Abandoned places #1

Travel Active
Algemeen
6 maart 2014

Over heel de wereld zijn er plaatsen die helemaal verlaten zijn. Van theaters tot treinstations, van huizen tot onderwaterwerelden. We zijn het internet afgestruind naar plekken of steden waarbij de tijd lijkt stilgezet. Kijk snel verder..

Iedereen heeft natuurlijk geschiedenis gehad op school, maar er is een veel leukere manier om te ontdekken wat er in de wereld is gebeurd. De wereld staat vol met monumenten en locaties die op hun eigen manier vertellen wat er gebeurd is.

1. Pripyat, Ukraine

De stad Pripyat werd gebouwd in 1970, vlakbij de grens van Belarus. De stad werd gebouwd voor de arbeiders van de nabijgelegen kerncentrale in Chernobyl. Na de rampzalige meltdown in 1986 werd de stad compleet geëvacueerd. Het enige wat is achtegebleven is een radioactieve spookstad.

2. Bedform Orpheum, Massachusetts USA

Het Bedform Orpheum was een theater in Massachusetts. Het theater is 47 jaar open geweest, van 1912 tot 1959.Een non-profit stichting probeert nu geld op te halen om het gebouw te restaureren.  Het gebouw ziet er nog prachtig uit, dus wij zeggen zeker doen!

3. Militair ziekenhuis, Beelitz, Duitsland

Een enorm ziekenhuiscomplex dat eind 1800 gebouwd is. In 1916 heeft hier een jonge korporaal gelegen met een schotwond in zijn been. Die korporaal kennen wij allemaal  als Adolf Hitler.
Het mooie aan dit ziekenhuis is dat het zo mooi in verval geraakt is. Er is geen grafitti of vandalisme te vinden.

4. Georgia, USA

Dit huis wordt het McRainy huis genoemd. Het is gebouwd in 1909. De eigenaar van dit huis had zoveel last van vandalisme en roven, dat hij in het huis ernaast is gaan wonen. Er wordt gezegd dat het nog steeds niet veilig is om dicht bij het huis te komen, omdat het overal bewaakt is en er boobytraps staan.

5. Kolmanskop, Namibië

Kolmanskop begon als een kleine nederzetting in Namibië maar werd booming toen de Duitsers in het begin van 1900 ontdekte dat het gebied rijk was aan diamanten. De zoektocht naar rijkdom verdween toen na de 1e wereldoorlog de mijnen uitgeput raakten en tegen 1950 was de stad compleet uitgestorven.

6. Hashima eiland, Japan

Dit eiland in Japan wordt ook wel ‘Spookeiland’ en, vanwege de vorm,  ‘Battleship Island’ genoemd. Vroeger bood het eiland toegang tot de onderzeese kolenmijnen. De mijnwerkers en families leefden hier, maar toen Japan overstapten op petroleum, werden de mijnen gesloten en liep het eiland leeg. Dit is wat er is overgebleven.

7. Floating forest, Australië

Dit bos is ontstaan op een schip dat gebruikt werd tijdens de Tweede wereldoorlog. De resten van het schip bleven over en langzamerhand zijn er planten op gaan groeien. Nu is het een drijvend bos in Homebush Bay, ten westen van Sydney.

8. Verlaten treinstation, Częstochowa, Polen

Een verlaten treinstation in Polen. Dit station diende als trein depot.

9. Chateau Mirande, België

Dit kasteel in België is in 1866 gebouwd. Tot en met de Tweede wereldoorlog heeft de familie er gewoond. Daarna is het kasteel in gebruik genomen als kindertehuis (ook wel bekend als kasteel van Noisy) en later als recreatie locatie.  Het kasteel staat al sinds 1991 leeg. Het kasteel is zwaar in verval geraakt, de ruiten zijn allemaal al gesneuveld, trappen en enkele verdiepingen zijn al ingestort.

Is er een locatie die jij zou willen bezoeken?

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.