TOEFL Examencursus Engels

Een TOEFL Taalreis  is de perfecte manier om je Engelse taalkennis naar een hoger niveau te tillen. Denk jij er bijvoorbeeld over na om te gaan studeren in Amerika of Canada? Dan is het TOEFL certificaat een 'must' om op zak te hebben. Het TOEFL iBT examen (Test of English as a Foreign Language) test jouw niveau van de Engelse taal aan de hand van een bepaalde score. De uitslag van de TOEFL test is wereldwijd erkend bij met name (Amerikaanse en Canadese) universiteiten.

Met de TOEFL diploma op zak kun jij aantonen dat je voldoende Engelse vaardigheden bezit om een academische opleiding te kunnen volgen. De test bestaat voor 100% uit academische vragen en opdrachten waardoor veel (Engelstalige) universiteiten bij een toelating afgaan op jouw score op deze TOEFL test.

Waar kan ik een TOEFL cursus doen?

Taalreizen - Toefl examencursus Engels 2
Taalreizen - Toefl examencursus Engels 3

De cursus en de TOEFL test

Tijdens de TOEFL cursus volg je een intensief lesprogramma van minimaal 4 weken waarmee je klaargestoomd wordt voor het examen. De cursus bestaat uit (afhankelijk van je bestemming) 20 à 30 lessen per week. Een aantal lessen zijn 'Algemeen Engels' om je taalvaardigheden te verbeteren en een aantal lessen zijn specifieke examentraining. Je kunt elke maandag starten met de TOEFL cursus en je volgt de cursus voor minimaal 4 weken. Net zoals bij Cambridge, zijn er bij TOEFL specifieke data voor het examen. Raadpleeg altijd het Taalreizen Team om te overleggen wanneer er een examen in jouw gewenste bestemming wordt afgenomen.

De TOEFL test is een ‘iBT’; een ‘internet based test’ en wordt dus afgenomen via een computer. De test bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Begrijpend lezen
  • Luistervaardigheid
  • Spreekvaardigheid
  • Schrijfvaardigheid

TOEFL test score

Uit de test die je maakt komt een bepaalde TOEFL test score. De minimale score op de TOEFL test die je nodig hebt om toegelaten te worden op een universiteit varieert per instelling. Zorg dat je zelf op de hoogte bent van de score die jij moet behalen. Om een idee te hebben:

 • Score 24 – 56 = Pre-Intermediate
 • Score 57 – 86 = Intermediate
 • Score 87 – 109 = Upper-Intermediate
 • Score 110 – 119 = Advanced
 • Score 120 = Proficient

Test jouw Engels

Wil jij graag weten hoe goed jouw Engels is? Onze partners van Cambridge Assesment English hebben een korte taaltest opgesteld zodat je aan de hand van 25 vragen erachter kunt komen op welk taalniveau je zit. Dit kan goed van pas komen wanneer jij bijvoorbeeld een Cambridge, TOEFL of een IELTS taalcursus wilt gaan doen en je startniveau wilt bepalen. Advies nodig over het aantal weken dat je nodig hebt voor jouw leerdoel? Laat ons jouw startniveau weten en je plannen voor een taalreis. We geven je dan graag vrijblijvend advies!

Doe hier de test!

Persoonlijk advies nodig?

Wil jij persoonlijk advies over jouw mogelijkheden voor een TOEFL cursus? We maken graag een afspraak met je om de opties samen door te nemen. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Venray of tijdens een van onze afsprakendagen in Utrecht of Eindhoven! Je kunt natuurlijk ook altijd bellen (0478 551 900) of een mailtje sturen naar taalreizen@travelactive.nl.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.