Infodagen Gratis magazine
Travel Active 08 september 2017

San Francisco; de stad van The Golden Gate Bridge, Alcatraz, Pier 39 en Fisherman's Wharf. De stad met de vele heuvels en de matige temperaturen. Ben/ga jij naar San Francisco maar heb je niet veel te besteden? Don't worry! Wij hebben hier 7 activiteiten voor jou die allemaal minder dan $25 kosten. 


1. The free walking tourblog-7-dingen-die-je-in-san-francisco-kunt-doen-voor-onder-de-25

Laten we maar gelijk met de goedkoopste optie beginnen: The Free Walking Tour! Uiteraard kun jij een citytrip altijd zo duur maken als je zelf wilt. Een wandeling door de stad is een goedkope en vaak fijne manier om de stad te leren kennen. Bovendien zie je dan gelijk alle highlights van een stad. Wil je net iets méér uit je wandeling halen? Reserveer dan voor The Free Walking Tour! Dit is een 2 uur durende tour, georganiseerd door vrijwilligers en voor jou dus helemaal gratis! Tijdens deze tour zie je natuurlijk álle dingen die je echt gezien moet hebben in San Francisco, en zo ben je er dus zeker van dat je niks mist!

2. The cable carblog-7-dingen-die-je-in-san-francisco-kunt-doen-voor-onder-de-25

San Francisco staat bekend als een heuvelachtige stad en dat maakt jouw wandeling soms nét even een tikkeltje zwaarder. Heb je al zoveel geshopt dat je benen niet meer kunnen? Heb je genoeg workout gehad voor vandaag? Ga dan verder met de cable car! Dit is een kabeltram die door de stad heen rijdt. Het leuke aan deze tram? De tram is ‘’open’’ en je kan er dus zo in-en uitspringen. De prijs van een enkeltje ligt rond de $6. Tip: stap op een rustige plek op.

3. Ga naar een Giants gameblog-7-dingen-die-je-in-san-francisco-kunt-doen-voor-onder-de-25

Wil je de échte cultuur van Amerika leren kennen? Ga dan naar een wedstrijd van de San Francisco Giants. De honkbalwedstrijden kun je bekijken in het AT&T park. Een prachtig groot honkbalstadium, dat je waarschijnlijk al eens op TV voorbij hebt zien komen. Goed nieuws: als je niet te kritisch bent over je zitplekken kan je al vanaf $3 een ticket scoren!

4.  Aquarium of the bay
blog-7-dingen-die-je-in-san-francisco-kunt-doen-voor-onder-de-25 

Aquarium of the bay ligt aan de waterkant van San Francisco en biedt jou onvergetelijke ontmoetingen met zo’n 20.000 locale zeedieren. Kom oog in oog te staan met haaien, loop door een tunnel van verschillende vissen en krijg de mogelijkheid om bepaalde dieren aan te raken. Het aquarium is een leuke activiteit als je even de drukte uit de stad wil ontsnappen. Volwassenen betalen $24,95 voor een entreekaartje.

5. Alamo Squareblog-7-dingen-die-je-in-san-francisco-kunt-doen-voor-onder-de-25

Ondanks dat San Francisco in Californië ligt, en veel mensen denken dat het daar altijd warm is, is het er juist vaak fris buiten. Mocht het wel goed weer zijn, ga dan lekker chillen op het Alamo square! Dit is een park waar je heerlijk even tot rust kan komen en kan genieten van de mooie stad. Het leuke aan dit park is dat het grenst aan de zes bekende ‘’painted ladies’’. Dit zijn huizen gebouwd in een victoriaanse stijl en zijn, naast dat ze er super leuk uit zien, ook erg bekend. Uiteraard is deze activiteit helemaal gratis!

6. Huur een fiets
blog-7-dingen-die-je-in-san-francisco-kunt-doen-voor-onder-de-25

Als echte Nederlander weet jij natuurlijk hoe lekker het kan zijn om een stukje te fietsen. Helemaal als je de hele dag al gelopen hebt. Als je een fiets huurt kun je er bovendien voor kiezen om de Golden Gate Bridge over te fietsen. Uiteraard is deze brug een must see tijdens jouw verblijf in San Francisco, maar hoe leuk is het als je kan zeggen dat je er overheen bent gefietst ? (bovendien gaat dat een stuk sneller dan wandelen..) Via het hotel/hostel waar je verblijft heb je vaak de mogelijkheid om fietsen te huren. Ben je slechts een dagje in San Francisco? Dan kun je bijvoorbeeld bij Baja Bikes een fiets huren. De kosten hiervan bedragen $18 per fiets.


7. Cable Car museumblog-7-dingen-die-je-in-san-francisco-kunt-doen-voor-onder-de-25

Vond jij jouw ritje in de cable car zó indrukwekkend dat je graag meer over deze trams zou willen weten? Breng dan een bezoekje een het Cable Car Museum. Dit museum staat in het teken van de Cable Cars en geeft jou een inzicht over hoe deze trams werken. In dit museum zie je hoe de kabels lopen die de lijnen bedienen. Het is een klein museum, leuk voor even tussendoor. De entree voor dit museum is volledig gratis!    

Heel veel plezier in San Francisco! 

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's