5 x: je ouders overtuigen voor de reis van je leven

Travel Active
Algemeen
1 april 2015

Jij staat al met één been in het vliegtuig, klaar om jouw avontuur in het buitenland te starten. Alleen zien je ouders je liever niet in je eentje naar de andere kant van de wereld vertrekken. Komt het je bekend voor? Lees dan deze tips en overtuig je ouders!

1. Laat zien dat je voorbereid bent

Het belangrijkste van alles: een goede voorbereiding. Dit betekent niet dat je hele reisroute uitgestippeld moet zijn van begin tot eind, maar dat je weet wat je moet doen in geval van nood of dat je weet wat je wel en niet kunt doen in een bepaald land. Lees je in via forums, reisgidsen, de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken… Zorg voor een geldig visum en de juiste inentingen. Laat je ouders weten waar je bent en praat met heel veel mensen die je op reis tegenkomt over je plannen. Zoek vooral het gevaar niet op: ’s nachts een taxi nemen is in sommige landen geen goed idee. Gebruik je gezond verstand. Ook kleinere zaken zijn van belang: Kun je bijvoorbeeld in een korte broek over straat? Wat zijn de basisverkeersregels? Verdiep je in de cultuur en gebruiken van de bestemming waar je heen wilt.

2. Het is goed voor je ontwikkeling

Je hebt het vast al vaker gehoord, maar het is écht zo. Je leert op eigen benen staan. Met de Lonely Planet op zak leer jij Down Under dadelijk beter kennen dan Nederland. Niet alleen leer je op sociaal gebied enorm veel doordat je zoveel mensen leert kennen, maar ook kom je van alles te weten over verschillende culturen. En bovendien neemt jouw niveau Engels natuurlijk een grote sprint. Het voordeel als je gaat reizen in Oceanië, is dat jij je verstaanbaar kunt maken. Daarmee voorkom je al een hoop obstakels!

3. Je vergroot je kans op een baan

Misschien is het niet het eerste dat in je opkomt op het moment dat jij het vliegtuig instapt, maar een grote reis maken staat goed op je cv. Je laat zien dat je op eigen houtje dingen durft te ondernemen, open staat voor nieuwe zaken en daarnaast enorm flexibel bent. Ook als je nog moet gaan studeren is een grote reis maken erg goed voor je toekomst, zeker nu het sociale leenstelsel is ingevoerd! Je komt erachter wat je wel en niet wilt doen en verkleint zo de kans op het maken van een verkeerde studiekeuze. Misschien ga jij weg met de gedachte dat je ‘iets met dieren’ wilt gaan doen, maar kom jij terug als toekomstig docent Engels!

4. Je leert met geld omgaan

Niet alleen belangrijk op reis maar ook voor de rest van je leven: je leert met geld omgaan. In Thailand misschien minder een issue (voor € 1,50,- kun je een maaltijd op straat eten, inclusief drinken!), maar in landen als Australië en Nieuw-Zeeland des te belangrijker. Het leven daar is erg duur. Je leert de waarde van geld pas echt kennen als je moet kiezen tussen twee supervette tours en je maar geld hebt voor één. Rekenen, keuzes maken en bijverdienen zodat je weer verder kunt reizen, zijn aan de orde van de dag tijdens jouw tijd in het buitenland.

5. Je krijgt een andere kijk op de wereld

Je zet je leven in perspectief. Als je bijvoorbeeld richting Azië of Afrika gaat reizen, kan het je zeker niet ontgaan: niet iedereen heeft zo’n goed leven als wij hier in Nederland. Je leert zien dat het ook anders kan. Bovendien leer je op reis andere mensen kennen en dus verschillende culturen. Je leert waarderen wat er op je afkomt doordat je beperkt bent in je mogelijkheden.

Heb jij je ouders weten te overtuigen en wil jij deze zomer met de reis van je leven beginnen? Een starterspakket naar Australië of Nieuw-Zeeland biedt vele voordelen. Zo krijg je hulp bij je visumaanvraag  en bij het zoeken naar werk. Liever met een vriend(in) of groep gaan? Ook dat kan! Bekijk je mogelijkheden voor een groepsreis naar Australië of Nieuw-Zeeland.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.