Infodagen Gratis magazine
Travel Active 20 oktober 2014

Houd je niet van design kleding en opera, dan heb je al snel het gevoel dat Milaan niet jouw ‘cup of tea’ is. Toch zal deze modieuze stad je verrassen wanneer je er een bezoekje brengt. Vlieg jij een keer naar Milaan, tijdens een stedentrip of misschien wel om een Italiaanse taalcursus te volgen, dan hier de beste tips wanneer je deze stad gaat bezoeken.

Een compacte en daardoor ideale stad om te bezoeken

In tegenstelling tot de stad Rome is Milaan, het deel van Milaan dat de bezoekers graag willen zien, enorm compact. Natuurlijk heeft het zijn buitenwijken, maar het centrum met de meeste toeristische bezienswaardigheden is zeer geschikt voor een stedentrip. Daarnaast heb je, in tegenstelling tot Rome, niet meer nodig dan de metro en je eigen benen om Milaan te ontdekken. Tijdens een kort verblijf is het handig wanneer je in het centrum verblijft, maar verblijf je buiten het centrum, dan kom je met de metro net zo easy bij de Dom.

De grootste bezienswaardigheden zie je al in één dag!

Als toerist wil je graag alles van Milaan ontdekken. Gelukkig liggen de meeste bezienswaardigheden van de stad op korte afstand van elkaar. Bezoek tijdens je verblijf in Milaan ook zeker de Dom. Deze bevindt zich midden op het hoofdplein van Milaan: de Piazza del Duomo. Toegang tot deze 2degrootste kathedraal van de wereld is gratis, en wil je graag het adembenemende uitzicht vanaf het dak zien, dan ben je voor een kleine prijs met de lift of met de trap boven op de Dom.

Tips en weetjes over modieus Milaan

Neem wat extra euro’s mee

Milaan is het banken- en modecentrum van Italië. Geen wonder ook dat het een dure stad is, zowel om in te wonen als om te bezoeken. Op en top gekleed lopen de Italianen door de straten en als toerist op je sneakers, voel je je ook snel een toerist. Heb je geen extra euro’s om te spenderen in deze stad, zoek dan naar de restaurants waar locals eten, zoek een goedkoper hotel net buiten het centrum en koop een 10-ritten kaart voor de metro (scheelt nogal met losse ritten!). Milaan bezoeken met een wat lager budget lijkt lastig, maar is zeker te doen en bovendien de moeite waard.

Een bezoek aan de groene parken laat je het drukke verkeer vergeten

Milaan staat helaas bekend als één van de meest vervuilde steden van Europa. Tijdens een kort bezoek heb je hier waarschijnlijk geen last van, maar blijf je langer dan raden we je aan om zo nu en dan eens de groene parken van Milaan te bezoeken. De dichtstbijzijnde parken zijn Giardini Pubblici (tussen de Dom en het centraal station) en de Parco Sempione. Op de achtergrond blijft het verkeer aanwezig, maar al het groen is wel een heerlijke uitvlucht en ideaal voor een gezellige picknick.

Tips en weetjes over modieus Milaan

Designshoppen doe je in Galleria Vittorio Emanuele II

Heb jij liefde voor design? Dan ben je in Milaan natuurlijk op de juiste plek. Voor een bezoek aan de luxe designwinkels en chique boetieks van Milaan ga je naar Galleria Vittorio Emanuele II. Deze galerij grenst aan het eerdergenoemde Piazza del Duomo en is zelfs voor de minder mode-geïnteresseerden onder ons de moeite waard om door heen te wandelen. Overigens kun je hier ook terecht om te genieten van heerlijke pasta’s en overige gerechten in luxe restaurants.

Tips en weetjes over modieus Milaan

Italiaans leren op de erkende talenschool in Milaan

Wil jij dé designstad van Italië ontdekken, het beroemde Operahuis Scala bezoeken en tevens een woordje met de locals kunnen uitwisselen? Via Travel Active is het mogelijk om een Italiaanse taalcursus te volgen in deze modieuze stad Milaan. Je leert Italiaans op de erkende talenschool in Corso Buenos Aires, een bekende straat in het stadscentrum. Het is een schitterend art-nouveaugebouw met vakkundige lessen gegeven door zeer professionele docenten. Natuurlijk krijg jij genoeg tijd om de indrukwekkende museau te bezoeken en op heerlijke terrasjes al het glitter & glamour te aanschouwen. Als taalstudent in Milaan verveel je je geen moment! Neem deel aan de diverse excursies en leer je mede-studenten beter kennen.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's