Deze plekken in Europa verdienen een plek op jouw bucketlist!

Travel Active
Algemeen
27 februari 2019

Europa is bijzonder en heeft veel te bieden, wanneer je al veel van de wereld hebt gezien, realiseer je je dit pas. Daarom hebben wij 7 van de últieme bestemmingen in Europa op een rijtje gezet, die zeker weten een plaatsje op jouw bucketlist verdienen!

Kroatië

Kroatië kent een rijke natuur en mooie steden met maar liefst zeven locaties op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De historische centra van de steden Trogir, Split en Dubrovnik staan onder andere op deze lijst, waarvan onze favoriete stad Dubrovnik is! Het heeft niet voor niets de bijnaam ‘Parel van de Adriatische Kust.’ Overal waar je kijkt prachtige gebouwen, kerken, muren, straten en poorten. Wandel de stadsmuren af voor prachtige uitzichten!

Wat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat is het nationale park Plitvice. Het park heeft immense watervallen en turquoise meren. De totale oppervlakte van Plitvice is maar liefst 266 vierkante kilometer. Genoeg te zien dus! Het Plitvice park bestaat uit 16 meren en daarnaast zijn er in het park meer dan 90 watervallen te vinden. Verder bestaat het park uit een groot deel hoge bossen. Je kunt hier sparren vinden van meer dan 50 meter hoog en een doorsnede van bijna 1,5 meter! In de bossen leven onder andere herten, wilde zwijnen, wolven, beren, dassen en lynxen.

Noorwegen

In de Noorse Fjorden is 4 seizoenen op een dag heel normaal, vandaar het gezegde; ‘er is geen slecht weer, alleen maar slechte kleding’. Maar het weer mag niet weg nemen dat de Fjorden een van de meest prachtige landschappen ter wereld bieden. Ook is het mogelijk om in Noorwegen het Noorderlicht te zien, nog een reden dus om zeker de trip naar te maken!

Ook de Trolltunga in Noorwegen mag je niet missen. Dit is een horizontale rots die ongeveer 350 meter boven het Ringedalsmeer uitsteekt. De uitzichten over de hoge rotswanden en de rivier zijn adembenemend. Trolltunga is te bereiken met een zware hike van zo’n 10 tot 12 uur (heen en terug). Maar er is ook een mogelijkheid om een meerdaagse expeditie te doen.

Schotland

Game of Thrones, Harry Potter of James Bond; filmmakers hebben dit land al ontdekt. Het biedt kilometers aan prachtige landschappen, en heeft veel verschillende terreinen van hoge bergen, verschillende eilanden en adembenemende kliffen tot overvloedige bossen. Neem een ritje in de West Highland Line trein die over de Glenfinnan viaduct heen gaat, een must voor Harry Potter fans!

Het Isle of Skye is het grootste eiland in de Inner Hebrides van Schotland. De rotsachtige hellingen bieden een aantal van de meest dramatische berglandschappen in het land.

IJsland

Nederland past er drie keer in, zo groot is dit eiland! Na slechts drie uurtjes vliegen kom je aan op dit prachtige eiland. Het dynamische Reykjavik, het bijzondere noorderlicht en de geneeskrachtende werking van de Blue Lagoon. Dit eiland heeft super veel te bieden aan mooie natuur en is zeker een bezoek waard! Ga tijdens de winter om het noorderlicht te zien en maak de 4 uur per dag licht mee of ga juist tijdens de zomer wanneer het maar 3 uur donker is ’s nachts!

Zoek het avontuur op en ga snorkelen of duiken in de Silfra-kloof, de kloof die Noord-Amerika van Europa scheidt. Zweef tussen de twee continenten in terwijl je geniet van helder water! Ook een bezoek aan de Golden Circle is het waard! Dit is een route langs de mooiste geiser, de fantastische waterval Gullfoss en het nationaal park Pingvellir. Plan aan het einde van je reis een bezoek aan de Blue lagoon, zo kom je heerlijk ontspannen terug.

Andalusië, Spanje

Een roadtrip door het zonovergoten Andalusië mag zeker niet ontbreken aan deze lijst. Andalusië is een regio in het zuiden van Spanje, een streek met een mix van Arabische en Mediterrane invloeden. Ga langs de pueblos blancos, de witte dorpjes, of ga op zoek naar Romeinse en Moorse overblijfselen.

Ook een bezoek aan het Alhambra in Granada is het waard. Het gebouw komt uit 889 en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Neem wel genoeg tijd om het Alhambra én haar prachtige tuinen te kunnen bekijken, een halve dag heb je hier zeker wel voor nodig!

Frankrijk

Frankrijk is een groot land, en heeft daardoor voor iedereen wat te bieden. Van pittoreske kleine dorpjes tot grote miljoenen steden en van het platteland tot de hoogste berg in Europa, de Mont Blanc.

In de zomer staat het zuidoosten van Frankrijk er vol mee, lavendel. Een lust voor het oog, waardoor dit gebied zeker een plek op jouw bucketlist verdiend. Ga tussen half juni en half augustus, wanneer de bloemen in volle bloei staan!

Slovenië

Aan de zuidrand van de Alpen is dit prachtige land te vinden. De meest bekende plek van Slovenië is het Meer van Bled dat niet ver van de Oostenrijkse grens te vinden is. Het is omringd met bergen, helderblauw water, een enorm kasteel en in het midden van het meer ligt een eilandje met een kerk, kortom een meer dat rechtstreeks uit een sprookje komt!

Maar Slovenië biedt nog veel meer, bijvoorbeeld de stad Piran aan de Adriatische kust of de Vipava Valley wat ook wel het ‘Toscane van Slovenië’ wordt genoemd. Hier zijn veel wijnboerderijen te vinden op de groene heuvels, waar ook volop wandel- en fietspaden te vinden zijn. Sla de hoofdstad Ljubljana ook niet over, deze stad staat bekend als één van de groenste steden van Europa. Het centrum is autovrij en compact, wat het een gezellige sfeer geeft.

Natuurlijk zijn er nog veel meer  mooie plekken in Europa te vinden. Wij hopen dat deze blog jou inspireert om op avontuur te gaan en deze bijzondere plekken met eigen ogen te zien, neem een kijkje bij onze reizen naar FrankrijkSpanjeNoorwegenIJsland en Schotland!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.