Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Parijs ken je natuurlijk allang. Maar hoe is het échte leven als Parisienne nou? Je ontdekt het tijdens jouw taalreis! 

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Charmante talenschool gelegen in het centrum
 • Opties voor een DELF/DALF diploma
 • Speciale startdata voor beginners
 • Bruisende stad met veel historie en entertainment

De taalreis van je leven in Parijs!

 • Frankrijk
 • vanaf 1 week
 • vanaf 17 jaar
 • v.a. € 796,-

Parijs, de wereldbekende Franse hoofdstad. Een stad die je op z'n minst één keer in je leven gezien moet hebben! Gelegen aan de Seine, bruisend van kunst, cultuur, musea en theater... een stad zoals Parijs heeft eigenlijk helemaal geen introductie nodig. Naast alle belangrijke historische monumenten en toeristische trekpleisters zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame en Sacré-Coeur, kun je deze beroemde stad ook op een hele andere manier leren kennen. Wandelend over de straten met een croissantje en een goede kop koffie, een middagje lezen op een bankje in het park of je tussen de Parisiennes begeven op de lokale markt. Je ontdekt het échte leven in Parijs pas als je er een tijdje bent, bijvoorbeeld om daar Frans te leren! Parijs is een typische studentenstad en niet voor niks: de stad biedt de ideale mix van leuke activiteiten en ontspanning! 

Talenschool met typisch Franse sfeer

De talenschool in Parijs heeft twee verschillende vestigingen, beide liggen in het centrum van de stad. Op welke vestiging jij geplaatst wordt, is afhankelijk van je leeftijd en je taalkennis. De eerste vestiging, ook wel "Notre-Dame" genoemd, is een school met een universitaire sfeer. De school is gelegen in het hart van het Quartier Latin, tegenover de Notre-Dame kathedraal. Je bent slechts een paar stappen verwijderd van bekende bezienswaardigheden zoals l'Ile de la Cité en het Pantheon. De school is gevestigd in een historisch gebouw en ligt naast een prachtig park. De andere vestiging, ook wel "Victor Hugo" genoemd, is een dynamische school op loopafstand van de Arc de Triomphe en de Champs-Elysées. De school ligt vlakbij het plein Victor Hugo en is gevestigd is een prachtig oud herenhuis. De school heeft een privé tuin waar je in de pauzes heerlijk van het zonnetje kunt genieten. Beide scholen zijn middelgrote scholen met een knusse sfeer gelegen in een typisch Franse setting. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om niet alleen de Franse cultuur en omgeving van Parijs, maar ook je medestudenten te leren kennen. 

Taalreis in parijs

Taalreis

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Let op: Wil jij in 2019 op taalreis naar Parijs? Als wij vóór 28 september jouw reis reserveren, blijven de prijzen van 2018 gelden. Boek je na die tijd voor een reis in 2019, dan gelden de prijzen van 2019. 

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over! 

Prijslijst Frankrijk - Parijs 2019

Prijslijst Frankrijk - Parijs 2020

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Frankrijk
 • Toegang tot jouw persoonlijke Travel Active account

Na vertrek

 • Cursus Frans op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten Ã  €60,-
 • Lesmateriaal, te betalen ter plaatse (zie prijslijst)
 • De reis naar Frankrijk
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling
 • Aankomst pick-up service

Tip van Melissa, adviseur Taalreizen

Deze Franse hoofdstad is bekend om meerdere dingen. Zo wordt Parijs de stad van de liefde genoemd, is Parijs de stad van de mode en kent het talloze beroemde bezienswaardigheden met natuurlijk bovenaan het lijstje de Eifeltoren. Daarom is het fijn dat de twee talenscholen allebei in het centrum liggen, waarvan eentje dichtbij de Champs-Elysées. Parijs is niet alleen daarom de perfecte locatie voor jouw taalreis Frans, de talenschool heeft ook een enorm breed aanbod aan cursussen. DELF/DALF, Frans & koken, Frans & Fashion/Style en nog meer, keuze genoeg!

tip-van-melissa-parijs

Activiteiten & excursies

De talenschool organiseert iedere week verschillende activiteiten; een goede manier om je medestudenten te leren kennen en de stad te ontdekken. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Voorbeelden van activiteiten en excursies zijn een stadswandeling door Parijs, een bezoek aan het Louvre museum of een show in de Moulin Rouge, een boottocht over de Seine en excursies naar Versailles en Disneyland. Iedere week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd. Je kunt ter plekke dus altijd even op het activiteitenrooster kijken of er iets leuks bij zit voor jou! 

Vertrekmogelijkheden

 • Bekijk hier het overzicht van de startdata voor beginnners in 2019. Bekijk hier het overzicht van de startdata voor beginners in 2020
 • Startdata voor gevorderden: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen. 

Standaard

De meest gekozen cursus Frans! De cursus Standaard Frans bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Frans’ per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Deze lessen zijn te volgen voor beginners tot en met gevorderden en bestaan uit groepjes van maximaal 10 of 12 studenten (ingedeeld op niveau). De lessen vinden in de ochtend of middag plaats, zodat je meer dan genoeg tijd hebt om Frankrijk te ontdekken en te genieten van je vrije tijd! De cursus Standaard Frans is het ideale basispakket als jij je Frans wilt opfrissen of als je de basis wilt leren! 

Standaard Plus

Deze cursus bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Frans’ per week, welke worden aangevuld door 3 speciale modules. Elke module bestaat uit anderhalf uur. Door middel van deze modules kun je je richten op een bepaald taalonderdeel waar jij moeite mee hebt, om zo je voortgang in de taal te versnellen. Het is ook mogelijk om voor een culturele module te kiezen om meer te weten te komen over de cultuur van het land. Houd er wel rekening mee dat je je al redelijk verstaanbaar moet kunnen maken in het Frans om aan deze cursus mee te doen. Je hebt minimaal niveau A2 nodig. 

Intensief

Deze cursus heeft dezelfde opbouw als de Standaard Plus cursus. In plaats van 3 speciale modules, zitten er bij deze cursus 5 modules inbegrepen. Ook voor deze cursus geldt dat je minimaal niveau A2 nodig hebt. Het is de ideale cursus als jij de basis van het Frans al beheerst, maar je taalkennis in een korte tijd wilt verbeteren!

Combinatie cursus (Standaard & Privé)

Wil je naast de cursus Standaard Frans nog wat meer verdieping? Tijdens privélessen maak je veel sneller vooruitgang omdat je een-op-een met je docent gaat werken aan de taalonderdelen waar jij moeite mee hebt. Zo kun je op een snelle en effectieve manier grote stappen vooruit maken. De combinatie van een standaard cursus met privélessen is daarom ideaal voor studenten die voor een korte tijd beschikbaar zijn. In de ochtenden neem je samen met andere studenten deel aan de algemene cursus Frans en in de middag ga je samen met jouw docent de focus leggen op taalaspecten die je beter onder de knie wilt krijgen. Deze combinatiecursus is mogelijk in twee varianten: 20 standaard lessen Frans + 6 privélessen of 10 privélessen.

Tip: zet de privélessen in om je te richten op bijvoorbeeld je opleiding of werk. Denk bijvoorbeeld aan Zakelijk Frans, Tourisme, Horeca of Medisch. 

Op maat gemaakt

Een persoonlijke cursus op maat gemaakt voor jouw leerdoelen? Vul je cursus Standaard Frans dan aan met gespecialiseerde modules. Per module krijg je 2 lessen in een van de beschikbare thema's. Dankzij de samenstelling van Algemeen Frans en specifieke modules ontwikkel je niet alleen je taalvaardigheden, maar versterk je ook je culturele kennis. Hieronder lees je met welke modules jij jouw cursus Frans kunt aanvullen! 

Taalvaardigheid
Focus je op een specifieke vaardigheid, zoals Lezen & Schrijven, Luisteren & Spreken of Linguïstiek (grammatica, vocabulaire, spelling of fonetiek). Mogelijkheden voor ieder taalniveau.

Examentraining
Gebruik je modules om je optimaal voor te bereiden op je DELF/DALF examen! Mogelijkheden vanaf niveau B1. 

Zakelijk Frans
Deze module helpt je om je te richten op Franse in een zakelijke omgeving. Denk aan het schrijven van zakelijke brieven, sollicitaties, het leiden en participeren in vergaderingen, presentaties en nog veel meer. Deze cursus sluit goed aan op de arbeidsmarkt en is ideaal voor alle professionals (to be) die Frans nodig hebben voor hun carrière. Mogelijkheden vanaf niveau A2. 

Cultuur

 • Taal & Cultuur: ontdek de Franse cultuur (geschiedenis, geografie en maatschappij) en de Franse literatuur terwijl je je taalkennis verbetert. Mogelijkheden voor ieder taalniveau.
 • (Inter)nationaal nieuws: verbeter je schrijf- en spreekvaardigheid terwijl je actuele onderwerpen analyseert en bespreekt met klasgenoten. Mogelijkheden vanaf niveau B1. 
 • Schoolmagazine: ontwikkel je schrijf- en spreekvaardigheid door je favoriete momenten in Frankrijk te delen. Mogelijkheden vanaf niveau B1. 
 • Literatuur: ontdek de belangrijkste schrijvers uit de Franse literatuur. Mogelijkheden vanaf niveau B1. 
 • Theater: een ongewone, maar wel hele leuke manier om je Frans te verbeteren! Mogelijkheden vanaf niveau B1. 

Frans & Werk(ervaring)

Wil je graag je Franse taalkennis meteen in de praktijk brengen? Of ben je op zoek naar een buitenlandse stage? Dankzij het combinatieprogramma Frans & Werk(ervaring) kun je voor enkele maanden in Parijs aan de slag! Je begint je programma met een taalcursus van minimaal 2 weken. Uiteraard mag je er ook voor kiezen om hier een langere periode van te maken. Gedurende de taalcursus heb je al veelvuldig contact met jouw coach om samen een stage te vinden. Voor de stage of het werk heb je minimaal niveau B1 nodig. Wanneer je nog niet op dit niveau zit, doe je dus een langere taalcursus. Het aantal weken hangt dan af van jouw huidige kennis. Na je taalcursus ga je als stagiair aan de slag gedurende 2 à 6 maanden. Wil je betaald werk doen dan kun je tussen de 3 à 12 maanden aan de slag. Met behulp van je coach solliciteer je zelf bij diverse bedrijven naar keuze voor een werkplek. Dit gebeurt al tijdens je taalcursus, zodat je vaak direct na de cursus aan de slag kunt gaan. Dit programma is met name interessant voor studenten die graag hun stage in het buitenland willen doen, hun Frans willen verbeteren en praktijkervaring nodig hebben in een bepaalde sector. Houd er rekening mee dat er vaste startdata zijn voor dit programma. Neem hiervoor even contact op met het Taalreizen Team. 

DELF/DALF Voorbereidingscursus

Voor iedereen die graag het DELF of DALF diploma wilt behalen, biedt de talenschool een voorbereidende cursus aan. DELF en DALF zijn officiële diploma’s geleverd door het Franse Ministerie van Onderwijs. Buitenlanders kunnen hiermee hun kennis en vaardigheden van de Franse taal aantonen. Deze diploma’s worden dan ook met regelmaat gevraagd door een opleiding of werkgever. De diploma’s zijn voor een onbepaalde tijd geldig. Tijdens de cursus volg je de 20 standaard groepslessen Frans. Daarnaast krijg je 6 aanvullende lessen die specifiek gericht zijn op examentraining. De examentraining vindt plaats in kleine groepen. Deze cursus heeft vaste startdata en een minimum startniveau. Neem hiervoor contact op met het Taalreizen Team. 

Wil je meer weten over het DELF/DALF examen en welke voordelen een DELF/DALF diploma jou oplevert? Bekijk het hier!

 

Frans & Koken

Calling all food lovers! De talenschool in Parijs biedt jou de mogelijkheid om naast je standaard cursus Frans een aantal kooklessen te volgen van een lokale Franse chef. Ideaal als je kennis wilt maken met de Franse cuisine of als jij je kook skills wilt uitbreiden. Tijdens deze extra lessen leer je hoe je typisch Franse gerechten klaar kunt maken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Tevens leer je veel over de origine van de Franse keuken. De lessen vinden plaats in een aparte kookstudio met een echte chefkok. Je bereidt niet alleen de maaltijden maar uiteraard mag je ze ook proeven!  Naast de groepslessen Algemeen Frans (20 lessen per week) heb je op 2 middagen kooksessies van 2 uur. In Parijs mag je de recepten mee naar huis nemen zodat je ook iedereen thuis ervan kan laten genieten. Deze cursus is te volgen voor alle niveaus, maar beginners zitten wel vast aan de startdata. 

Frans & Fashion/Style

Parijs is natuurlijk de stad bij uitstek om meer te leren over fasion en lifestyle. Tijdens deze cursus duik je in de wereld van beroemde Franse parfumeries, schoonheidsgeheimen van Franse sterren en de belangrijkste modehuizen van de échte Parisiennes. Naast de 20 standaard lessen Frans per week, doe je mee aan 2 workshops naar keuze:

 • Personal shopper: workshop van 3 uur
 • Make-up artist: workshop van 1 uur
 • Parfumerie tour: workshop van 3 uur
 • Parfum creaties: workshop van 1,5 uur

Meer weten over de workshops? Neem gerust contact op met ons Taalreizen Team via taalreizen@travelactive.nl 

Taalsemester

Heb jij een tussenjaar? Of wil je voor langere tijd Frans leren in Parijs? Maak dan gebruik van deze unieke gelegenheid om het Frans vloeiend te leren spreken, terwijl je het lokale leven in Parijs ervaart. Je kunt kiezen voor een periode van 12 of 24 weken. Daarnaast bepaal je zelf hoeveel lessen per week je neemt: 20, 26 of 30. 

Een-op-een lessen

Wanneer je naast je cursus nog behoefte hebt om je te verdiepen in bepaalde onderwerpen, kun je extra een-op-een lessen erbij nemen. Deze lessen kun je dus niet volgen zonder een andere cursus. Het voordeel van deze privélessen is dat je veel sneller vooruitgang maakt omdat je samen met je docent je volledig kunt focussen op de taalaspecten waar jij moeite mee hebt. Dit gecombineerd met bijvoorbeeld de standaard cursus, zorgt ervoor dat je in korte tijd veel vooruitgang maakt!

Tip: zet je privélesse bijvoorbeeld in om je te focussen op een bepaald gebied of bijvoorbeeld Frans in een zakelijke context.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden! 

Accommodatie

In Parijs bieden we verschillende accommodatie opties. Ook voor de accommodaties geldt dat je verschillende opties kunt combineren. Let op! Het kan zijn dat jouw voorkeur helaas vol is geboekt. Indien dit het geval is overleggen we altijd welke opties er voor jou zijn. 

Residenties/Studio's

De talenschool in Parijs beschikt over de volgende residenties/studio's waar je met andere internationale studenten verblijft. Deze opties zijn mogelijk vanaf 18 jaar oud en zijn op basis van logies (geen maaltijden, tenzij anders vermeld). 

Residentie Nexity Tessier

 • beschikbaarheid op aanvraag: studio's voor korte én lange termijn
 • gelegen op ongeveer 25 à 35 minuten reisafstand van de talenschool
 • eigen studio: slaapkamer, badkamer en kleine keuken
 • gratis WiFi
 • beddengoed is aanwezig, neem wel zelf je handdoeken mee
 • wasfaciliteiten (tegen kleine betaling)
 • check-in is vanaf 14.00 uur; check-out is tot 10.00 uur
 • je dient je kamer weer opgeruimd en schoon achter te laten
   

Residentie Student Hotel

 • beschikbaarheid op aanvraag: studio's voor korte én lange termijn
 • gelegen op ongeveer 25 à 35 minuten reisafstand van de talenschool
 • eigen slaap- en badkamer
 • gedeelde keuken en woonkamer
 • fitness, studieruimte en buitenzwembad 
 • beddengoed en handdoeken dien je zelf mee te nemen
 • gratis WiFi
 • wasfaciliteiten (tegen kleine betaling)
 • check-in is vanaf 14.00 uur; check-out is tot 10.00 uur
 • je dient je kamer weer opgeruimd en schoon achter te laten

 

Zomerresidentie Maison des Lycéennes

 • beschikbaar in juli en augustus
 • gelegen op 10 à 30 minuten reisafstand van de talenschool
 • eigen slaapkamer
 • gedeelde badkamer, keuken en woonkamer (met max. 6 studenten)
 • ontbijt is inbegrepen
 • beddengoed en handdoeken zijn aanwezig
 • gratis WiFi
 • wasfaciliteiten (tegen kleine betaling)
 • check-in tussen 14.00 en 18.00 uur; check-out tot 10.00 uur
 • borg van €60 (teruggave bij check-out)

Gedeeld appartement

De talenschool beschikt over 200 appartement die geheel gemeubileerd zijn en in de beste wijken van Parijs liggen. Je verblijft hier samen met andere internationale studenten op basis van logies (geen maaltijden). Ook deze optie is pas mogelijk vanaf 18 jaar. 

Faciliteiten

 • beschikbaarheid op aanvraag; minimum 4 weken
 • eigen of gedeelde kamers
 • gedeelde badkamer, keuken en woonkamer
 • wasfaciliteiten
 • beddengoed en handdoeken zijn aanwezig
 • gratis WiFi
 • check-in na 14.00 uur; check-out voor 11.00 uur
 • je dient het appartement opgeruimd en netjes achter te laten
 • borg van €300,- (teruggave bij check-out)

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Frans oefent met native speakers. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Je maakt het dagelijkse familieleven van dichtbij mee: leuke gezinsactiviteiten, het vieren van feestdagen én de lokale keuken! Maar verblijven bij een gastgezin betekent ook dat je persoonlijke aandacht krijgt en in een warm en comfortabel thuis verblijft. In een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ten slotte geniet je bij een gastgezin ook van de rust, zodat je in alle stilte (of juist met behulp van je gastgezin) kunt studeren! Gastgezinnen respecteren namelijk ook jouw privacy.

In Parijs zijn er geen typische gastgezinnen. Sommige gezinnen bestaan uit alleenstaande vrouwen met kinderen, andere uit een ouder echtpaar en weer andere uit samengestelde families. Je verblijft op een eigen kamer. Gastgezinnen wonen doorgaans op ongeveer 35 à 40 minuten van de talenschool vandaan. Houd er dus rekening mee dat je nog een stukje met het openbaar vervoer moet.

Gastgezin Opties

 • Logies (geen maaltijden): verblijf van minimum 4 weken, toegang tot de keuken
 • Logies ontbijt: ontbijt is inbegrepen, toegang tot de keuken voor het avondeten
 • Half pension: ontbijt en avondeten zijn inbegrepen
 • Eigen of gedeelde slaapkamer
 • Superior: voor speciale verzoeken zoals een eigen badkamer, plaatsing dichtbij de talenschool (max. 20 minuten) of speciale dieetwensen betaal je een extra toeslag

Extra's

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Annuleringsgarantie

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale â€˜eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 1. Start

  Boek de Taalreis via de website
 2. Voorbereiding

  We begeleiden en adviseren je van a tot z
 3. Vertrek

  Het avontuur begint

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's

chat met ons!
Arrow