High School in Spanje

High School | Classic

High School studie in Spanje

 • Spanje
 • 5 tot 10 maanden
 • 15 tot en met 18,5 jaar
 • v.a. € 9.495,-

Grote steden versus onontdekte dorpjes, temperamentvolle inwoners, de geur van eten en zonnebrand die constant in de lucht lijkt te hangen en een afwisselende skyline van sinaasappelbomen, zonnebloemvelden en palmbomen. Met ons High School programma in Spanje krijg jij de mogelijkheid om het leven als Spaanse student en tiener te beleven! Gedurende jouw High School periode krijg jij volop de kans om de Spaanse taal onder de knie te krijgen, interessante vakken te volgen en natuurlijk ook om Spaanse vrienden te maken. Daarnaast houd je naast je schooltijd genoeg tijd over om leuke dingen te doen zoals het bezoeken van een Flamenco show, picknicken in de vele mooie parken die de Spaanse steden rijk zijn en de architecturale hoogstandjes van Gaudí te bekijken. Studeren in Spanje: ongetwijfeld de ervaring van je leven!

Jouw programma in het kort

Bienvenidos a España! Het heerlijk klimaat, de mooie costa's, prachtige steden en de bekende siësta’s! Proef van dit alles en spreek binnen no time vloeiend Spaans!

 • Ontdek het traditionele familieleven
 • ‘s Middags tijd voor leuke activiteiten met vrienden
 • Open en sociale Spanjaarden
 • Volg 9 verschillende schoolvakken
 • Persoonlijke begeleider in de buurt
High School - Spanje - studenten

Ontwikkel jouw talent op een middelbare school in Spanje!

De Spaanse schooldagen zien er anders uit dan de Nederlandse schooldagen. Een normale schooldag begint om 08.30 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. Daarna is het tijd voor de ‘beroemde’ siësta! Het is dan niet de bedoeling dat je een middagdutje doet maar je gaat gezellig met je vrienden of je gastfamilie uitgebreid eten en tafelen. Scholieren in Spanje kiezen in het zevende jaar van hun schoolperiode voor een bepaalde richting en daarna gaan ze nog twee jaar naar school om zich voor te bereiden op een universitaire studie. De Spaanse High School staat erom bekend dat er op een hoog niveau les wordt gegeven. Je volgt tijdens de laatste twee schooljaren 9 vakken waaronder wiskunde, geschiedenis en talen. Je andere vakken hangen af van je gekozen studierichting zoals ‘Humanitas’, ‘Social Sciences’ en ‘Natural and Health’.

Programma

Vrije tijd in Spanje

Spanjaarden zijn een open en sociaal volk waardoor het op school makkelijk is om aansluiting te vinden en gezamenlijk dingen te ondernemen zoals samen sporten, danslessen volgen of gewoon lekker naar het park of het strand gaan.

Gastgezin

Net als de andere Zuid-Europese landen hechten ze in Spanje ook veel waarde aan het traditionele familieleven, la familia. Het is dan ook extra leuk dat je dit uit eerste hand mee maakt door bij een gastgezin te verblijven. Wees dan ook niet verbaasd als je meteen aan de hele familie wordt voorgesteld en een uitgebreide paella maaltijd voorgeschoteld krijgt. Geniet er maar van, want Spanjaarden zijn één van de gezelligste volken. En eten koken, dat kunnen ze

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 15 jaar en maximaal 18,5 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je zit op het VWO, de HAVO, het VMBO of je hebt het eerste jaar MBO afgerond.
 • Je hebt een redelijke kennis van de Spaanse taal
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent er aan toe om de échte Spaanse cultuur te leren kennen!
Vertrekmogelijkheden

Vertrek in september 2024
Voor een semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 maart 2024.

Vertrek in januari 2024
Voor een semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 oktober 2023.

LET OP: De deadlines voor aanmelden zijn onderhevig aan wijzingen. Meld je dus zo snel mogelijk aan, dan kunnen we samen ook snel op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.

Je kunt deelnemen aan High School Spanje voor een semester (ongeveer 5 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn. 

Kosten

Programmakosten High School in Spanje

 • High School Spanje jaar (10 maanden): €12.995,-
 • High School Spanje semester (6 maanden): €10.995,-
 • High School Spanje trimester (3 maanden): €9.495,-

Hulp nodig met de financiering? Bekijk onze blog "Hoe financier ik mijn High School Year?" voor inspiratie!

Inclusief bij High School Spanje*

Voor vertrek

 • Goede voorbereiding en begeleiding vanaf aanmelding tot en met terugkomst door het High School Team
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student; de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit leuke Travel Active goodies

Na vertrek

 • Vervoer vanuit het vliegveld naar je gastfamilie
 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Spaanse High School
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Spanje
 • Noodnummer in Spanje- 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School Spanje

 • Administratiekosten €300,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Je reis naar Spanje – Wij helpen je hier graag bij!
 • Optionele 3-weekse online taalcursus
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland.

*Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/of overmacht situaties.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Spanje.

Waar kan ik heen als High School student?

Ontdek jouw ideale studieplek aan de Spaanse kust met onze Beach Guarantee! Kies uit de prachtige kuststeden Alicante, Cadiz of Valencia, waarbij je uiterlijk binnen 45 minuten van het strand bent. Maar dat is niet alles! Met de regiovoorkeur opties kun je ook kiezen uit Sevilla, Valencia, of zelfs het bruisende Madrid. Vergeet niet: de deadline om je regiovoorkeur op te geven is 15 december. Pak die kans en beleef een onvergetelijk uitwisselingsjaar in Spanje!

Begeleiding

Onze begeleiding stopt niet op het moment van vertrek. In Spanje krijg je een persoonlijk begeleider die bij jou in de buurt woont, die regelmatig contact met je opneemt om te informeren hoe het met je gaat en bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Daarnaast organiseert jouw begeleider ook activiteiten voor jou en andere buitenlandse studenten bij jou in de buurt.

Voor ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Trips en excursies

Ontdek het echte Spanje met unieke reizen! Vergeet de clichés en maak kennis met de diverse regio's en steden van dit prachtige land. Krijg de kans om onvergetelijke trips te maken tijdens het schooljaar, speciaal voor uitwisselingsstudenten tegen een kleine meerprijs. De reizen duren gemiddeld 4-5 dagen en zitten boordevol activiteiten. Van culturele en historische bezoeken tot sport, koken en muziek, bieden deze reizen een volledige onderdompeling in de lokale cultuur. Maak je geen zorgen over accommodatie en maaltijden, want alles is inbegrepen in de prijs! Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Meer weten? Neem contact met ons op.

Online cursus Spaans

Start met een taalcursus van 3 weken om de taal te leren. De intensieve online cursus omvat een uitgebreid programma van 28 uur aan lessen, inclusief boeiende workshops die je meenemen door de rijke geschiedenis en verrukkelijke gastronomie van Spanje. Lessen zijn gepland op maandag, woensdag en donderdag, en er zijn inspirerende culturele workshops op dinsdag en vrijdag. Doordat deze cursus online is, kun je deze cursus volgen vanuit waar jij wil!

Of je nu een absolute beginner bent of al wat ervaring hebt, ervaren docenten staan klaar om je te begeleiden op jouw niveau. Met kleine klassen van maximaal 12 studenten garanderen ze volop ruimte voor persoonlijke aandacht, zodat jij het meeste uit je leerervaring kunt halen.

Barcelona Soft Landing Camp

Ben je klaar voor het avontuur van je leven? Begin jouw middelbare schooljaar in Spanje met het 5-daagse Soft Landing Camp in Barcelona! Je wordt verwelkomd met open armen en kunt stap voor stap wennen aan de taal, cultuur, eten en tradities terwijl jij veel nieuwe vrienden maakt. Je brengt fantastische dagen door met het team en andere internationale studenten in één van de meest prachtige en populairste steden van Spanje! Je vliegt rechtstreeks vanuit Nederland naar Barcelona, maakt onvergetelijke herinneringen en krijgt een boost van zelfvertrouwen voordat je jouw gastgezin en klasgenoten ontmoet! Het kamp biedt een gezellig manier om je voor te bereiden op jouw high school avontuur in Spanje.

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Bekijk ook eens deze programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.