Canada: 7 provincies die een bezoek meer dan waard zijn

Travel Active
Algemeen
21 februari 2014

Canadezen zijn bijzonder hartverwarmend. En hoewel zij zich Canadees voelen, zijn ze nog meer verbonden met hun provincie. Niet zo verwonderlijk, want elke provincie heeft een eigen unieke cultuur en bezienswaardigheden die je versteld doen staan. Wij hebben zeven provincies die een bezoek meer dan waard zijn op een rijtje gezet..

Nova Scotia: Engelstalig schiereiland

In het Engelstalige Nova Scotia genieten reizigers van lange warme zomers, gevolgd door een prachtige Indian summer en een winter die koud genoeg is om te skiën of te snowboarden. Op dit schiereiland is de oceaan nooit ver weg. De plek om te surfen, te zwem­men, te zonnen of zelfs walvissen te spotten. Bezoek hier de echte Highlandgames in het noordwesten, beleef de kreeftenverering in Halifax of ga picknicken op de hagelwitte stranden van de Northumberland Shores. En in de Bay of Fundy zijn de grootste getijdenverschillen ter wereld te zien. Van meer dan 54 meter!

British Columbia: adembenemende landschappen

Canada’s meest westelijke provincie, gelegen tussen de Pacific Ocean en de magnifieke Rocky Mountains. Hier ligt de Capilano Suspension Bridge, de mooiste attractie van wereldstad Vancouver. Het zicht over de natuur op de 136 meter lange hangbrug is fenomenaal. In Vancouver is ook de grootste Chinatown van Noord-Amerika, samen met die van New York en San Francisco. Vanuit Victoria is walvis spotten op de Pacific Ocean een must. Bezoek de kunstzinnige oude binnenstad van Vancouver en verken met paard en wagen historisch Vancouver Island.

Of neem het watervliegtuig en geniet van bovenaf van de schitterende stad en de talrijke eilandjes.

Ontario: Het kloppende hart

Met Toronto als hoofdstad is de provincie Ontario de dichtstbevolk­te streek van het land. Economisch gezien is het de belangrijkste Canadese provincie.

Ook grenst het als enige aan de Grote Meren. In metropool Toronto is het grootste ondergrondse winkelcentrum van de wereld. Sfeervolle boetieks, zwembaden, achtbanen, een plek voor openluchtconcerten en ook een theater en jachthaven.mooie galerijen en gezellige cafés liggen in het hippe Distillery District. Ontario Place is het attractiepark met verschillende glijbanen, stranden,

De talloze eilanden zijn met een veerpont vanaf Toronto te bereiken. In de zomer the place to be.

New Brunswick: het beste van drie werelden

Deze prachtige provincie hoort bij de kustregio Atlantic Canada en ligt ten westen van Nova Scotia, ten oosten van Québec en ten noorden van de Verenigde

Staten. Een ideale ligging, want het natuurfenomeen Bay of Fundy, dat New Brunswick met Nova Scotia deelt, is vlakbij. Ook ligt la belle province Québec binnen handbereik en na een paar uur sta je zelfs in Boston of New York! Beklim hier de grootste kreeft ter wereld en wandel door de steilste straat van Canada. In deze enige officieel tweetalige provincie in Canada spreken ze Engels en Frans.

Prince Edward Island: de geboorteplaats van Canada

Het is de kleinste provincie van Atlantic Canada met de oudste geschiedenis van het land. Iets waar de inwoners maar wat trots op zijn. Zo zijn er invloeden uit Ierland en Schotland, bijvoorbeeld in de folkloristische muziek. Verder hebben de Acadians, de Franse kolonisten die zich hier in de zeventiende eeuw vestigden, hun sporen nagelaten. Zowel in taal als cultuur. Naast alle historie geniet je hier ook van het warmste zeewater, de prachtigste witrode zandstranden en Charlottetown Festival, een jaarlijks feest waar veel toeristen op afkomen.

Newfoundland and Labrador: het Alaska van Canada

Machtige ijsbergen, sprookjesachtige meren, ongerepte landschap­pen en de beste skigebieden. De provincie Newfoundland and Labrador is zo rijk aan Newfoundland-Engels. Wees alert op de fascinerende moose, een eland die in populatie zo groot is dat je ze werkelijk overal kunt spotten. Reis je innatuurschoon dat er zelfs scholen in nationale parken staan. Ook bestaat er door de smeltkroes van Engelse nationaliteiten een apart woordenboek

November? Ervaar dan Bonfire night: een nationaal feest rondom een groot vreugdevuur.

Québec: la belle province

De mooiste provincie van Canada. Zo staat authentiek Québec bekend. Niet zo verwonderlijk dat deze regio met zijn uitgestrekte meren, woeste bergen, wereldse   steden en zeer vriendelijke bevol­king veel wereldreizigers aantrekt. Want Québec – de grootste provincie van Canada – heeft flair, cultuur, sport, historie en natuur.

Ook zijn de ruimzeven miljoen inwoners Franser dan de Fransen zelf. Na Parijs is Montréal de grootste Franstalige stad. Hier spreken de inwoners Frans, denken ze in het Engels en leven ze Canadees. In het landelijke en knusse Québec-stad wordt de skyline bepaald door Château Frontenac, een negentiende-eeuws kasteel dat hoog op een berg staat. Anno nu het meest gefotografeerde hotel ter wereld!

Meer Canada?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de programma’s die Travel Active in Canada aanbiedt? Wat dacht je van een jaar High School in Canada of het programma Taalreizen waar je het leren van een taal en een fijne vakantie kunt combineren? Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.