Tussenjaar na HAVO

met Travel Active

Een tussenjaar na de HAVO is dé manier om te ontdekken wie jij bent en wat je graag wil gaan doen in de toekomst. Het kan zijn dat je jouw HAVO-diploma met veel moeite hebt gehaald en daarom een jaar rust wil pakken voordat je nieuwe studie begint. Of misschien wil je graag internationale ervaring opdoen? Travel Active biedt veel verschillende mogelijkheden om na de HAVO je tussenjaar mee in te vullen.

De voordelen van een tussenjaar na de HAVO:

  • Een tussenjaar geeft je de kans om je te oriënteren op de toekomst om zo een goede studiekeuze te maken;
  • Een tussenjaar is een rustperiode voor een frisse start van je nieuwe studie;
  • Een tussenjaar biedt nieuwe kansenervaringenleermomenten en (internationale) contacten;
  • Je kunt veel werkervaring opdoen tijdens je tussenjaar;
  • Je leert jezelf echt kennen tijdens een tussenjaar.

Werken en reizen na je HAVO

Doe vrijwilligerswerk!

Misschien wil je iets met meer betekenis doen tijdens je tussenjaar, dat kan ook. Wij bieden namelijk veel verschillende soorten vrijwilligerswerk aan in Latijns Amerika, Oceanië,  Afrika en Azië. Een aantal projecten zal ook goed aansluiten op jouw (vervolg) studie. Ook zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan een duurzame groepsreis.

Word au pair!

Ben jij klaar met de HAVO en ben je gek op kinderen? Word au pair en leef mee in het dagelijkse leven van het gastgezin waar jij verblijft. Zorg voor de kinderen en krijg tegelijkertijd de échte cultuur mee. Je kunt au pair worden in landen over de hele wereld. Wel eens eens overwogen om au pair te worden in een land ver weg, zoals Amerika of Australië? Of blijf je liever dichter bij huis en word je au pair in bijvoorbeeld Spanje, Zwitserland of Ierland?

algemeen-tussenjaar-na-HAVO
algemeen - tussenjaar na HAVO 2

Studeren en reizen na je HAVO

Ga naar een High School!

Ben je voor je gevoel nog niet klaar met school tijdens je tussenjaar maar weet je toch niet zo goed wat je hierna wilt doen? Ga naar een High School in het buitenland en ervaar de verschillen qua onderwijs. Nederlandse middelbare scholen zijn heel anders dan middelbare scholen in het buitenland. Op de buitenlandse scholen is er vaak een heel uitgebreid vakkenpakket, een gezellige schoolspirit en zijn er (buiten)schoolse activiteiten aanwezig. Een High School avontuur is een hele mooie ervaring om mee te maken. Ga bijvoorbeeld naar een echte High School in Amerika.

Doe een Taalreis

Het leren van een nieuwe taal staat niet alleen goed op je CV, maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om te doen! Het leren van een vreemde taal komt goed van pas op vakantie en geeft je een voorsprong bij opleidingen en sollicitaties. Daarnaast maak je kennis met andere internationale studenten en onderneem je leuke activiteiten en excursies. Ga op Taalreis met Travel Active tijdens jouw tussenjaar en investeer in jouw toekomst!

Wil jij meer informatie over een of meerdere programma('s)? Vraag dan een gratis magazine aan. Bezoek ook een van onze infodagen. Kom je er niet helemaal uit? Stel je vraag aan het Travel Active team. Wij helpen je graag verder!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.