Anne doet boerderijwerk in Australië

Anne
Work & Travel
17 februari 2018

Anne vertrok in januari voor een jaar naar Australië om boerderijwerk te gaan doen! Ze is nu een tijdje weg en haar eerste blog is een feit! In deze blog lees je over haar dagindeling en haar nieuwe werk.

In the middle of nowhere?

Well, hi mates,
Ik ben ongelofelijk druk geweest en was in de Middle of Nowhere zonder enige verbinding.. Ik heb zo veel te vertellen nu, ik weet niet waar ik moet beginnen.. Noosa was leuk en fijn om even bij te komen, ik heb daar nog een hoop mooie dingen gezien, zoals de fairy Pools, Alexandra Bay, en National Parc. Ik heb ook koala’s en kangoeroes gezien!!

Anne-backpacken-in-Australie-2

De dag begon daar om 07:00 uur, ontbijt! Dan werken, vervolgens om 10:00 uur Smokoy of zo iets..(lievelingsmoment), dit is een Australische gewoonte waarbij er koffie wordt gedronken en vers gebak of taart wordt gemaakt. Vervolgens weer werken, om 13:00 lunch (meestal warm), en rond 17:00 uur zit de dag er op. Dan is het diner om 19:00 uur.. en vervolgens lig je om 20:30 uur op bed. Het eten op de farm was echt fantastisch, en alles was zo goed geregeld! Ik heb nog nooit zo veel geleerd in een korte tijd, en ik heb zo veel gave dingen gedaan dat ik het gewoon niet kan uitleggen. De spanning en adrenaline maakte deze week erg slopend!

Anne-backpacken-in-Australie-3

New job!

Tijdens de training werd er ook zo veel mogelijk contact gemaakt met werkgevers. Ik kreeg 4 job offers, waarin 1 zat die er uitsprong voor mij!  Dus ik belde ze meteen. Na een telefoontje bleek dat er een andere Nederlandse werkt. Een paar telefoontjes verder was ik aangenomen bij PPP Peppercorn Parc. (Dit moeten jullie even Googelen!!!) Een stal waarbij we jonge en oudere paarden trainen voor verkoop en wedstrijden! Na de training reisden we allemaal door naar onze werkgevers en moesten we afscheid nemen van alle mede deelnemers. Het was weer tijd voor een nieuw begin en avontuur, en met gezonde spanning vloog ik naar Sydney, en reisde ik door naar mijn nieuwe baan.

Anne-backpacken-in-Australie-6_0

New friends!

Ik arriveerde hier op zaterdagmiddag, en maakte kennis met mijn 2 huisgenoten. Twee meiden, een Zweedse en een andere Nederlandse. Met zijn drieën delen we een huis. Ik kan nu eindelijk genieten van wat privacy in mijn eigen kamer die ik niet met iemand hoef te delen! Amanda en Sharron zijn erg aardig en enthousiast! Ze nemen me gelijk mee voor een drankje en stellen me voor aan andere mensen hier! Zondag ging ik met ze mee op een dressuurwedstrijd en ontmoette ik mijn baas. Lijkt me een lief oud vrouwtje die een oogje in het zeil houd. Maar voor de rest hebben we erg veel vrijheid in het werk.

Anne-backpacken-in-Australie-7

‘It’s like a dream came true!’

Over het werk gesproken... vandaag was mijn eerste werkdag. We beginnen om 8 uur, en werken tot ongeveer 5 uur, met een lunchpauze van een uur. We beginnen met voeren, en vervolgens rijden en trainen we de paarden. Dat is het, dat is wat ik doe, de hele dag paardrijden ik krijg er ook nog eens voor betaald! It’s like a dream came true! In de weekenden zijn we vrij en gaan we er meestal op uit! Zo gaan we aanstaand weekend naar Sydney en overnachten we in een hostel. (So excited!!)

Anne-backpacken-in-Australie-4

De omgeving hier is zo prachtig, ik geloof niet dat je daar ooit aan gewend raakt.. Ik heb het echt ontzettend getroffen tot nu toe! Alleen maar leuke mooie mensen ontmoet, leerzame dingen gedaan, en een droombaan gevonden!

Anne-backpacken-in-Australie-1

Links gereden

By the way, ik heb vandaag op de openbare weg gereden.. ja aan de linkerkant, ja de rotonde via links, ja het stuur aan de rechter kant.. en nee ik heb niemand overreden en ook geen ongelukken veroorzaakt! Helaas voor jullie wil ik nog steeds niet naar huis.. En er zijn vast heel veel dingen die ik vergeten ben te vertellen.. maaaaar dat komt dan de volgende keer wel weer!

See you later!

Anne-backpacken-in-Australie-11

Links gereden

Lijkt het jou leuk om Boerderijwerk te doen in Australië?
Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.