Infodagen Gratis magazine

Jouw reis in het kort

Helpen en leren op een opvangcentrum voor mustangs combineren met zon, zee en strand! Een bijzondere ervaring in 'the Sunshine State'!

 • Leren werken met wilde en tamme mustangs
 • Ervaring met paarden is niet nodig
 • Geniet in je vrije tijd van het prachtige Florida

Werken in Amerika bij een opvangcentrum voor paarden

 • Amerika
 • Vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
 • v.a. € 825

Ben jij een paardenliefhebber en lijkt het jou fantastisch om mee te helpen bij het dagelijks reilen en zeilen in een opvangcentrum voor paarden? Wil je graag enkele weken in Amerika gaan werken bij voorkeur in het subtropische Florida? Dan is dit programma wellicht iets voor jou! 

Het project ligt vlakbij de kust van de Atlantische Oceaan in de buurt van Orlando en is omgeven door de typische moerasgebieden die Florida rijk is. Populaire stranden zoals Daytona en Cocoa Beach zijn per auto makkelijk bereikbaar. In je vrije tijd heb je de mogelijkheid om te genieten van het strand, het wildlife in de moerasgebieden of om een van de vele attractieparken te bezoeken. 

Handen uit de mouwen!

Iedereen kan meehelpen op deze ranch, ongeacht of je veel of weinig ervaring hebt in het werken met paarden, er is altijd wel iets te doen. Deelnemen aan dit programma betekent dat je het zo arbeidsintensief kunt maken als je zelf wilt. Al wordt er minimaal van je verwacht dat je in de ochtenden meehelpt met de dagelijkse verzorging van de paarden en andere dieren, het schoonmaken van de stallen en bereid bent te assisteren bij kleine onderhoudswerkzaamheden.

In de middag kunnen de activiteiten variëren van het werken met de paarden tot het maken van een trail ride of naar het strand met de honden.

Daarnaast ga je helpen de opgevangen paarden te leren om weer vertrouwen te krijgen in de mens. Het merendeel van deze dieren komt namelijk uit een omgeving waar ze het niet fijn hebben gehad en angstig zijn geworden voor mensen. Jij kunt als vrijwilliger een belangrijke rol spelen om deze paarden te leren dat het ook anders kan.

Op deze ranch worden circa 50 paarden opgevangen. Ook wonen er momenteel 15 honden waarvan een deel is ‘aan komen lopen’.

Zeker het werk met deze wilde mustangs is een uitdaging en vraagt om geduld, een open mind en flexibiliteit. Je werkzaamheden worden uiteraard aangepast op de ervaring die je hebt met paarden. 

Programma

Dagindeling

De dagelijkse routine is mede afhankelijk van het seizoen. Globaal kun je dit verwachten:

Om 08.30 uur start de dag met het verzorgen en voederen van alle dieren en het schoonmaken van de dierenverblijven.

Vanaf 12 uur is er lunchpauze welke, afhankelijk van het seizoen, tot 14.00 uur of  tot 16.00 uur duurt.   

In de middag kun je activiteiten verwachten zoals het werken met de paarden, onderhoudswerkzaamheden aan de ranch of het maken van een trail ride. Ook worden vrijwilligers regelmatig meegenomen naar het strand, gaan jullie kajakken of wordt er (seizoensafhankelijk) een paardenevenement bezocht.

Rond 19.00 uur kun je avondeten, dit wordt op toerbeurt door 2 vrijwilligers klaargemaakt. ’s Avonds kun je o.a. zwemmen (klein zwembad op het terrein), samen een film kijken (in de gezamenlijke huiskamer), spellen doen, ect. 

Eén a twee keer per week wordt er in de avond een activiteit gepland waar je vrijwillig aan kunt deelnemen, zoals een bioscoopbezoek, uiteten of eenvoudigweg boodschappen doen/winkelen. De kosten voor vervoer zijn in dat geval inbegrepen. Overige kosten niet.

Je bent tot maximaal 8 uur per dag aan het werk op de ranch. 

Afwisselend heb je op zaterdag óf zondag de hele dag vrij.

Accommodatie & maaltijden

Je verblijft op basis van volpension (3 maaltijden) op een gedeelde 4-persoonskamer in een huis op de ranch. Je accomodatie beschikt over een keuken, eetkamer en sanitaire voorzieningen welke je samen met de deelnemers deelt.

Reisdetails

Iets voor jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar, geen maximum leeftijd
 • Je spreekt goed Engels
 • Je bent fysiek én mentaal fit
 • Je bent positief ingesteld, flexibel en bereid om hard te werken
 • Je hebt affiniteit met paarden (ervaring is een pré)

Prijzen

Prijzen bij start in de periode vanaf 1 oktober t/m 31 mei:
1 week € 825
2 weken € 1325
3 weken € 1775
4 weken € 2390

Prijzen bij start in de periode vanaf 1 juni t/m 30 september:
1 week € 775
2 weken € 1250
3 weken € 1725
4 weken € 2195

Inclusief:

 • Verblijf op een gedeelde kamer op basis van volpension
 • Werkzaamheden op de ranch zoals beschreven
 • 24/7 begeleiding van de eigenaar op de ranch

Exclusief :

Vertrekmogelijkheden

Je kunt het hele jaar door starten. Aankomst en vertrek is altijd op maandag. Transfer vanaf de luchthaven Orlando International naar het opvangcentrum en terug is inbegrepen op de maandag dat je met het programma start/eindigt.

Reisdocumenten

Wanneer je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt heb je naast een geldig paspoort tevens een Amerikaans ESTA visum nodig. Een Amerikaans ESTA visum (bezoekersvisum) geeft je toestemming om maximaal 3 maanden in de USA te verblijven.

Extra's

Taalcursus in Miami

Wil je eerst je taalkennis Engels opfrissen? Dat kan! Kies dan voor een taalcursus Engels in Miami. Je verbetert niet alleen je Engels, maar maakt ook alvast kennis met de Amerikaanse cultuur. Je kunt al een taalcursus vanaf 1 week boeken.

Reisverzekering

Voordat je op het vliegtuig naar Orlando stapt, adviseren wij je dringend een reis- en (vrijwilligers)werk verzekering af te sluiten. De kosten voor (noodzakelijke) medische hulp zijn in de USA namelijk ontzettend hoog. Travel Active werkt al jarenlang samen met Tasman Verzekeringen, dé specialist in reis-en (vrijwilligers)werk verzekeringen! Zij zijn  gespecialiseerd in verzekeringen voor reizigers zoals jij. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. 

Annuleringsgarantie

Kun je, nadat je je reis geboekt hebt, onverwacht toch niet op reis vanwege een ernstige gebeurtenis* dan is het fijn wanneer je goed verzekerd bent voor de financiële gevolgen hiervan. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is tevens een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van onze annuleringsgarantie. De kosten voor de Travel Active annuleringsgarantie bedragen 5% van de totale programmakosten & € 5,50 administratiekosten. 

*zoals beschreven staat in de algemene voorwaarden, o.a. levensbedreigende ziekte, overlijden van verzekerde of familie in de 1e & 2e graad

Zo boek jij jouw reis 'Werken met paarden'

 1. Start

  boek het programma via de website
 2. Voorbereiding

  We begeleiden en adviseren je van a tot z
 3. Vertrek

  Je avontuur begint

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's

chat met ons!
Arrow