Infodagen Gratis magazine
Travel Active 18 februari 2018

Canada, het land van de spectaculaire natuur en de vriendelijke mensen. Net als alle andere landen heeft Canada ook eigen specialiteiten wat betreft eten en drinken. Wij hebben de beste lekkernijen voor je op een rijtje gezet! Waarvan loopt bij jou het water in de mond? 

Nanaimo Bar

Deze specialiteit is het populairste dessert van Canada. Het bestaat uit een combinatie van chocolade ganache met vanille custard, poedersuiker, geplette koekjes en walnoten. Dingen-die-je-móet-eten-als-je-in-Canada-bent

Poutine

De Canadese versie van kapsalon! Dit gerecht bestaat uit friet overgoten met kaas en een dikke jus. Dit gerecht wordt vaak nog aangekleed met vanalles. Denk hierbij aan kip, bacon, gehaktballen en ei.
Dingen-die-je-móet-eten-als-je-in-Canada-bent

Tourtiere

Een specialiteit uit Quebec. Deze hartige taart wordt gemaakt van kalfs-, rund,- of varkensvlees.

Tim Hortons

Voor de fastfoodliefhebbers is dit een niet te missen eetgelegenheid. Deze Canadese fastfoodketen is gespecialiseerd in koffie en donuts. Er zijn zo’n 4000 van deze fastfoodrestaurants in Canada te vinden. Je zult de bekende rode letters dus vaak tegenkomen.Dingen-die-je-móet-eten-als-je-in-Canada-bent

Maple syrup

Deze zoete siroop is gemaakt van de sap van de Esdoorn. Het wordt gebruikt voor in de koffie, op de pannenkoeken en het wordt zelfs verwerkt in koekjes en chips. Je gaat deze siroop heel vaak tegenkomen.
Dingen-die-je-móet-eten-als-je-in-Canada-bent

Verschillende soorten chips

Canadezen zijn erg creatief als het gaat op chips smaken. Er zijn in Canada smaken te vinden als: hamburger, gerookt vlees, bacon, augurk en Jamaicaanse kip.

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's