Abandoned places #2

Travel Active
Algemeen
13 mei 2014

De wereld staat vol met monumenten en locaties die op hun eigen manier vertellen wat er gebeurd is. Vorige week plaatsten we de eerste serie van verlaten locaties in de wereld. Vandaag gaan we even verder. We hebben weer 9 verlaten plekken; van oude huizen tot gezonken steden. 

1.  Victoria State Hospital for the insane – Indiana

Het ziekenhuis voor psychische stoornissen, had niet alleen een woon en zorggedeelte, maar ook een recreatiegedeelte met onder andere een bowlingbaan.

2. Shicheng City- China

Deze ongelooflijk mooie onderwaterstad, is 1341 jaar oud. Shicheng city, ook wel  Lion City genoemd, werd in 1959 onder water gezet tijdens de bouw van het Hydropower station. Het water beschermt de stad tegen wind en erosie en blijft daardoor in een bijzonder goede staat bewaard.

3. Scheepswrak – Antartica

Een Braziliaanse jacht genaamd Mar Sem Fin (betekent Eindeloze Zee) zonk april 2012 voor de kust van Antarctica. Vier bemanningsleden werden gered uit het jacht. De jacht was eigendom van de Braziliaanse journalist João Lara Mesquita. Hij was een documentaire aan het maken. Berging kost veel te veel geld en dus ligt dit jacht als een bevroren stilleven op de bodem van de oceaan.

4. Old house – Indiana

Dit oude huis staat in Indiana, USA. In eerste instantie zou je denken dat niemand er meer woont, maar toen de fotograaf dichterbij wilde komen om het huis beter te fotograferen, zag hij dat er wél iemand in het huis woont.

5. Michigan Central Station – Detroit, USA.

Op weinig plekken in Amerika is het verval na het einde van een industriële revolutie duidelijker te zien dan in Detroit. Detroit was een bruisende stad vol prachtige architectuur. Nu is Detroit een ghetto met vele achterstandswijken. Het is bijna alsof deze mensen op een dag hun spullen hebben gepakt en gewoon vertrokken zijn.

6. Mansion – Taipei, Taiwan

In Taipei, Taiwan is deze enorme villa te vinden. De villa bracht tijdens de laatste koop zo’n 10 miljoen op. Daarna is er geen nieuwe koper meer geweest. Na een zware aardbeving is het hele gebied onveilig verklaard.

7. Hotel Salto del Tequendama – Colombia

Het Hotel del Salto is in 1924 gebouwd bij de Tequendama watervallen van de Bogora rivier in Colombia. Dit hotel sloot haar deuren in het begin van de jaren ’90. Geruchten gingen dat het hotel bewoond werd door geesten waardoor het aantal gasten drastisch terug liep. Anderen zeggen dat de rivier zo vervuild was dat het hotel om gezondheidsredenen moest sluiten.

8. Een verlaten hotelzwembad in the Catskills, NY.

Dit zwembad hoorde bij een hotel. Het hotel liep goed, tot het in 1952 haar deuren sloot. Vanaf toen is er nooit meer iets met het zwembad gedaan.

9. Chateau dse Signes, Frankrijk

Chateau des Signes is een kasteel dat in Frankrijk is gebouwd, in de 17e eeuw. Het werd gebouwd door een familie die een groot fortuin heeft opgebouwd door handel te drijven met het buitenland. Tegenwoordig is het gebouw verlaten en in zwaar verval. Het gebouw is zo groot dat het voor de laatste eigenaar te duur was om te onderhouden. De laatste paar jaar woonde hij in een klein kamertje dat hij warm hield met twee straalkacheltjes. Hij probeerde wanhopig om het gebouw te onderhouden, maar tevergeefs. Zelfs het laatst gebruikte kamertje is nu al een paar jaar onbewoond.

Zou jij een van de locaties willen bezoeken?

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.