Maak kennis met het mooie Sri Lanka – 5 highlights

Travel Active
Algemeen
14 november 2014

Begin deze maand werd bekend gemaakt dat het nieuwe seizoen van tv-programma Wie Is De Mol? zich afspeelt op Sri Lanka. Een eiland net iets groter dan Nederland met al het moois van Azië: ongerepte natuur, tropische stranden, culturele hotspots en een vriendelijke bevolking. Tijd om dit mooie en veelzijdige eiland alvast wat nader te bekijken. Hier onder 5 highlights (op willekeurige volgorde) die jij zeker niet mag overslaan tijdens jouw bezoek aan Sri Lanka.

1. Heilige stad Anuradhapura

Tijdens je bezoek aan Sri Lanka kun je de oude koningsstad niet overslaan. In deze heilige stad Anuradhapura kun je ruïnes bezoeken uit het jaar 1000 v.C. en klooster die nog steeds worden gebruikt door veel pelgrims.

2. Lion’s Rock Sigiriya

In Sri Lanka vind je Sigiriya, ook wel bekend als de wereldberoemde “Lion’s Rock”. Sirigiya is een complex dat bestaat uit mooie tuinen, grachten en een paleis op de top. De rotsblok steekt hoog boven zijn omgeving uit. Vandaag de dag vind je er nog steeds schilderingen, beeldhouwwerken en kun je deze leeuwenrots zelfs beklimmen (het uitzicht maakt de beklimming meer dan waard).

3. Trincomalee

Trincomalee is een redelijk toeristisch resort aan de noordoostkust van Sri Lanka. Rustige stranden en helder warm water; ideaal om bij te komen van een avontuurlijke tocht door Sri Lanka. Dichtbij het stadje Niruvelli vind je ‘Pigeon Island’. Hier kun je ook gaan duiken. In deze zelfde stad vind je een Nederlands fort, ‘Fort Frederick’.

4. Surfen in Hikkaduwa

Hikkaduwa, ‘Het surfoord’ van Sri Lanka, is de meest populaire surfplaats van Sri Lanka en is bekend om zijn beschermde koraal en geweldige snorkelplekjes. Naast surfen kun je hier terecht voor o.a. kite boarden, scuba diving en snorkelen.

5. Kandy

In het centrale deel van Sri Lanka vind je Kandy. Bij je bezoek aan Kandy kun je de Tempel van de Tand bezoeken, waar de linkerbovenhoektand van de echte Boeddha bewaard zou worden. Wil jij meer uit je verblijf op Sri Lanka halen, dan kun je er ook voor kiezen vrijwilligerswerk te doen in Sri Lanka. De vrijwilligersprojecten liggen in het culturele centrum Kandy, een stad waar je de traditionele Sri Lankaanse cultuur nog tegenkomt. Liever niet in je eentje vrijwilligerswerk doen? Bekijk dan de groepsreizen in Sri Lanka.

Wist je dat:

  • Sri Lanka letterlijk vertaald ‘prachtig eiland’ betekent?
  • Het eiland ook wel ‘de parel van de Indische oceaan’ wordt genoemd?
  • Je in Sri Lanka betaalt met de Sri Lankaanse roepie (LKR)
  • Je in Sri Lanka aan de linkerkant rijdt?
  • De officiële landstaal Singalees is?

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpaginaVrijwilligerswerk doen in Sri Lanka? Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.