5 redenen om te gaan werken en reizen in het buitenland

Travel Active
Work & Travel
24 februari 2021

We kunnen haast niet voorstellen dat er mensen zijn die niet willen werken en/of reizen in het buitenland. Want zeg nou zelf: dat is toch gewoon een droom van iedereen?! Mocht je nou tóch nog twijfelen of het wel iets voor jou is, lees dan zeker deze blog! Wij benoemen hier 5 redenen waarom je moet gaan werken en reizen in het buitenland.

1. Het staat goed op je cv

Klinkt logisch, maar het is ook wel echt een groot pluspunt: een werk- en reiservaring in het buitenland staat erg goed op je cv. Het laat zien dat je onafhankelijk bent, jouw dromen achterna gaat én dat je jezelf kunt aanpassen aan meerdere culturen en omgevingen.

2. Je verdient geld tijdens jouw reis

Heel veel backpackers nemen tijdens hun reis tijdelijk een baantje. Denk bijvoorbeeld aan werk in de horeca of op een lokale boerderij. Natuurlijk is het verstandig om vóórdat jij op reis gaat al gespaard te hebben: je wilt natuurlijk niet zonder enige buffer vertrekken. Maar ook tijdens jouw reis werken is heel verstandig. Zo verdien je toch weer een zakcentje extra en voel je je misschien nét iets minder schuldig als je voor de derde avond die week gaat stappen.

3. Je leert mensen kennen

De backpackerswereld zit zo in elkaar dat je eigenlijk nooit echt alleen bent. Je leert namelijk ontzettend snel mensen kennen en voordat je het weet heb je leuke reisbuddy's gevonden. Vind jij het toch lastig om zomaar op vreemden af te stappen? Dan is een (tijdelijke) baan nemen ook een hele goede oplossing! Omdat er zóveel backpackers werken, leer je gemakkelijk mensen kennen.

4. Goed voor je zelfontwikkeling

In Nederland ben je gewend aan jouw eigen leven en (bij)baan met bepaalde regels, normen en waarden. Je weet wat er van je verwacht wordt en wat je wel en niet kan maken. Je zult zien dat dit in het buitenland heel anders is, ook bij een simpel baantje als bananenplukken. Je leert jezelf aanpassen aan andere omgevingen en zult zien dat er héél veel verschillende manieren van werken en denken zijn. Tijdens een reis in het buitenland kom je jezelf soms echt tegen en leer je wat er eigenlijk écht belangrijk is in jouw leven.

5. Je wordt er flexibel van

Tijdens een backpackavontuur loopt waarschijnlijk niet altijd alles volgens plan, maar dat is ook niet erg! Juist omdat je je flexibel op moet stellen maak je de leukste avonturen mee. Had je bedacht dat je 6 weken fruit wilde gaan plukken maar hebben ze na 4 weken niemand meer nodig? Dan zoek je toch gewoon een ander baantje! Wilde je eigenlijk 2 weken op dezelfde plek blijven maar ben je het na 3 dagen zat? Dan reis je toch gewoon verder! De mogelijkheden zijn eindeloos en je zult zien dat je steeds creatiever wordt in oplossingen bedenken.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.