Anne in de outback van Australië!

Anne
Work & Travel
29 oktober 2018

Anne is al een flinke tijd in Australië. Ze koos voor boerderijwerk en is dan ook hard aan het werk op een Australische farm. Eerder schreef ze al meerdere blogs, maar ook nu neemt ze ons weer graag mee in haar belevenissen 'Down Under'. 

De outback van Australië

Wat een ervaringen weer! Ik wou dat jullie allemaal even hier waren zodat jullie het zelf konden meemaken. Helaas gaat dat niet.. dus ik ga mijn best doen om jullie weer mee te nemen. Ik zit nu sinds 3 weken in de outback van Australië. Een uur van Mount Isa vandaan werk ik op een Caddle Station. De dag van aankomst worden we opgehaald van het busstation. Ruim een uur rijden we over de snelweg door het landschap van Campbell. De familie waar ik nu voor werk. Hun terrein is gigantisch, en er zijn dan ook verschillende plekken waar we te werk gaan. Momenteel dus ‘dichtbij’ Mount Isa. Volgende week vertrekken we waarschijnlijk naar een ander deel van het land. Het hangt er maar net van af waar de koeien zijn, en waar in hun landschap het meeste werk is. Omdat het zo groot is wordt het vee ook opgehaald met helicopters. Een indrukwekkend gezicht!

De échte no worries mentaliteit!

Het is een primitief bestaan hier in de outback, maar ik geniet ervan! Niemand die zich hier zorgen maakt over iets anders. Het bereik is matig, dus ik ben en hoef niet altijd bereikbaar te zijn. Het is hard werken, maar ook rustgevend. We werken met Angus koeien. 3x raden wat we elke dag eten. Ik heb absoluut nul ervaring met dit soort werk, dus dat is altijd spannend. Gelukkig verwachtten ze ook niet dat ik alles in een keer wist. Maar ze geven iedereen de kans om alles te proberen en te leren.

Een rodeo zonder toeristen en alleen maar cowboys

Afgelopen weekend hebben we na 3 weken onze eerste dag vrij gehad. Uiteraard gaan we naar een rodeo. Maar dan nu een echte rodeo, zonder toeristen, alleen maar cowboys. Super gezellige mensen, echt zo’n typisch cowboy feestje zoals in de films. Country muziek, line dancing, drank en een sterrenhemel. Toch wel lekker, zo’n dagje vrij.. en na een heerlijke avond rollen we onze slaapzakken uit op de grond. Over sterren gesproken. ‘S avonds lig ik in bed, en kijk ik rechtstreeks op een prachtig sterren pakket. Met uitzicht op de Melkweg, planeten en vallende sterren val ik iedere avond in slaap.

Nog een jaar verlengen!

Ruim 3 maanden verder op de farm, heb ik mijn 88 dagen bij elkaar. Daarmee kan ik dus een nieuw visum aanvragen en een jaar langer blijven! Het was het absoluut waard om hier wat langer te blijven. Ik werk met fijne collega’s en krijg het steeds meer onder knie, wat het werk leuker maakt! De werkzaamheden zijn nog steeds het zelfde. De ene dag zit je 6 uur lang op een paard vee te drijven, en de andere sta je hekken te repareren. Het is veelzijdig en iedere dag is anders.

Geen verbinding, elektriciteit, huis, keuken of slaapkamer

Ruim 3 maanden voor de zelfde werkgever, maar op 4 verschillende plekken. Het landgoed dat hij heeft is zo groot ik 4 keer verhuisd ben. Van een luxe huis met woonkamer, naar een slaapzak onder de sterren en koken op een kampvuur. Ook het primitieve beviel me goed. Een aantal weken door gebracht in de echte middle of nowhere, geen verbinding, elektriciteit, huis, keuken of slaapkamer. Voor warm water moesten we ook een vuur maken om het op te stoken.

Maar ik ben hier niet gekomen om te werken. Duuuuusss het is tijd om verder te reizen. Vanaf Mount Isa pak ik de bus naar Townsville, om vanaf daar naar Melbourne te vliegen.

Alone time!

Nu ik weer alleen ben besef ik dat het wel lekker is om geen mensen om je heen te hebben. Na al die tijd 24/7 altijd je collega’s om je heen te hebben is het wel fijn om me weer even terug te kunnen trekken en heb ik dus tijd om jullie weer op de hoogte te brengen! Een paar dagen doorbrengen zonder sociaal te hoeven zijn is toch ook wel lekker haha!

Let the roadtrip begin!

1 september land ik in Melbourne. Na een paar dagen vertrek ik met een andere Nederlandse meid voor een roadtrip met als eindbestemming Darwin. Tenminste, dat is het plan, we zien wel hoe ver we komen. Tijd voor weer een nieuw hoofdstuk in dit avontuur! Daarna zal ik waarschijnlijk mijn reis vervolgen naar Nieuw Zeeland. Maar dat zal nog wel even duren.

 

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.