Samenwerkingspartners

Wereldwijzer

Wereldwijzer Reisforums, hét grootste reisforum van Nederland

Wereldwijzer Reisforums bestaat sinds 2000 en is anno 2010 uitgegroeid tot het grootste Nederlandstalige reisforum op Internet. Gemiddeld bezoeken elke maand ruim 220.000 reizigers de website. Ruim 110.000 reizigers hebben zich reeds geregistreerd. Zij hebben het nut, maar ook het vermaak van deze website inmiddels ondervonden. Wereldwijzer heeft ruim 70 landenforums, van Amerika tot Zwitserland. Daarnaast zijn er nog enkele thematische fora. Vrijwilligerswerk, wonen en werken in het buitenland, wereldreis en het reisgenoten forum zijn enkele voorbeelden. Binnen deze fora wisselen reizigers ideeën, tips en ervaringen uit met andere reizigers over de meest uiteenlopende zaken over reizen. De één vraagt zich af waar hij een pinautomaat in Madagascar kan vinden, de ander zoekt een reisgenoot via Wereldwijzer. Leden kunnen verder een reisblog bijhouden, foto’s uploaden, interviews en reistips van andere reizigers lezen.

Visie
Wereldwijzer heeft als visie het creëren van een informatief reisplatform voor reizigers. De leden moeten zich verbonden voelen met Wereldwijzer. Om dit te bereiken organiseert Wereldwijzer elke maand leuke activiteiten, waar de leden aan kunnen deelnemen. Enkele voorbeelden zijn: de Nationale Reisquiz, de Reisblog verkiezing en de Reistas Contest. Ook zijn er online verlotingen en prijsvragen. Leden maken altijd kans op een prijs, zoals een Nomad backpack of twee vliegtickets naar New York.

Doelgroep
De bezoekers van Wereldwijzer zijn Nederlanders en Belgen met een meer dan gemiddelde interesse in reizen. Op Wereldwijzer is zowel de kampeerder, de backpacker als de luxe vakantieganger te vinden.

Bezoek de website van Wereldwijzer Reisforums 

Travel Doctor

Begin je reis bij Travel Doctor

Omdat een goede voorbereiding van je reis erg belangrijk is, zal ook Travel Doctor aanwezig zijn. Travel Doctor is de grootste landelijke organisatie van huisartsen gespecialiseerd in reizigersadvisering en –vaccinaties. Zij kunnen je alles vertellen over je gezondheid en de vaccinaties die je nodig hebt om gezond op reis te gaan en gezond weer terug te komen. Ook al weet je nog niet precies waar je heen gaat, het is belangrijk om op tijd met je vaccinaties te starten. Hepatitis A en DTP bieden bescherming voor heel veel bestemmingen. Daarnaast zit hepatitis B sinds kort in het rijksvaccinatieprogramma. Het is dus verstandig om dit vaccin ook meteen mee te nemen. Dit kan zelfs in een combinatievaccin met Hepatitis A. Je kunt je bovendien tijdens veel vrijwilligerswerk- en wildlife infodagen meteen laten vaccineren!

Gratis EHBO bag

Speciaal voor Travel Active heeft Travel Doctor een mooie aanbieding. Je krijgt een gratis EHBO-kit als je je tijdens een vrijwilligerswerk infodag laat vaccineren. Breng dan wel een kopie van je verzekeringspolis, identiteitsbewijs en je inentingenboekje mee (als je dat al hebt).

Vaccinaties gratis?

Veel verzekeraars vergoeden de kosten voor de vaccinaties van Travel Doctor. Als je aanvullend verzekerd bent via Achmea dan worden alle kosten 100% vergoed. Mocht je het niet vergoed krijgen, dan krijg je deze dag korting bij Travel Doctor.

Complete bescherming via Travel Doctor

Bij de stand van Travel Doctor kun je ook allerlei artikelen kopen om gezond op reis te gaan: Deet, ORS, klamboes, Diacure, etc. Ook je malariarecept kun je hier regelen.

Gezond op reis, gezond weer terug!

WilWeg

Wil je na je eindexamen een tijdje naar het buitenland? Weet je nog niet wat je wilt studeren? Of wil je je talen verbeteren? Dan is een tussenjaar misschien wel iets voor jou. Je doet nieuwe ervaringen op, leert andere culturen kennen, verbetert je talenkennis en wordt zelfstandiger. Even een jaartje ‘iets anders’ doen en jezelf beter leren kennen in een vreemde omgeving. Allemaal goede redenen om een tussenjaar in het buitenland te doen.

Keuzestress? De WilWegWijzer helpt je op weg!

Er zijn veel verschillende manieren om je tussenjaar in het buitenland in te vullen. Je kunt gaan reizen, vrijwilligerswerk doen, een jaar high school of college doen, een taalcursus volgen of au pair worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar hoe kies je nou wat je wil doen in je tussenjaar? Daarvoor heeft WilWeg de WilWegWijzer gemaakt: een test waarmee je er snel achter komt wat bij jou past.

Wat biedt WilWeg nog meer?

Op WilWeg vind je informatie over de verschillende mogelijkheden om een tussenjaar in te vullen, over financiering van een tussenjaar in het buitenland en zelfs tips om je ouders te overtuigen van het nut van een tussenjaar. Ga dus snel naar wilweg.nl!

WilWeg is een initiatief van de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Via WilWeg geeft de Nuffic voorlichting aan Nederlandse scholieren en studenten over een tussenjaar, studie of stage in het buitenland. Op die manier wil de Nuffic studenten enthousiast maken voor een verblijf over de grens.

ReisMee

ReisMee biedt reizigers een aantrekkelijk en gratis reis weblog. Met dit eigen ‘online reisdagboek’ kunnen de gebruikers eenvoudig alle reiservaringen met het thuisfront delen. De reiziger plaatst de reisverhalen, foto’s en video’s online, waardoor de achterblijvers mee kunnen leven. Op ReisMee kunnen reizigers een eigen reis weblog aanmaken. Ze krijgen een eigen subdomein (bijvoorbeeld asia.reismee.nl) en kunnen vervolgens inloggen op het beheersysteem. Daar kunnen de reisverhalen, foto’s en video’s toegevoegd worden. Daarnaast kan de gebruiker zijn/haar route invoeren en deze weergeven op een kaart, de e-mail adressen van vrienden en familie importeren en het uiterlijk van de reislog naar eigen wens aanpassen.

Thuisblijvers kunnen reageren op de foto’s en verhalen en dankzij de RSS-feed, automatische e-mail updates en interactieve routekaart worden de belevenissen op de voet gevolgd. Voor vele gebruikers is het reisdagboek ook een naslagwerk en herinnering van de vakantie achteraf. De site is daarnaast een ideale informatie- en inspiratiebron voor mensen die zelf op reis gaan. Op de portal ReisMee.nl zelf staan de meest recente reisverhalen vermeld, maar er kan ook in de reisblogs gezocht worden of per land gekeken worden wat de laatst toegevoegde reisverhalen en reisfoto’s zijn. ReisMee is opgezet om het voor reizigers zo eenvoudig mogelijk te maken om informatie te vinden en informatie te kunnen delen. Maar ook om gemakkelijk contact te leggen én contact te onderhouden zowel voor, tijdens als na de reis!

ReisMee is een project van TND media, een webdesignbedrijf dat werd opgericht door Joni Danino en Laurens Taekema. ReisMee werd in 2007 gelanceerd.

Stichting Muses

Een goede voorbereiding is van essentieel belang wanneer je ervoor kiest om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen. Hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed door het vrijwilligerswerkteam van Travel Active. Immers, door een goede voorbereiding haal je het maximale uit je vrijwilligerswerk en vertrek je met de juiste verwachtingen richting je bestemming. Een verplicht onderdeel in de voorbereidingen op het vrijwilligerswerk is het volgen van een training bij Stichting Muses.

Travel Active en Stichting Muses werken nauw samen en steven beiden naar hetzelfde doel: kwalitatief goede, informatieve trainingen verzorgen om op deze manier vrijwilligers optimaal voor te bereiden op hun verblijf in het buitenland. Stichting Muses heeft veel ervaring in het organiseren van voorbereidingstrainingen en terugkomdagen, bedoelt voor iedereen die vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen. Stichting Muses vergroot de impact van vrijwilligers wereldwijd. Dit doen zij door:

1. Het geven van trainingen
De training is interactief en behandelt onderwerpen zoals cultuurverschillen en hoe je nog meer kunt betekenen voor het project, o.a. door van te voren een inzamelingsactie te houden voor het project.

2. Vrijwilligers en projecten met elkaar te verbinden via het vrijwilligersnetwerk
Het vrijwilligersnetwerk is een online community. Op dit platform kunnen kennis en informatie over vrijwilligerswerk met elkaar worden gedeeld. Vrijwilligers kunnen hier vragen stellen aan ‘landen experts’, projecten / reisorganisaties kunnen hier een eigen pagina aanmaken en vrijwilliger en projecten kunnen gemakkelijk met elkaar in contact komen.

Travel Active vrijwilligers kunnen kosteloos aan een training van Stichting Muses deelnemen. De trainingen vinden plaats in Amsterdam en Breda en vinden meerdere keren per maand plaats. Kijk voor meer informatie op de site van Stichting Muses.

Ga jij met kinderen werken?

Als jij een vrijwilligerswerkproject gaat doen met kinderen, kun je je inschrijven voor de workshop Wijzer met Kids. Dit is een speciale training waarin jij je verdiept in onderwerpen als de hechting bij kinderen, de ontwikkeling van een kind in een ontwikkelingsland en het ontwerpen van lessen of activiteitenplan. De kosten hiervoor bedragen € 35,- en zijn voor eigen rekening.