Infodagen Gratis magazine
Travel Active 07 september 2017

Misschien ben je al ooit naar Spanje geweest of ga je binnenkort naar Spanje en wil je graag de heerlijke gerechten proeven die dit land te bieden heeft. Daarom hebben wij 5 typische Spaanse gerechten op een rijtje gezet! 

Paella

Misschien heb je ooit gehoord van het Spaanse gerecht paella? Het rijstgerecht komt oorspronkelijk uit Valencia en is zeker de moeite waard om te proberen. Paella kan met veel verschillende ingrediënten bereid worden, maar de originele paella uit Valencia bevat rijst, zeevruchten, stukjes kip, konijn, snijbonen, garrófones (witte bonen uit Valencia), saffraan en is gemaakt op tomatenbasis (tomate frito).

Het belangrijkste onderdeel van de bereiding is dat de rijst word gekookt in bouillon gemaakt van de schaaldieren of kip en konijn. Paella word bereid in een op houtskool verhitte paella-pan (paellera).blog-5-typische-gerechten-in-Spanje

Weetje: zwarte paella bestaat ook! Dit word gemaakt met behulp van de inkt van kleine inktvissen.blog-5-typische-gerechten-in-Spanje

Gazpacho 

In de hete zomerdagen van Spanje heeft iedereen wel behoefte aan wat afkoeling. Daarvoor hebben de Spanjaarden de perfecte oplossing gevonden; namelijk Gazpacho, oftewel koude soep. Gazpacho komt oorspronkelijk uit Andalusië en is gemaakt van (rijpe) tomaten, komkommer, paprika, olie en azijn. Verder zijn er nog wat kruiden aan toegevoegd.

Probeer het zeker uit met wat stokbrood, olijven en ham aan de zijkant, om de maaltijd helemaal af te maken.

blog-5-typische-gerechten-in-Spanje

Tortilla de patatas

Dit is een must-try tijdens je trip in het prachtige Spanje. Dit eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerecht bestaat uit ei en aardappel. Normaal gesproken blijft het hierbij, maar soms worden er voor de verandering nog andere groenten aan toegevoegd. Tortilla de patatas kan als maaltijd, tapa of sandwich geserveerd worden.

blog-5-typische-gerechten-in-Spanje

Tapas

Wat simpel begon met brood, olijven en chorizo, is ontwikkeld tot het uitgebreide, kleurrijke en smaakvolle tapas. Tapas zijn verschillende kleine hapjes die overal in Spanje gegeten worden. 

Spanjaarden staan bekend als late eters. Er word vaak pas gedineerd tussen 21:00 en 23:00. Ze hebben veel tijd tussen maaltijden door en tapas worden vaak gebruikt als tussendoortje.

Tip: tapas zijn verkrijgbaar in bijna elk Spaans restaurant dat je tegenkomt en wees vooral niet verlegen om de locals naar de beste plekjes te vragen.

blog-5-typische-gerechten-in-Spanje

Churros

Misschien ken je het wel. Je loopt over de kermis en plotseling ruik je een heerlijke, zoete lucht waarbij het water je in de mond loopt. Grote kans dat je dicht bij een churros kraam staat. Churros, ook wel de Spaanse donut genoemd, zijn gemaakt van tarwedeeg dat word gefrituurd en gegarneerd met (poeder) suiker of ingedikte warme chocolademelk.

In Spanje worden churros niet gegeten als dessert, maar als ontbijt! De Spanjaarden zijn er dol op.

blog-5-typische-gerechten-in-Spanje

Wat is jou favoriete Spaanse gerecht?

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's