Infodagen Gratis magazine
Gijsje Backpacken door Australië 22 december 2015

Maak kennis met Gijsje! Zij is via Travel Active op Work & Travel avontuur in Australië. Wij stelden wat interviewvragen aan haar. Lees hier het interview met haar en laat je informeren en inspireren! 

Hoelang ben je al op reis en wat heb je allemaal gezien en gedaan?

Het is nu bijna 3 maanden geleden dat ik uit Nederland vertrok. Snel na aankomst ben ik op surfkamp gegaan, wat echt geweldig was! Daarna heb ik een tijdje Sydney ontdekt terwijl ik van hostel naar hostel hopte en allerlei leuke dingen met mijn hostelgenoten deed. Ook heb ik een tijdje gewwooft (Willing Workers On Organic Farms) in een vegetarisch restaurant, waar ik echt een hele fijne tijd heb gehad. Ik werd met open armen ontvangen en werd meegenomen op allerlei uitjes door het (toevallig half-Nederlandse) stel. Nu werk ik als au pair in Elizabeth Bay in Sydney voor een gezin met twee kinderen. Ik heb het hier echt naar mijn zin en ga over twee weken zelfs met ze mee op vakantie naar India en Sri Lanka!

Hoe heb je de begeleiding van Travel Active ervaren en hoe ben je door onze Australische partner ontvangen?

Ik ben heel blij dat ik met Travel Active ben gegaan. Voordat ik ging wist ik door Travel Active dat ik goed voorbereid was, en toen ik aankwam was het heel fijn om alles in orde te krijgen met de hulp van Work & Travel. Ik heb echter wel gehoord van anderen dat ze niet heel behulpzaam zijn op het gebied van banen aanbieden. Hier heb ik zelf niks van gemerkt omdat ik zelf op zoek ben gegaan.

blog-work-traveller-gijsje-door-gewoon-door-de-stad-te-rollen-heb-ik-zoveel-coole-plekken-ontdekt

Heb je gewerkt en wat heb je gedaan aan werkzaamheden?

Ja, nu al bijna 2 maanden als au pair. Dat betekent dat ik in huis woon bij een gezin en voor de kinderen zorg en het huishouden doe.

Welke tips zou jij willen meegeven aan reizigers die van plan zijn om te gaan backpacken?

Plan niet alles van tevoren. Als je aankomt kan er zoveel veranderen aan wat je leuk lijkt of wat er op je pad komt, dus is het alleen maar onhandig om jezelf vastgezet te hebben.

blog-work-traveller-gijsje-door-gewoon-door-de-stad-te-rollen-heb-ik-zoveel-coole-plekken-ontdekt

Hoeveel geld geef je zo gemiddeld per maand uit en waar kunnen mensen nog op besparen?

Oei, dit zou ik echt moeten weten.. Ik ga niet veel uit en ben best zuinig, dus ik denk niet dat het heel veel is. Zeker omdat ik geen accommodatie hoef te betalen als au pair. Ik gok rond de 200 Australische dollar, maar pin me er niet op vast.

Heb je een hoogtepunt (qua regio, activiteit, stad of grappige verspreking)?

Het surfkamp was een hoogtepunt. Eindelijk op het board kunnen staan, ‘s avonds op het strand naar de sterren kijken, het leuk hebben met mijn kamergenoten, dat was echt een geweldige week! En iets wat misschien niet echt een hoogtepunt genoemd kan worden omdat ik het bijna elke week doe, is verdwalen met mijn skateboard. Door gewoon door de stad te rollen en de richting op te gaan die me interessant lijkt, heb ik zoveel coole plekken ontdekt. Op nummer 1 staat Cooper Park, een park waar ik me uren in de jungle heb gewaand!

blog-work-traveller-gijsje-door-gewoon-door-de-stad-te-rollen-heb-ik-zoveel-coole-plekken-ontdekt

Lijkt het jou ook leuk om te gaan werken en reizen in Australie?
Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's