10 redenen waarom jij voor High School in Canada moet kiezen

Miriam
High School
20 april 2017

Super vriendelijke mensen, lopen tussen muren van sneeuw en het buddy systeem. Miriam geeft jou de 10 redenen waarom jij voor High School in Canada moet kiezen!

Gekozen voor Nova Scotia in Canada

Toen ik net voor mij zelf had besloten dat ik een semester High School in het buitenland wilde gaan volgen, wist ik nog niet zo goed naar welk land ik wou gaan. Uiteindelijk heb ik voor Canada gekozen in de regio ‘Nova Scotia’. Ik zit hier nu 2 maanden en ik ben heel blij dat ik voor Canada heb gekozen. Ik heb 10 redenen op een rijtje gezet waarom het hier zo leuk is.

1. De super vriendelijke bevolking

Eerlijk gezegd had ik niet echt verwacht dat ik hier veel verschil in zou zien, maar ik merk het echt in veel situaties. Bijvoorbeeld tijdens mijn eerste schooldagen wist ik soms niet goed waar mijn lokaal was. Vaak hoefde ik dan niet eens aan andere studenten te vragen of ze mij konden helpen, zij kwamen naar mij toe met de vraag of ze mij konden helpen. Verder merk ik het ook in veel andere dingen. Het is bijvoorbeeld nooit een probleem als een van mijn vriendinnen hier, zonder het van te voren te vragen, blijft eten. Ook gaan mensen overal waar je komt even een gesprekje met je aan. Zo ken ik alle werknemers van de sportschool door en door, en weten de (gast) ouders van mijn vriendinnen al heel veel over de Nederlandse cultuur.

2. Heel veel verschillende leerlingen op school

Terwijl we in Nederland alle niveaus op school gescheiden hebben, en we aparte scholen voor verstandelijk beperkten hebben, gaan alle leerlingen in Canada naar dezelfde middelbare school. Verder zijn er hier ook veel meer leerlingen met bijvoorbeeld een hele aparte kledingstijl. En alle andere leerlingen accepteren dit gelukkig ook allemaal.

3. Het buddy systeem

Het buddy systeem geldt op alle middelbare scholen in Canada. Dit houdt in dat er op jouw eerste schooldagen een leerling is die je helpt met de weg vinden op school, en die jou in contact kan brengen met andere leerlingen. Dit was voor mij een van de redenen waarom ik voor High school in Canada heb gekozen.

4. Vakantieadressen verzamelen!

Er zijn hier heel veel ander uitwisselingsstudenten van over de hele wereld. Op mijn school, van 750 leerlingen, zitten er ongeveer 25 uitwisselingsstudenten. Deze uitwisselingsstudenten komen letterlijk overal vandaan. Ik ben bevriend met studenten uit Japan, Brazilië, Colombia, Duitsland, en echt nog veel meer landen. Deze vrienden moet ik natuurlijk allemaal een keer opzoeken. Voorlopig ben ik dus nog niet klaar met reizen (vind ik niet zo erg hoor!).

5. De taal

Toen ik net voor mijzelf had besloten dat ik voor een semester op een High School in het buitenland wilde studeren, wist ik nog niet naar welk land ik zou willen. Wel wist ik heel zeker dat ik naar een Engelstalig land zou willen. In alle Engelstalige regio’s in Canada wordt er vrij duidelijk Engels gesproken. Wel merk ik bij sommige, vooral oudere, Canadezen een beetje een accent. Maar dit is juist heel grappig om te horen.

6. De regiokeuze

De regiokeuze was voor mij ook een van de redenen om voor Canada te kiezen. In veel andere landen kun je een regiovoorkeur geven maar dit geeft geen garantie. In Canada heb ik voor de super mooie regio ‘Nova Scotia’ kunnen kiezen.

7. High School movie!!!

De gele schoolbussen, de grote lockers op school, en zelfs de megaparty’s in megahuizen, Ik heb het hier in Canada allemaal al mee mogen maken. Wat je normaal echt alleen in High School films ziet, kun je hier allemaal zelf beleven. Vooral al die grote feesten (waarvan ik dacht dat het iets zou zijn wat echt alleen in films gebeurt) is echt iets heel leuks om in real life mee te kunnen maken.

8. Het klimaat en de natuur

Om een keer een winter in Canada te ‘wonen’ is echt heel bijzonder. Dan zie je pas hoe veel er eigenlijk van het klimaat af hangt. Ik heb hier een aantal dagen gehad dat ik bijna niet de deur uit kon door de grote hoeveelheid sneeuw! Verder heb ik ook heel veel sneeuwvrij gehad van school. Natuurlijk kun je dan super veel leuke dingen in doen in de sneeuw, zo ben ik met een aantal ander uitwisselingsstudenten gaan sneeuw duiken in onze badkleding. Maar zelfs buiten een wandeling maken tussen 2 muren van sneeuw op de stoep is al hartstikke bijzonder. De zomer schijnt hier ook erg mooi te zijn (daar heb ik nu wel zin in hoor, na ruim 2 maanden in de kou!). Verder is de natuur hier ook heel mooi. Zo ligt er 100 meter verderop bij het huis van mijn gastgezin een prachtig bos.

9. De High School in Canada zelf

Mijn school staat helemaal open voor uitwisselingsstudenten. Zo is er 2 keer in de week na school  ‘English Second Language’ waar je naartoe kunt gaan als uitwisselingsstudent. Vaak doen we hier leuke activiteiten zoals koken. Maar voor mij is ‘English Second Language’ eigenlijk vooral leuk om de andere uitwisselingsstudenten te leren kennen. Verder is het (op mijn school) gratis om in de sportteams te komen voor alle uitwisselingsstudenten. Ik verwacht dat dit zelfde systeem ook geldt voor de andere scholen in Canada.

10. De Canadese organisatie voor uitwisselingsstudenten

De Canadese organisatie organiseert een aantal hele leuke trips waarin je ook uitwisselingsstudenten van andere scholen kunt ontmoeten. Zo heb ik al 2 keer een ski trip gehad in 2 maanden. Deze waren beiden super leuk! Kortom, alles bij elkaar heeft mijn High School in Canada avontuur tot nu toe al hartstikke bijzonder gemaakt. En als ik opnieuw zou mogen kiezen, zou ik zeker weer voor Canada gaan.

Wil je net als Miriam naar een High School in Canada, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.