Taalreis in Queenstown

Taalreizen | Taal: Engels

Ga op taalreis naar Queenstown!

 • Nieuw-Zeeland
 • vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
 • v.a. € 855,-
De stad heet Queenstown omdat het er zo mooi is dat een koningin er kan wonen. Maar niet alleen koninginnen hebben de schoonheid van deze verbazingwekkende stad opgemerkt. Tegenwoordig trekt de stad goudzoekers, avonturiers, filmmakers, wijnliefhebbers, Hollywood sterren en Amerikaanse presidenten. Queenstown heeft een compacte en welvarende binnenstad die ligt aan een schilderachtige baai van het Wakatipu meer. De stad wordt omgeven door bergen, waardoor je op bijna iedere plek in de stad een schitterend uitzicht hebt. Het gebied kun je ook vanuit een luchtballon bekijken en spot alle locaties uit de Lord Of The Rings trilogie. De binnenstad is bruisend met haar leuke cafés, barretjes en winkels. Jij zult je niet snel vervelen in Queenstown. Proef bijvoorbeeld wijn op een van de nabij gelegen wijnboerderijen, bezoek de Queenstown Gardens of de prachtige baai met uitzicht op het Wakatipu meer, of maak een helikoptervlucht. Ben je een daredevil? Dan is bungeejumpen, mountainbiken, kajakken, zeilen of skiën wellicht een goede optie!

Jouw programma in het kort

Je als een koning(in) te rijk voelen in Nieuw-Zeeland? De Engels taalcursus Queenstown is een uitstekende keuze!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Talenschool in hartje Queenstown
 • Haal je hart op aan outdooractiviteiten
 • Adrenalin Capital

De taalreis van je leven in Queenstown

De talenschool ligt in hartje Queenstown. Je volgt jouw lessen Engels in de nieuwe hotspot van de stad, Frankton! Deze wijk is zeer centraal gelegen en vlakbij accommodaties, winkels, luchthavens en werkgelegenheid. De talenschool heeft diverse partnerschappen afgesloten met bedrijven in de directe omgeving, waardoor er veel werkgelegenheid op loopafstand voor studenten is. Frankton is verder een wijk waar ontzettend veel ontwikkeling plaatsvindt op commercieel en toeristisch gebied. Daarnaast kom je met een busticket van $2 NZD overal in Queenstown of Arrowtown vanuit deze locatie! Hoe ideaal is dat?

Taalreis

Test jouw Engels

Wil jij graag weten hoe goed jouw Engels is? Onze partners van Cambridge Assesment English hebben een korte taaltest opgesteld zodat je aan de hand van 25 vragen erachter kunt komen op welk taalniveau je zit. Dit kan goed van pas komen wanneer jij bijvoorbeeld een Cambridge, TOEFL of een IELTS taalcursus wilt gaan doen en je startniveau wilt bepalen. Advies nodig over het aantal weken dat je nodig hebt voor jouw leerdoel? Laat ons jouw startniveau weten en je plannen voor een taalreis. We geven je dan graag vrijblijvend advies!

Doe hier de test!

Faciliteiten talenschool
 • Diverse ruime klaslokalen, gelegen op de 2e verdieping met een prachtig uitzicht!
 • Balkon
 • Studentenlounge
 • Keuken
 • Gezamenlijke ruimte & computer ruimtes
Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Nieuw-Zeeland - Queenstown 2021

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Nieuw-Zeeland

Na vertrek

 • Cursus Engels op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à €100,-
 • De reis naar Nieuw-Zeeland
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Eventuele visumkosten
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling
 • Aankomst pick-up service
Tip van onze Taalreizen experts

Queenstown wordt gezien als de ‘Adventure Capital of the World’, vooral door de Nieuw-Zeelanders zelf. Dit komt door de ligging van de stad. Queenstown wordt omgeven door bergen, baaien en natuur waardoor er bijna van alles mogelijk is. Het lijstje is te lang om op te noemen maar dit zijn een aantal spannende activiteiten die je er kunt doen: Bungeejumpen, hiken, raften, ziplinen en je kunt er zelfs skiën. Queenstown is perfect, of je nou wel of niet van spanning houdt!

tip-van-melissa-queenstown

Activiteiten & excursies

Na je lessen heb je meer dan genoeg tijd om Queenstown te ontdekken! De talenschool organiseert wekelijks diverse activiteiten, zodat je dit gezellig met je medestudenten kunt doen. We raden het je absoluut aan om een keertje mee te doen met het activiteitenprogramma. Je ontdekt hierdoor niet alleen de lokale omgeving, maar komt ook makkelijk in contact met andere internationale studenten én je brengt je Engels in de praktijk! Alle activiteiten die de talenschool voor jullie organiseert, vinden doordeweeks plaats en zijn tegen lage kosten of zelfs gratis. Onze talenschool heeft daarnaast een hele fijne partner die je kan helpen bij het invullen van de weekenden. Zij organiseren diverse activiteiten en excursies! Tip: Queenstown is dé locatie om avontuurlijke sporten te beoefenen, zoals skydiving, rafting, bungy jumping, paragliding, etc.

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Kort Standaard

Kort Standaard Engels is het ideale pakket voor iedereen die zijn of haar Engels wilt verbeteren en daarnaast nog voldoende vrije tijd wil hebben. Je kiest voor een ochtend- of middagprogramma. Bij het ochtendprogramma zijn er 15 lessen per week inbegrepen. Lessen verlopen van 09.00 tot 12.00 uur. In de ochtend focus jij je op taalaspecten zoals grammatica, vocabulaire, spreken en luisteren. Ook wordt er aandacht besteed aan lezen en schrijven. De lessen zijn interactief zodat je gestimuleerd wordt om veel Engels te spreken

Kies je voor het middagprogramma van de cursus Kort Standaard, dan volg je 10 lessen per week. De lessen worden dan gegeven van 13.15 tot 15.15 uur. 's Middags leg je de focus op conversatie skills en groepsdiscussies. Spelletjes, DVD's, internet en multimedia worden hierbij betrokken. Zoals je al merkt ga je in de middaguren met name voor speaking, speaking en nog meer speaking!

De cursus Kort Standaard Engels is met name geschikt voor studenten die slechts 1 dagdeel bezig willen zijn met lessen. Het andere dagdeel kun je dan besteden aan sightseeing, avontuurlijke sporten (Queenstown biedt er méér dan genoeg) of natuurlijk een bijbaantje! Meer info over werken in Nieuw-Zeeland? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Standaard

Wil jij in korte tijd zo veel mogelijk vooruitgang maken? Dan raden wij de cursus Standaard Engels aan! Hierbij kun je kiezen uit 2 varianten:

Ochtend- en middagprogramma (25 lessen per week)
In de ochtend focus jij je op taalaspecten zoals grammatica, vocabulaire, spreken en luisteren. Ook wordt er aandacht besteed aan lezen en schrijven. De lessen zijn interactief zodat je gestimuleerd wordt om veel Engels te spreken. Ochtendlessen zijn meestal van 09.00 tot 12.00 uur. 's Middags leg je de focus op conversatie skills en groepsdiscussies. Spelletjes, DVD's, internet en multimedia worden hierbij betrokken. Zoals je al merkt ga je in de middaguren met name voor speaking, speaking en nog meer speaking!

Avondprogramma (20 lessen per week)
Voor studenten die hun dagplanning liever anders indelen, is er ook een avondprogramma. Dit is met name fijn voor studenten die hun taalcursus Engels willen combineren met een bijbaantje. Indien je met een Working Holiday visum naar Nieuw-Zeeland reist, kun je ter plekke op zoek naar een baantje om wat geld te verdienen. Wanneer je hiervoor je dagplanning dus vrij wilt houden, kun jij je Engels bijspijkeren in de avonduren! De lessen worden gegeven van 17.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze lessen komen alle belangrijke taalvaardigheden aan bod, zoals spreken, schrijven, luisteren en lezen. Ook wordt er aandacht besteed aan vocabulaire en grammatica. Meer weten over het avondprogramma of wil je dit combineren met werken? Neem dan vrijblijvend contact op met het Taalreizen Team voor advies!

Cambridge Examencursus

De Cambridge cursus is een voorbereidende cursus voor het behalen van een internationaal erkend Cambridge certificaat. De cursus bestaat uit 25 groepslessen per week. De startdata van de cursus en de examendata staan vast en de cursus duurt gemiddeld 12 weken. In sommige gevallen valt het examen in de week na de cursus en heb je dus een extra week accommodatie nodig. De lessen worden gesplitst in een ochtend- en middagprogramma. 's Ochtends heb je van 09.00 tot 12.00 uur les en 's middags van 13.15 tot 15.15 uur. Kijk voor de startdata in ons handige overzicht of neem contact op met het Taalreizen Team.

In Queenstown kun je het Cambridge examen op 2 niveaus afleggen:

 • FCE (First Certificate of English) =  B2 niveau (Upper Intermediate)
 • CAE (Certificate in Advanced English) = C1 niveau (Advanced)
IELTS Examencursus

Wil jij goed voorbereid aan het IELTS examen beginnen? De ervaren IELTS docenten van onze talenschool zorgen ervoor dat jij met zelfvertrouwen het examen in gaat. Een IELTS diploma wordt regelmatig gevraagd indien je wilt emigreren of aan een buitenlandse universiteit wilt studeren. Dit zijn dan ook met name de 2 focusgebieden van deze voorbereidingscursus. De cursus start iedere maandag. Je start de dag met lessen Algemeen Engels (net zoals de standaard cursus). In middag ga je effectief aan de slag met examentraining. Daarbij maak je ook diverse oefentoetsen.

Houd er wel rekening mee dat een IELTS examen niet wekelijks wordt afgenomen. Dit gebeurt wel maandelijks in Dunedin of iedere 3 maanden in Queenstown zelf. IELTS examens worden wereldwijd afgenomen. Je kunt in principe ook altijd het examen thuis in Nederland maken. Examenkosten zijn niet inbegrepen bij de cursus. Meer weten? Informeer bij het Taalreizen Team voor de mogelijkheden.

 

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Queenstown bieden we verschillende accommodatie opties. Ook voor de accommodaties geldt dat je verschillende mogelijkheden kunt combineren. Let op! Het kan zijn dat jouw voorkeur helaas vol is geboekt. Indien dit het geval is overleggen we altijd welke opties er voor jou zijn.

Gastgezin

Verblijven bij een gastgezin is de ideale manier om het lokale leven te ontdekken! Gastgezinnen zijn altijd heel geïnteresseerd in buitenlandse studenten en hun cultuur. Daarnaast delen ze ook graag typisch Nieuw-Zeelandse gebruiken met jou. Kies je voor een gastgezin, dan krijg je naast je taalcursus Engels ook nog eens een hele bijzondere culturele ervaring! Uiteraard stimuleert het verblijven bij een lokaal gezin ook jouw Engels nog eens enorm. Gastgezinnen worden geselecteerd op basis van hun interesses, vriendelijkheid, veilige omgeving, bereikbaarheid met OV en huizen. Je verblijft in je eigen slaapkamer op basis van half pension (ontbijt en diner). In de weekenden zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen.

Samenstelling van de gastgezinnen

Indien je kiest om te verblijven in een gastgezin tijdens je taalcursus, houd er dan rekening mee dat de meeste gezinnen die studenten in huis kunnen uitnodigen vaak oudere stellen zijn of alleenstaande vrouwen of moeders. Dit zijn de gezinnen die plek hebben voor een student en die vaak nabij het centrum wonen. Gastgezinnen met kinderen komen zeer weinig voor, of ze wonen in buitenwijken van de stad, niet nabij de talenschool. Houd hier dus rekening mee wanneer je kiest voor verblijf in een gastgezin.

tr-queenstown-gastgezin

Residentie

De talenschool in Queenstown biedt deelnemers vanaf 18 jaar de mogelijkheid om samen met andere internationale studenten in huis te verblijven. Het is de ideale accommodatie om zelfstandig in Nieuw-Zeeland te verblijven, nieuwe vrienden te maken en je Engels te blijven oefenen. De residentie is gelegen in de buurt Fernhill, op 30 minuten loopafstand van het centrum en de talenschool. Uiteraard kun je ook heel makkelijk met de bus richting het centrum. Het openbaar vervoer in Queenstown is heel goed geregeld.

Je kunt kiezen uit een eigen of een gedeelde slaapkamer. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de nationaliteit. Op die manier is de kans dat je terugvalt op het Nederlands erg klein. Wanneer je incheckt bij de residentie ontvang je je eigen sleutelset en beddengoed. Er is WiFi aanwezig, een volledig uitgeruste (gedeelde!) keuken en tevens een wasmachine met droger waar je gebruik van kunt maken. De residentie beschikt over een grote woonkamer en er is tevens een balkon met prachtig uitzicht! In de tuin vind je een BBQ en er zijn zelfs parkeergelegenheden mocht je een auto willen huren. In totaal zijn er 7 slaapkamers beschikbaar, waarvan 3 privé en 4 gedeelde kamers. Ten slotte zijn er 5 badkamers (gedeeld!) in de residentie. Omdat het geen groot studentenhuis is, is de beschikbaarheid ook maar beperkt. Wil je in de residentie verblijven? Schrijf je dan op tijd in!

tr-nieuw-zeeland-queenstown-residentie

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.