Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Houd je van het plattelandsleven, spreek je een woordje Frans en werk je graag met paarden en pony's? Ga werken met paarden in Frankrijk!    

 • Help mee met de verzorging van paarden en pony's
 • Dompel jezelf onder in de Franse plattelandscultuur
 • Verbeter je Frans

Ontdek de Franse plattelandscultuur

 • Frankrijk
 • vanaf 4 weken
 • vanaf 18 jaar
 • v.a. € 995,-

Frankrijk staat bekend om zijn schilderachtige landschappen en romantische boerderijen waardoor het een fantastische bestemming is om te gaan werken met paarden en pony's. Vanaf het vroege voorjaar tot en met het einde van de zomer kun je hier genieten van een bijzondere buitenlandervaring. Het programma werken met paarden geeft je niet alleen de mogelijkheid om op een onderscheidende manier Frankrijk te leren kennen, het is natuurlijk ook een mooie manier om je CV aan te vullen. Qu'est-ce que tu attends?

Combineer reizen met werken in Frankrijk

Wanneer jij iemand bent die voor de liefhebberij veel met paarden of pony's werkt en op zoek is naar een actieve manier van vakantievieren is dit iets voor jou. O ja, het is belangrijk dat je je verstaanbaar kunt maken in het Frans. Ligt de tijd van de schoolbanken een tijdje achter je of doet de zin 'C'est le ton qui fait la musique' geen belletje bij je rinkelen? Overweeg het dan eens om éérst te starten met een taalcursus Frans aan één van onze talenscholen in Nice, Montpellier of Parijs. 

Programma

Werkzaamheden

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de paarden, pony’s en het (klein)vee dat gezellig op de boerderij rondscharrelt.  Hierbij hoort ook het schoonhouden van de stallen. Goed om te weten is dat paard- of ponyrijden geen garantie is bij dit programma.

Accommodatie en maaltijden

Je verblijft op basis van volpension (3 maaltijden) bij een gastgezin op de boerderij. Hier krijg je een eigen kamer of een gedeelde kamer tot je beschikking. De badkamer, keuken en woonkamer deel je met je gastgezin. In de meeste gevallen is er ook WIFI aanwezig en kun je gebruik maken van de wasmachine.

Reisdetails

Iets voor jou?

 • Je bent minimaal 18 jaar
 • Je kunt je verstaanbaar maken in het Frans (min. niveau B1)
 • Je bent fysiek én mentaal fit  
 • Je hebt ervaring in het werken met paarden en/of pony's
 • Je bent positief en flexibel ingesteld 

Prijzen

4 weken:

€ 995,-

vanaf 5 weken t/m  8 weken:

€ 1095,-

vanaf 9 weken t/m  12 weken: 

€ 1195,-

Inclusief:

 • Plaatsing op een boerderij 
 • Verblijf op een eigen óf gedeelde kamer op de boerderij op basis van volpension (3 maaltijden per dag)
 • 24/7 bereikbaarheid voor noodgevallen

Exclusief:

Vertrekmogelijkheden

In de periode vanaf maart t/m oktober kunnen gastgezinnen je hulp op de boerderij goed gebruiken. Aan de hand van jouw wensen wordt de start- en einddatum bepaald. Je kunt minimaal 4 weken en maximaal 12 weken aan dit programma deelnemen. 

Reisdocumenten

Het enige dat je nodig hebt om deel te nemen aan dit programma is een geldige Nederlandse of Belgische identiteitskaart of paspoort.

Extra's

Reisverzekering

Bij dit programma is het een vereiste dat je een reis- en werkverzekering hebt afgesloten voor de periode dat je in Frankrijk verblijft. Een reguliere (doorlopende) reisverzekering biedt in de meeste gevallen geen dekking wanneer je gaat werken in het buitenland. Wij adviseren daarom altijd om een reis- en werkverzekering af te sluiten voor vertrek. Travel Active werkt al jarenlang samen met Tasman Verzekeringen, dé specialist in reis-en (vrijwilligers)werk verzekeringen! Neem voor meer informatie gerust contact met hen op. Zij zijn gespecialiseerd in verzekeringen voor reizigers zoals jij, die betaald werk in het buitenland  gaan doen en dit eventueel met backpacken willen combineren. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Taalcursus Frans

Ligt de tijd van de schoolbanken al even achter je of doet de zin 'C'est le ton qui fait la musique' geen belletje bij je rinkelen? Overweeg dan om te starten met een taalcursus Frans aan één van onze talenscholen in Nice, Montpellier of Parijs. Aansluitend kun je doorreizen naar de boerderij voor de start van je programma. Bekijk alle mogelijkheden voor een taalreis in Frankrijk. 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's

chat met ons!
Arrow