Infodagen Gratis magazine

Jouw programma in het kort

Wil jij aan jouw talenten werken, houd jij van sport en wil je tegelijkertijd het bekende High School leven ontdekken? Dat kan in Nova Scotia, Canada!

 • Zeer flexibel en persoonlijk programma
 • Groot aanbod aan vakken en (winter)sporten
 • Engels én Frans leren of verbeteren
 • Nooit verder dan 1,5 uur van de kust verwijderd
 • Persoonlijke begeleider in de buurt

High School studie in Canada

 • Canada
 • 3 tot 10 maanden
 • 14 tot en met 18 jaar
 • v.a. € 8.095,-

Gele schoolbussen, een eigen locker en het enige echte prom! Lijkt het jou tof om te studeren in Canada? Dat kan met ons High School Canada programma! Canada is het op één na grootste land ter wereld en heeft een super gastvrije bevolking, die jou met open armen zal ontvangen. Doordat in het verleden verschillende nationaliteiten in Canada zijn komen wonen, hebben ze veel interesse in andere culturen en dus ook in jou als uitwisselingsstudent. Doordat Canada zo groot is, biedt het jou enorm veel mogelijkheden. Je kunt er perfect op wintersport, zeilen, paardrijden, of wat dacht je van een bezoek brengen aan de beroemde Niagara Falls?

Ontwikkel jouw talent en ga studeren in Canada!

Het Canadese schoolsysteem bestaat uit 12 schooljaren. Als uitwisselingsstudent word je in de 10th, 11th of 12th ‘grade’ geplaatst. Het onderwijsniveau in Canada sluit goed aan bij het Nederlandse onderwijsniveau wat studeren op een High School in Canada voor veel Nederlandse studenten mogelijk maakt. Daarnaast is er bijzonder veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten. In tegenstelling tot Nederland, kun je in Canada echter je vakkenpakket helemaal zelf samenstellen! 

Buitenschoolse activiteiten

Naast de standaard vakken als Engels, Frans, geschiedenis en wiskunde kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld journalistiek, musical of 'marine biology'. Na schooltijd neem je deel aan één van de vele activiteiten die op jouw High School georganiseerd worden. Als sportliefhebber kun je terecht bij bijvoorbeeld het rugbyteam of moedig je schoolteam aan als cheerleader. Als muziek of theater je hobby is, kun jij je helemaal uitleven in het choir, de schoolband of drama class! Drukke dagen dus, waardoor jij je zeker niet zult vervelen. 

Heb je behoefte aan contact met een oud-deelnemer of iemand van het High School team? Kom naar een van de High School Infodagen en stel al je vragen!

studeren in canada

High School in Canada ervaring

Eline is voor een jaar naar High School in Canada geweest. Volg haar avonturen en die van alle andere Travel Active Reporters op ons YouTube kanaal: Travel Active Channel! Hieronder vind je de afspeellijst van haar vlogs uit Canada.

Eline's High School ervaring

Programma

High School spirit

Canada, het buurland van de bekendste High School bestemming Amerika, vertoont hiermee meer overeenkomsten dan je zou denken! Zo vieren beide landen dezelfde feestdagen en verkleden ze zich met Halloween. Daarnaast komt het onderwijssysteem overeen met dat van Amerika. Je kunt zelf je vakkenpakket samenstellen en er wordt een scala aan buitenschoolse (sport) activiteiten aangeboden. Er rijden gele schoolbussen, je krijgt je eigen locker, de hele school komt bij elkaar om een sportwedstrijd aan te moedigen en het schooljaar wordt afgesloten met een ‘prom’. Studeren in Canada? Doen! 

Gastgezin

Gastgezinnen zijn er in veel verschillende soorten en hebben in ieder geval gemeen dat ze graag meer willen leren over andere culturen. De gastgezinnen willen jou als uitwisselingsstudent kennis laten maken met hun cultuur en jou de mogelijkheid geven het leven in een Canadees gezin te laten ervaren, compleet met familierituelen, feestdagen, uitjes en dagelijkse taken. Omdat de Canadezen zo gastvrij zijn, zul je je binnen ‘no time’ thuis voelen bij je gastgezin. Ook wordt tijdens jouw studie in Canada jouw Engels snel stukken beter. In New Brunswick heb je zelfs de keuze om in een franstalig of engelstalig gastgezin terecht te komen!

Reisdetails

Ben jij geschikt?

 • Je bent minimaal 15 jaar en maximaal 18 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je zit op het VWO, de HAVO, het VMBO of een gelijkwaardige opleiding.
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent er aan toe om de échte Canadese cultuur te leren kennen!

Vertrekmogelijkheden

Vertrek in januari 2020

Voor een trimester of semester. Aanmelden voor 15 november 2019.

Vertrek in september 2020

Voor een semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 maart 2020.

High School Canada is mogelijk voor een trimester (ongeveer 3 maanden), semester (ongeveer 5 maanden) of een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn.

Kosten

Programmakosten High School in Canada

 • High School Canada jaar: € 16.595,-
 • High School Canada semester: € 10.595,-
 • High School Canada trimester: € 8.095,-

Hulp nodig met de financiering? Bekijk onze blog "Hoe financier ik mijn High School Year?" voor inspiratie!

Inclusief bij High School Canada

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf het moment dat jij je aanmeldt tot je terugkomst door het High School team
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student ; de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit Travel Active T-shirt, reisportefeuille en kofferriem
 • Vluchtgids(informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Retourticket
 • Toegang tot een reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video
 • Ontvangst op het vliegveld en vervoer naar het gastgezin
 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Canadese High School
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Canada
 • Noodnummer in Canada- 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Schoolrapporten en voortgangsrapporten voor je ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School Canada

 • Administratiekosten € 100,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active.
 • Reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland, bereken hier online je premie.
 • Visumkosten
 • Luchthavenbelasting (hoogte afhankelijk van de luchthavens: gemiddeld tussen de € 200,- en € 400,-)
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Canada.

Waar kan ik heen als High School student?

Het studie programma voor High School in Canada wordt aangeboden in de provincie Nova Scotia. Op basis van jouw interesses is er veel mogelijk!  Hou jij enorm van skiën of lig jij straks op het strand van High School Canada bestemming Nova Scotia? Wil jij alleen je Engels verbeteren of bijvoorbeeld je Engels en Frans verbeteren? In het tweetalige Canada zijn er mogelijkheden voor allebei! 

Begeleiding

De begeleiding van onze uitwisselingsstudenten in Canada is uitstekend geregeld door onze partnerorganisatie. Je wordt als student in alle provincies erg persoonlijk begeleid door onze partner, die altijd aanwezig is om elke ondersteuning te bieden. In Canada maak je kennis met je begeleider die bij jou in de omgeving woont en je introduceert in je nieuwe omgeving en bij andere uitwisselingsstudenten. Zowel de partner als je persoonlijke begeleider geven je vanaf het begin het gevoel bijzonder welkom te zijn.

Voor ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra's

Trips & excursies

Gedurende het jaar organiseert onze partner in Canada verschillende optionele excursies en stedentrips voor alle uitwisselingsstudenten. Deze activiteiten zijn een mooie manier om meer van het land te zien en ervaringen uit te wisselen met andere uitwisselingsstudenten. Bezoek de wereldsteden Toronto en Montréal of zet de prachtige Niagara Falls op de foto!

Reisverzekering

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies.

Annuleringsgarantie

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een High School programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

 

Zo start jij jouw High School programma

 1. Meld je aan

  Boek het High School programma via de website
 2. Interview & Plaatsing

  We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin
 3. Voorbereiding & Vertrek

  Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Deel deze pagina

Bekijk ook eens deze programma's

chat met ons!
Arrow