High School in Italië

High School | Classic

High School studie in Italië

 • Italië
 • 6 tot 10 maanden
 • 15 tot en met 17 jaar
 • v.a. € 7.995,-

Denk aan Italië en je ziet pasta’s, pizza’s of het Vaticaan voor je. En er is meer! Het land is favoriet bij ‘cultuurfanaten’ en iedereen die eens iets anders wil beleven! Romantiek, de klassieke en moderne tijd vind je terug in gebouwen, de kunst en in steden als Venetië, Rome en Napels. Wie kiest voor High School Italië, maakt niet alleen kennis met deze bijzonder rijke cultuur, maar ook met het traditionele familieleven waar Italianen beroemd om zijn. Met de Italiaanse kookkunsten valt niet te spotten en als uitwisselingsstudent word jij opgenomen in de familie alsof je hun eigen kind bent!

Jouw programma in het kort

In Italië kun je niet om het heerlijke en traditionele eten heen. Laat je verwennen door de kookkunsten van je gastgezin en leer de Italiaanse cultuur en taal op school.

 • Rijke geschiedenis en cultuur
 • Het familieleven staat voorop
 • Inclusief oriëntatie in Rome
 • Veel uitjes en mogelijkheden om het land te ontdekken
 • Persoonlijke begeleider in de buurt
High School - Italië - student

Ontwikkel jouw talent en ga studeren in Italië!

In Italië gaan jongeren vanaf 11 tot en met 14 jaar naar de middelbare school, dit wordt ook wel Scuola Secondaria Media (eerste fase van het Voortgezet Onderwijs) genoemd. Het onderwijs op de Scuola Media is vooral vormend en oriënterend van karakter. Aan het eind van de Scuola Secondaria Media maken de scholieren een keus voor het vervolgonderwijs, Scuola Secondaria Liceo (vergelijkbaar met HAVO/VWO in Nederland).

Specialisatie

Italiaanse studenten kunnen hier kiezen uit verschillende richtingen die zich specialiseren in bijvoorbeeld Taal en Cultuur, Wiskunde en Natuurwetenschappen en Geschiedenis en Sociale Wetenschappen. Met een diploma van een liceo kun je naar een hogere school of universiteit. Als uitwisselingsstudent kom je op het lyceum terecht. Welke vakken je krijgt – bijvoorbeeld filosofie, tekenen, talen – hangt af van de gekozen richting. Wel krijg je altijd les in Italiaans, wiskunde en geschiedenis.

Je begint jouw High School Italië avontuur met een oriëntatie in Rome.

Programma

Vrije tijd in Italië

Schooldagen in Italië vinden ’s ochtends plaats, meestal start je om 08.00 en ben je om 13.00 uur klaar. Nou ja, klaar… je moet natuurlijk nog huiswerk maken. Na school is het tijd voor een uitgebreide (warme) lunch met je gastgezin, een Italiaanse siësta en je huiswerk. In Italië is het niet gebruikelijk dat de school na schooltijd activiteiten organiseert en je vrije tijd kun je dan ook helemaal zelf in vullen. Spreek in je vrije tijd met je vrienden af, verken jouw woonplaats en word lid van een sportclub, muziekschool of theatervereniging. Hoogtepunt van het jaar is de schoolreis: met de hele klas en de leraren bezoek je beroemde culturele plekken.

Gastgezin

Het familieleven speelt in Italië een grote rol. Ouders zien het gezin graag op gezette tijden bij elkaar en dat geldt ook voor jou als uitwisselingstudent omdat je helemaal bij de familie hoort. Samen eten, praten en gezellig bij elkaar komen is de normaalste zaak van de wereld. De gastvrije Italianen zijn erg trots op hun dorp of stad waar ze wonen, ze spreken een streekgebonden dialect en willen graag dat jij deel uitmaakt van hun leven. Ze zullen je dan ook alle mooie plekjes laten zien en je in een mum van tijd Italiaans leren!

Parli Italiano?

Wie wel eens in Italië geweest is weet het; Italianen praten niet alleen met hun mond, maar ook met hun handen. De gebaren die ze met hun handen maken zijn tijdens een gesprek net zo belangrijk als de woorden die ze zeggen. Voor buitenlanders is het indrukwekkend om naar te kijken, maar moeilijk om te begrijpen wat ze nu bedoelen en met een bepaald gebaar kan een gesprek een hele andere richting op gaan dan misschien de bedoeling is. Het is dus heel belangrijk om te weten wat bepaalde gebaren betekenen. Voor dit programma heb je geen Italiaanse taalkennis nodig, wel je krijgt van te voren wel een online taalcursus aangeboden die je voor aankomst in Italië afgerond moet hebben.

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 15 jaar en maximaal 17 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je zit op het VWO, de HAVO, het VMBO of je hebt het eerste jaar MBO afgerond.
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent er aan toe om de échte Italiaanse cultuur te leren kennen!
Vertrekmogelijkheden

Vertrek in september 2024
Voor een semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 maart 2024.

Vertrek in januari 2024
Voor een semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 oktober 2023.

LET OP: De deadlines voor aanmelden zijn onderhevig aan wijzingen. Meld je dus zo snel mogelijk aan, dan kunnen we samen ook snel op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.

Je kunt deelnemen aan High School Italië voor een semester (ongeveer 6 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn.

Kosten

Programmakosten High School in Italië

 • High School Italië jaar (10 maanden): €9.495,-
 • High School Italië semester (minimaal 5 maanden): €8.995,-
 • High School Italië trimester (3 maanden): €7.995,-

Hulp nodig met de financiering? Bekijk onze blog "Hoe financier ik mijn High School Year?" voor inspiratie!

Inclusief bij High School Italië*

Voor vertrek

 • Goede voorbereiding en begeleiding vanaf aanmelding tot en met terugkomst door het High School Team
 • Gratis regiovoorkeur
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student ; de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Voorbereidingbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit leuke Travel Active goodies
 • Toegang tot een ReisMee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video's

Na vertrek

 • Airport pick-up
 • 5 daagse Oriëntatie in Rome
 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Italiaanse High School
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Italië
 • Noodnummer in Italië - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School Italië

 • Administratiekosten €300,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Je reis naar Italië – Wij helpen je hier graag bij!
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland.

*Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/of overmacht situaties.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Italië.

Waar kan ik heen als High School student?

Je kunt bij ons een gratis regiovoorkeur aangeven. In Italië zijn namelijk plaatsingen door het hele land mogelijk. Je kunt daarom aangeven in welke regio jij het liefste geplaatst zou willen worden. Wij doen ons uiterste best om jou in je regio van voorkeur te plaatsen, echter kunnen we je vooraf geen garantie geven hierover.

Begeleiding

Onze begeleiding stopt niet op het moment van vertrek. In Italië krijg je een persoonlijk begeleider die bij jou in de buurt woont, die regelmatig contact met je opneemt om te informeren hoe het met je gaat en bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Daarnaast organiseert jouw begeleider ook activiteiten voor jou en andere buitenlandse studenten bij jou in de buurt.

Voor ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Bekijk ook eens deze programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.