Avontuurweek in Ubud

Vrijwilligerswerk | Avontuurlijk

Ontdek Bali op een avontuurlijke manier

 • Indonesië
 • 1 week
 • vanaf 16 jaar

De avontuurweek in Ubud is de ideale manier om de avontuurlijke kant van Bali te leren kennen. Tijdens deze week ga je onder andere naar een vulkaan, bezoek je de rijstvelden, de spice plantaties tijdens een fietstour terwijl je onderweg kunt genieten van het prachtige landschap. Ook ga je naar diverse stranden, bezoek je de Turtle Conservation Village, maak je een hike naar Mount Batur en ga je raften op de ruvier Ayung. Na een intensieve en avontuurlijke week eindig je met een Balinese massage zodat je weer helemaal fit bent voor je volgende avontuur!

Accommodatie & maaltijden

Je verblijft in een vrijwilligershuis in Penestanan Kaja (omgeving Ubud) waar je de kans krijgt om het typische Balinese leven te ontdekken. Je slaapt samen met 4 tot 8 andere vrijwilligers in een slaapzaal. Ook krijg je doordeweeks 3 maaltijden (ontbijt, lunch en diner) en 2 maaltijden in het weekend (ontbijt en diner).

Benieuwd wat jij verder tijdens deze avontuurweek gaat doen? Bekijk hier jouw reisschema!

Jouw programma in het kort

Ben je avontuurlijk aangelegd en wil je Bali op een unieke manier ontdekken? Kies dan voor een intensieve en avontuurlijke week in Ubud.

 • Programma voor de echte avonturier
 • Fietsen door de rijstvelden
 • Beklim de Mount Batur voor een prachtig uitzicht
 • Avontuurlijke tocht op de rivier Ayung

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

Je kunt je programma in Indonesië zelf samenstellen. De avontuurlijke week is een programmaweek die je als optie toe kunt voegen aan je programmasamenstelling. Onderstaand een voorbeeld:

 • Cultuurweek, 3 weken onderwijsproject & avontuurlijke week: €1445,-

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk op Bali

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Persoonlijk kennismakingsinterview
 • Handboek Indonesië; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de programmaweken
 • Begeleiding van partnerorganisatie op Bali
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk op Bali

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar Indonesië
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Transfer terug naar de luchthaven
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in Indonesië. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 06:00 uur en 20:00 uur op de internationale luchthaven van Denpasar aankomt. Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht. Je programma gaat op maandag van start.

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Jouw reisschema

Je start iedere morgen met een gezamenlijk ontbijt met alle vrijwilligers in het vrijwilligershuis, ook sluit je iedere avond af met een gezamenlijk diner.

Maandag
Maandag begint je dag met avontuurlijke fietstour langs de vulkaan Kintamani. Je kunt onderweg genieten van de prachtige heuvellandschappen. Daarna bezoek je de rijstvelden en spice plantaties.

Dinsdag
Op dinsdag ontdek je de zuidelijke kant van Bali. Je bezoekt onder andere Jimbaran Beach en de Turtle Conservation op Serangan Island.

Woensdag
Deze dag staat geheel in het teken van een avontuurlijke tocht op de rivier Ayung. Samen met de groep ga je raften en geniet je van het prachtige uitzicht.

Donderdag
Op donderdagochtend maak je een hike naar Mount Batur. In de middag heb je vrije tijd om even te ontspannen of te gaan winkelen in het centrum.

Vrijdag
Op vrijdagochtend start jij je dag met een heerlijke Balinese massage. Na een intensieve week kom je op de laatste dag even helemaal tot rust.

Let op: bovenstaand schema is onder voorbehoud van wijzigingen. Het kan zijn dat het schema afwijkt door bijvoorbeeld weeromstandigheden.

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.