Vrijwilligerswerk in Zambia

Vrijwilligerswerk | Regulier

Zambia: the real Africa!

 • Zambia
 • vanaf 3 weken
 • vanaf 17 jaar

Zambia, dat vroeger Noord Rhodesië werd genoemd, is nog niet door de grote toeristenmassa ontdekt en heeft hierdoor de charme van het echte Afrika behouden. Het is een arm land maar het is rijk aan prachtige natuur en je vindt er nog veel authentieke cultuur. Er zijn zeer veel redenen om Zambia te bezoeken; de adembenemende Victoria Falls, een overvloed aan dieren en vogels, uitgestrekte wildparken, een uitgebreid aanbod aan sportieve activiteiten, grote meren en geweldige zonsondergangen. Zambia is een veilig land en de bevolking staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. De officiële taal in Zambia is Engels. Voor de avonturier zijn er genoeg mogelijkheden; raften op de Zambezi Rivier‚ bungeejumpen van de Victoria Falls brug (111 meter!)‚ of een helikoptervlucht boven de watervallen. Je hoeft je dus niet te vervelen in de vrije weekenden!

Vrijwilligerswerk in Zambia

Jouw programma in het kort

Ondersteun met jouw inzet als vrijwilliger de lokale bevolking en maak kennis met de prachtige natuur en authentieke cultuur die Zambia rijk is.

 • Victoria Falls
 • Diverse projecten mogelijk
 • Oriëntatiedag en citytour in Livingstone
 • Flexibel programma vanaf 17 jaar
 • Veel mogelijkheden voor de avonturier

De projecten in Zambia

Volgens cijfers van het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, leeft 68% van de bevolking onder de armoedegrens. Dat betekent dat 68% van alle mensen niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De extra hulp van vrijwilligers is van harte welkom! Onze projecten in Zambia zijn te vinden in Livingstone. Je kunt kiezen uit één van de verschillende projecten of projecten combineren. Bekijk hieronder de verschillende projecten die we aanbieden in Livingstone.

Livingstone

Overig:

Vrijwilligerswerk Events

Heb je behoefte aan contact met een oud-deelnemer of iemand van het Vrijwilligerswerk team? Kom naar een van de Vrijwilligerswerk infodagen en stel al je vragen!

Vrijwilligerswerk in Zambia ervaring

Miek is voor een vrijwilligerswerk reis in Zambia.  Volg haar avonturen en die van alle andere Travel Active Reporters op ons YouTube kanaal: Travel Active Channel! Hieronder vind je de afspeellijst van haar vlogs uit Zambia.

Reisdetails

Ben jij geschikt als vrijwilliger?
 • Je bent minimaal 17 jaar oud
 • Je bent flexibel en initiatiefrijk
 • Je bent een ondernemend persoon en zelfstandig ingesteld
 • Je vraagt een Verklaring Omtrent Gedrag aan
 • Je houdt van een uitdaging en je zoekt graag naar creatieve oplossingen
 • Je neemt deel aan onze voorbereidingsworkshop

Wanneer jij op een project met kinderen wilt gaan werken, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Lees hier meer over onze visie & missie en over vrijwilligerswerk met kinderen.

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Trips en excursies

Onze partnerorganisatie organiseert diverse trips en excursies in en rondom de omgeving van je Livingstone. Wat denk je bijvoorbeeld van een helikopter vlucht over de spectaculaire Victoria watervallen of een avontuurlijke “BIG 5” safari door een van de vele nationale parken. Ter plekke kun jij afspreken welke excursies je graag wilt boeken. Onze collega’s stellen graag een leuk programma voor je samen!

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.