Top 10 baantjes voor backpackers

Travel Active
Work & Travel
14 april 2015

Werken tijdens het Top Gear Festival in Sydney of meehelpen met fotoshoots in de meest luxe villa’s in Australië. Waarom fruit plukken als je ook geld kunt verdienen met een van deze toffe baantjes? Onze partner in Sydney heeft vorig jaar weer veel backpackers aan het werk gekregen. Negen vette baantjes in Australië (en één in Azië…).

1. Meehelpen bij het Top Gear Festival

Dit weekend is het zover: de drie heren van hét autoprogramma Top Gear gaan naar Sydney om daar eens flink de bloemetjes buiten te zetten met mooie auto’s en gekke stunts, maar vooral met hun humor. Maar voordat ze het publiek aan het lachen kunnen maken, moet de ‘set’ worden opgebouwd. En daar hebben ze medewerkers voor nodig!

blog-work-travel-top-10-baantjes-backpackers-1

2. IJsjes maken bij een groot festival

Sydney Festival is een groot cultureel festival dat elk jaar in januari plaatsvindt. Van klassieke muziek tot dance, van drama tot circus, het kan allemaal. Maar in de Australische zomer is een lekker ijsje natuurlijk onmisbaar. Medewerkers die bij de ijsbar Gelato Messina gekste ijscreaties kunnen maken, zijn dan ook van harte welkom. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hamburger van ijs?

3. Achter de bar bij een rugbywedstrijd

Ben jij een sportfanaat? Het ANZ Stadium in Sydney kan altijd barmedewerkers gebruiken tijdens de State of Origin Rugby Game, een van de grootste Australische sportevents. Geld verdienen in een supergroot stadium met een fantastische sfeer. Wat wil je nog meer?

blog-work-travel-top-10-baantjes-backpackers-2

4. Helpen bij een Justin Timberlake concert

Of je nou een fan bent of niet, meehelpen met de opbouw van een concert is veelzijdig en bovendien leuk om eens mee te maken. En daar blijft het niet bij, want ’s avonds mag je eten en drinken serveren in een grote hal vol met mensen die uit hun dak gaan op de muziek van Justin Timberlake. Wow!

5. Werken bij een paardenwedstrijd

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want je kan ook werken bij de Melbourne Cup. Dit is de grootste paardenwedstrijd van het continent in Melbourne. Als dat niet genieten is…

blog-work-travel-top-10-baantjes-backpackers-3

6. Fotoshoots in villa’s voorbereiden

Weten hoe de filmsterren wonen? Sommige meubelzaken maken graag fotoshoots in huizen van een paar miljoen dollar. Jij kunt ze daarbij helpen door mee te helpen met het voorbereiden ervan. En waarom niet even alle kamers en het grote zwembad inspecteren als je er toch bent?

7. Happy New Year in Sydney!

Ongetwijfeld een van de meest speciale locaties waar je oud op nieuw kunt vieren: bij Sydney Harbour. Als horecamedewerker heb je het beste zicht op het vuurzwerk én je verdient zo’n 45 Australische Dollar per uur.

blog-work-travel-top-10-baantjes-backpackers-4

8. Happy New Year in Sydney! II

Of nog zo’n supervette plek om het 1 januari te zien worden: het Opera House. Werken op een memorabele avond in één van de zeven wereldwonderen, hoe speciaal is dat!

9. Werken in een attractiepark

Of je nu klein of groot bent: een attractiepark blijft altijd leuk. Het Luna Park is een theme park dat je vindt in onder andere Melbourne en Sydney. Geld verdienen op een leuke manier!

10. Meehelpen bij de Aziatische voetbalcup

Voetbalfans opgelet! Hoe kun je een voetbalwedstrijd zien tijdens de Asian Cup Football en er ook nog eens geld voor krijgen? Door promotiemateriaal uit te delen. Een leuk baantje terwijl je jezelf onderdompelt in de Aziatische culturen. Daar kan het WK kijken op een scherm op een plein in Amsterdam, niet tegenop!

Voordat je een van die leuke baantjes kunt vinden, moet je natuurlijk eerst het vliegtuig instappen. Zo kun je een groepsvlucht naar Australië maken waarin je de eerste dagen Sydney leert kennen en vervolgens op zoek kunt gaan naar tof werk. Een individuele reis maken en ook de eerste paar dagen geholpen worden met het zoeken van werk? Ook dat kan. Bekijk je mogelijkheden voor werken in Australië. Bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?

Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.