouder echtpaar, een samengestelde familie of zelfs een alleenstaande vrouw (met of zonder kinderen). Alle gezinnen worden zorgvuldig uitgezocht en bestaan uit enthousiaste mensen die graag een internationale student in huis nemen!

Details

 • Eigen slaapkamer
 • Gedeelde slaapkamer beschikbaar voor 2 studenten die samen op reis gaan
 • Doordeweeks half pension en in de weekenden vol pension
 • Toeslag voor dieetvoorkeuren (glutenvrij, vegetarisch, veganistisch etc.)
 • Beddengoed en handdoeken
 • WiFi
 • Wekelijkse gelegenheid om je was te doen

 

Alle gastgezinnen wonen op korte afstand van een bushalte. Houd er rekening mee dat je nog een stukje met het OV moet reizen om bij de talenschool te komen (ongeveer 30 à 45 min.).

Gastgezin Queenstown

Residentie

Ben je 18 jaar en wil je minimaal 4 weken in Queenstown verblijven? Dan kun je ook kiezen voor de residentie! Hier verblijf je samen met andere internationale studenten. Het is de ideale gelegenheid om zelfstandig in Nieuw-Zeeland te wonen, nieuwe vrienden te maken en je Engels te blijven oefenen.

Locatie
Studenten worden geplaatst in twee verschillende residenties: eentje is gelegen op Avalon Crescent (Fernhill) en eentje op Robins Road. Beide liggen op ongeveer 30 à 40 minuten reisafstand per OV bij de talenschool vandaan.

Verblijf
Je kunt kiezen uit een eigen of een gedeelde slaapkamer. Een gedeelde kamer is altijd met maximaal 1 andere student. We proberen zoveel mogelijk nationaliteiten te mengen in de residenties. Op die manier val je niet terug naar het Nederlands en blijf je je Engels oefenen! Het verblijf is altijd op basis van logies. Dit betekent dat er geen maaltijden zijn inbegrepen. Uiteraard kun je gebruik maken van de gedeelde keuken om voor jezelf of samen met je huisgenoten te koken.

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.