Annuleringsgarantie Au Pair

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsverzekering zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

In welke onvoorziene omstandigheden verzekerd je een beroep kunt doen op een annuleringsverzekering- of regeling, verschilt echter per annuleringsverzekering. ‘Gewone’ annuleringsverzekeringen zijn over het algemeen afgestemd op een vakantie in het buitenland, niet op een uitwisselingsprogramma. Travel Active biedt haar deelnemers daarom een speciale annuleringsgarantie aan, die wél speciaal is afgestemd op jouw programma bij Travel Active.

De voordelen van de annuleringsgarantie bij Travel Active op een rijtje:

  • Speciale eindexamenregeling

In onze annuleringsgarantie is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie. Ook als jij je programma zou moeten annuleren met een andere reden die onder de annuleringsgarantie valt dan krijg je je annuleringskosten* volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het door jou gekozen programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

  • Specifiek afgestemd op werken en studeren in het buitenland

Een gewone (doorlopende) annuleringsverzekering is vaak niet afgestemd op werken en studeren in het buitenland. De annuleringsgarantie van Travel Active houdt wel rekening met jouw speciale reisdoel.

  • Geen eigen risico

De annuleringsgarantie van Travel Active kent geen eigen risico!

  • 100% ingedekt voor totale programmakosten van je reis

De annuleringsgarantie van Travel Active dekt alle annuleringskosten* in die jij maakt, met een maximum van de totale programmakosten voor je reis bij Travel Active. Dit in tegenstelling tot veel ‘gewone’, met name doorlopende, annuleringsverzekeringen, die reizen meestal slechts tot een bepaald maximaal bedrag per reis verzekeren.

  • Ook dekking ten opzichte van je reisgenoot

Als je bij het boeken van je programma vermeldt met wie je samen op reis gaat, dan kun je ook ten opzichte van elkaar terugvallen op de annuleringsgarantie. Dus kan jouw reisgenoot niet op reis vanwege bijv. ernstige ziekte van een familielid? Dan ben jij zelf ook ingedekt voor de annuleringskosten van jouw reis. Heel belangrijk om dit dus op het boekingsformulier (onder opmerkingen) al te vernoemen, anders geldt deze optie niet.

  • Zeer voordelig

Onze annuleringsgarantie is voordeliger dan de meeste kort- en doorlopende annuleringsverzekeringen. Je betaalt  slechts 5% over je totale programmakosten. Bij veel andere annuleringsverzekeringen is dit al snel 5,5% - 6,5%.

* bekijk voor de definitie van ‘annuleringskosten’ de Algemene Voorwaarden van Travel Active.

Het aangaan van de annuleringsgarantie

Onze annuleringsgarantie met de vele voordelen hebben wij alvast voor je aangemaakt. Het bedrag van de annuleringsgarantie is meegenomen op de eerste factuur**. Zodra je de 5% extra kosten inclusief administratiekosten annuleringsgarantie hebt betaald, is de garantie van kracht en ben je ingedekt voor eventuele annuleringskosten. Heb jij al een (bijv. doorlopende) annuleringsverzekering die jouw gehele reis dekt of wil je geen gebruik maken van onze annuleringsgarantie? Geef dit dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de factuurdatum aan ons door. De annuleringsgarantie wordt dan voor je doorgehaald. Na deze 14 dagen is het niet meer mogelijk om aanspraak te maken op restitutie of creditering van de kosten van de annuleringsgarantie.

**Het bedrag van de factuur is inclusief de 5% extra kosten en éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie van € 5,50. Wanneer je later bepaalde producten bijboekt, zal daar 5% extra voor worden berekend, zodat je ten allen tijde 100% ingedekt bent voor eventuele annuleringskosten. Let op: het aanbod op de factuur is geldig tot 14 dagen na de factuurdatum. Daarna komen bepaalde rubrieken te vervallen.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.