DELF/DALF Examencursus Frans

DELF/DALF Examencursus Frans

Ben je later van plan om in een Franstalig land te gaan studeren of te gaan werken? Met een DELF/DALF diploma heb je een internationaal erkend diploma op zak die exact jouw Franse taalkennis aan kan tonen. Deze DELF/DALF diploma's worden afgegeven door het Franse Ministerie van Onderwijs. En wat ook nog eens heel handig is, een DELF/DALF diploma is levenslang geldig!

Voordelen DELF/DALF diploma

  • Ideaal als je een internationaal gerichte studie wilt volgen
  • Ook ideaal als je bij een internationale organisatie/bedrijf wil werken
  • Officiële diploma's afgegeven door het Franse Ministerie van Onderwijs
  • Levenslang geldig
  • Internationaal erkend
  • Staat goed op je cv

Bestemmingen DELF/DALF cursussen

DELF/DALF cursussen is mogelijk op verschillende bestemmingen in Frankrijk en Canada:

Taalreizen - DELFDALF - Frans 3

Wat houdt het in?

DELF/DALF diploma's zijn officieel erkende certificaten die door het Franse Ministerie van Onderwijs worden afgegeven. Met deze diploma's kun je altijd aantonen op welk niveau jij de Franse taal beheerst. Hoe de cursus is opgebouwd, verschilt per bestemming. In de meeste gevallen volg je een aantal lessen Standaard Frans om je taalvaardigheden te verbeteren. Daarnaast krijg je een aantal lessen examentraining. De lessen vinden plaats in kleine groepen. Een DELF/DALF voorbereidingscursus kun je vanaf 1 week tot maximaal 12 weken volgen.

Voordat je aan de cursus begint, geef je al aan op welk niveau je examen wilt doen. Bij een DELF examen (Diplôme d'Études en Langue Française) kies je uit A1, A2, B1 en B2. Hiervan zijn niveaus A1 en A2 vergelijkbaar met de basiskennis. Met een B1 en B2 niveau geef je aan dat je de Franse taal al redelijk goed onder de knie hebt.

Bij het DALF examen (Diplôme Approfondie de Langue Française) kies je uit 2 niveaus, namelijk C1 en C2. Dit zijn examens bedoeld voor deelnemers die al ver gevorderd zijn in hun Franse taalkennis.

Het DELF/DALF examen

Het DELF/DALF examen duurt minimaal 1,5 uur en kan langer duren, afhankelijk van het niveau van de examen. Bij het maken van een DELF/DALF examen word je getoetst op 4 onderdelen:

  • Leesvaardigheid (Compréhension des écrits)
  • Schrijfvaardigheid (Production des écrits)
  • Luistervaardigheid (Compréhension de l'oral)
  • Spreekvaardigheid (Production de l'oral)

Tijdens het examen kun je maximaal 25 punten per onderdeel behalen. Wanneer je 50 punten punten of meer scoort, ben je geslaagd voor het examen

Taalreizen - DELFDALF - Frans 4

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij je goed laten adviseren door een van onze Taalreizen experts? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw DELF/DALF cursus te bespreken. We maken graag een afspraak met je om de opties samen door te nemen. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Venray of tijdens een van onze afsprakendagen in Utrecht of Eindhoven! Je kunt natuurlijk ook altijd bellen (085- 222 4800) of een mailtje sturen naar taalreizen@travelactive.nl.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.