High School in Schotland

High School | Classic

Kies voor High School in Schotland!

 • Schotland
 • 4 tot 10 maanden
 • 16 tot en met 18 jaar
 • v.a. € 10.595,-

Schotland is met zijn prachtige en ruige natuur al vaak een dankbare locatie geweest voor talloze filmmakers, waaronder de makers van Harry Potter. Maar naast prachtige plaatjes voor op je Instagram, heeft Schotland nog veel meer te bieden. Wat dacht je van de bruisende hoofdstad Edinburgh, die een zeer interessant verleden heeft! Onder de oude stad ligt een labyrint van gewelven en gangen, waar volgens oude legendes spoken en geesten ronddwalen! Er zijn diverse spooktochten onder de grond, maar ook bovengronds zijn er genoeg plaatsen met een griezelig verleden om te ontdekken. Hou je van theater en muziek? Dan ben je met High School in Schotland zeker aan het juiste adres; de Schotten zijn namelijk gek op cultuur en de vele festivals. In Edinburgh vieren ze zelfs het grootste nieuwjaarsfeest van Europa, Hogmanay genaamd!

High School in Schotland

Jouw programma in het kort

Schotland is bij uitstek een land voor natuurliefhebbers. Ontdek de prachtige en ruige natuur, bezoek de vele culturele festivals en leer het Schotse dialect.

 • Onderwijs op hoog niveau
 • Persoonlijke begeleider in de buurt
 • Trotse inwoners
 • Ervaar het Schotse prom
 • Extra: 3-daagse oriëntatie in Edinburgh
High School - Schotland - studenten

Ontwikkel jouw talent en ga studeren in Schotland!

Net als het Engelse onderwijs, is het Schotse onderwijs van hoog niveau en begint het middelbare onderwijs hier als je 11 bent. Vanaf 16 jaar volgen de studenten de zogenaamde ‘Highers’, die je ook als uitwisselingsstudent zult volgen. Naast wiskunde en Engels kun je dan kiezen voor vakken als psychologie of travel and tourism. Ook zijn er naschoolse activiteiten te beleven. Meld je aan voor populaire sporten zoals voetbal en rugby of ga bij de schoolband. Het laatste jaar hiervan wordt net als in Amerika afgesloten met een echte Prom!

Programma

Vrije tijd in Schotland

Ook na school is er op school of in je woonplaats in Schotland genoeg te beleven. Maak vrienden door deel te nemen aan populaire sporten als voetbal, rugby of tennis of meld je aan voor de schoolband of theater class. Wacht niet langer en ga studeren in Schotland!

Gastgezin

Tijdens je studie uitwisseling woon je in een echt Schots gezin dat jou met open armen zal ontvangen en je graag alles over studeren in Schotland wil vertellen. Schotse mensen zijn erg trots op hun land en hun eigen gebruiken en dit zul je dan ook zeker merken. Bijvoorbeeld aan het Schotse dialect dat je gastouders, broers en zussen spreken of door het typisch Schotse gerecht Haggis dat op tafel komt. Proef ook eens een 'deepfried Marsbar'. Juist ja, een Mars gefrituurd in een krokant jasje!

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 16 jaar en maximaal 18 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je zit op het VWO, de HAVO, het VMBO of je hebt het eerste jaar MBO afgerond.
 • Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent er aan toe om de échte Schotse cultuur te leren kennen
Vertrekmogelijkheden

Vertrek in september 2024
Voor een trimester, semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 maart 2024.

Vertrek in januari 2024
Voor een trimester, semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 oktober 2023.

LET OP: De deadlines voor aanmelden zijn onderhevig aan wijzingen. Meld je dus zo snel mogelijk aan, dan kunnen we samen ook snel op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.

Je kunt deelnemen aan High School Schotland voor een trimester (ongeveer 4 maanden), voor een semester (ongeveer 6 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn.

Kosten

Programmakosten High School in Schotland

 • High School Schotland jaar (10 maanden): €17.995,-*
 • High School Schotland semester (6 maanden): €11.995,-*
 • High School Schotland trimester (4 maanden) en start per augustus: €10.595,-*
  *Er bestaat een toeslag voor studenten met een allergie, neem contact op met het High School Team voor meer informatie.

Hulp nodig met de financiering? Bekijk onze blog "Hoe financier ik mijn High School Year?" voor inspiratie!

Inclusief bij High School Schotland*

Voor vertrek

 • Goede voorbereiding en begeleiding vanaf aanmelding tot en met terugkomst door het High School Team
 • Gratis regiovoorkeur Edinburgh
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student ; de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit leuke Travel Active goodies
 • Vluchtgids (informatie onder andere over het vertrek en de aankomst)
 • Je reis naar Schotland - retourticket
 • Toegang tot een ReisMee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video's

Na vertrek

 • Airport pick-up en vervoer naar het gastgezin
 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Schotse High School
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Schotland
 • Noodnummer in Schotland - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School Schotland

 • Administratiekosten €300,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Luchthavenbelasting (hoogte afhankelijk van de luchthaven)
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland

*Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/of overmacht situaties.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Schotland.

Waar kan ik heen als High School student?

In Schotland zijn plaatsingen door het hele land mogelijk, maar uniek voor dit programma is dat je ervoor kunt kiezen om in de hoofdstad Edinburgh geplaatst te worden! Je wordt dan gegarandeerd in deze stad geplaatst en hoeft er niet extra voor te betalen. Wil je liever in een dorp, maar wel nog op afstand van Edinburgh dan is dat ook geen probleem!

3-Daagse oriëntatie in Edinburgh

Voorafgaand aan je High School avontuur in Schotland is er een 3-daagse oriëntatie in de hoofdstad Edinburgh. Edinburg is een veelzijdige stad waar jij goed voorbereid kunt worden op je Schotse avontuur. Tijdens de oriëntatie zal je alles leren over de cultuur en het leven in Schotland. Een stadstour, etentje en een avondje uit zijn ook inbegrepen. Je verzamelt op het vliegveld in Edinburgh en reist dan samen met de andere studenten en begeleiding naar de accommodatie. Aan het einde van de oriëntatie vertrek je naar je gastgezin en start jouw avontuur!

Begeleiding

Onze begeleiding stopt niet op het moment van vertrek. In Schotland krijg je een persoonlijk begeleider die bij jou in de buurt woont, die regelmatig contact met je opneemt om te informeren hoe het met je gaat en bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Daarnaast organiseert jouw begeleider ook activiteiten voor jou en andere buitenlandse studenten bij jou in de buurt.

Voor ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Trips en excursies

Gedurende het jaar organiseert onze partner in Schotland verschillende culturele en sportieve excursies en stedentrips voor de internationale studenten. Tijdens verschillende  3- daagse uitstapjes kun je onder andere het bruisende Dublin in Ierland bezoeken of een trip maken naar de Schotse hooglanden. Wellicht zie je Nessie nog wel!

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Bekijk ook eens deze programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.