De leukste gratis activiteiten in Parijs

Travel Active
Algemeen
12 februari 2018

Er gaat niets boven een bezoek aan ‘de stad van de liefde’: Parijs! Met zijn smalle straatjes, imposante gebouwen en vele bezienswaardigheden staat de stad bij veel mensen bovenaan hun bucketlist. Wij zijn er ons van bewust dat Parijs echter een van de duurste steden van Europa is. We hebben daarom een lijstje opgesteld vol gratis activiteiten en bezienswaardigheden in Parijs!

Bezoek het meest beroemde museum ter wereld!

Misschien wist je dit niet, maar het Louvre in Parijs is gratis te bezoeken voor mensen uit de EU die jonger zijn dan 26 jaar! Dit imposante museum is goed voor een hele dag tijdverdrijf! Vergeet de Mona Lisa niet de groeten te doen van ons! Het is sowieso goed om te weten dat de meeste musea van Parijs gratis te bezoeken zijn. Vaak zijn deze musea gratis te bezoeken voor mensen onder de 26 jaar, of op de eerste zondag van de maand.

Montmartre

Deze typisch Parijse wijk is gelegen op een hoge heuvel. Op deze heuvel bevindt zich de Sacré-Cœur. Deze prachtige (gratis te bezoeken) Basiliek is, samen met de Eifeltoren, dé place to be voor een schitterende panorama foto! De heuvel is te beklimmen via 222 traptreden. Bespaar jij je energie liever voor de avond? Dan hebben we goed nieuws! De Sacré-Cœur is ook te bereiken via een gratis kabelbaan!

Pére Lachaise

Deze indrukwekkende begraafplaats is misschien geen leuke, maar toch zeker wel een interessante bezienswaardigheid. Met zijn ruim 69.000 imposante graven is het ’s werelds meest bekende begraafplaats.

Wandelen langs de Seine

De Seine is de belangrijkste rivier die recht door Parijs heenloopt. Het is zeker de moeite waard om een van de vele wandelingen langs deze schitterende rivier met zijn vele bruggen te maken.

Parken in Parijs

Parc de la Vilette en Jardin de Luxembourg mogen ook zeker niet ontbreken op dit lijstje. Deze ontspannende parken staan vol van mooie planten en beelden. Parc de la Vilette is meer een modern park vol entertainment, terwijl Jardin de Luxembourg meer romantiek en rust uitstralen.

Notre dame

Deze imposante kathedraal is gratis te bezoeken. Als je jonger dan 26 bent is ook het beklimmen van de kerktoren kosteloos. Het prachtige uitzicht vanaf de kerktoren is de flinke klim van 387 treden helemaal waard!

Wil je meer leuke blogs lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.