Taalreis in Milaan

Taalreizen | Taal: Italiaans

Ga op taalreis naar Milaan!

 • Italië
 • vanaf 2 weken
 • vanaf 18 jaar
 • v.a. € 860,-

Milaan is de Italiaanse hoofdstad van mode en design. Daarnaast staat deze moderne stad ook bekend om diverse historische en artistieke bezienswaardigheden, zoals de grootste gotische kathedraal van de wereld, het schilderij 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci en het wereldbekende operahuis La Scala. Milaan is een van de populairste metropolen van Europa en trekt jaarlijks veel studenten aan van over heel de wereld. In deze dynamische stad tref je studenten aan die voor een korte tijd Italiaans leren, maar ook studenten die een semester verblijven of zelfs een heel jaar. Geniet tijdens jouw taalcursus van indrukwekkende musea, prachtige opera’s of aanschouw vanaf een heerlijk terrasje de glitter & glamour van de stad. Op je lijstje met bezienswaardigheden mogen Castello Sforzesco, Basiliek San Lorenzo en Museo Poldi-Pezzoli absoluut niet ontbreken!

 

Jouw programma in het kort

Italiaans leren in de modehoofdstad van Italië? Kies voor een taalcursus Italiaans in hartje Milaan en ervaar het dynamische leven in deze bruisende metropool.

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Kies voor zakelijk Italiaans, Italiaans & Fashion of andere cursussen
 • Talenschool in het commerciële centrum van de stad
 • Culturele bestemming
 • Designstad van Italië

De taalreis van je leven in Milaan

In Milaan vind je de taalschool in een bekende straat van het commerciële centrum van de stad, Corso Buenos Aires. De studenten die kiezen voor deze taalschool hebben over het algemeen een grote interesse voor design, mode, muziek en business. De taalschool is het met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken vanwege de ligging bij metrostation Lima. De school is uitermate geschikt voor volwassenen, academische studenten en young professionals. De taalschool beschikt over multimedialokalen, internetfaciliteiten, een studentenlounge en een tuin. De lessen worden gegeven aan groepen van 6 tot 12 studenten. De school is erkend door IALC ACLS en Percorsi Italiani.

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • Gevestigd in een art nouveau gebouw
 • 18 klaslokalen voorzien van de benodigde (audiovisuele) faciliteiten en airconditioning
 • Binnenplaats met tuin
 • Studentenlounge
 • Gratis internet en draadloze verbinding
 • 1 les duurt gemiddeld 45 minuten
Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Italië - Milaan 2021

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Italië

Na vertrek

 • Cursus Italiaans op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à €100,-
 • Lesmateriaal, te betalen ter plaatse (zie prijslijst)
 • De reis naar Italië
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling
 • Aankomst pick-up service
Tip van onze Taalreizen experts

Samen met New York, Londen en Parijs wordt Milaan gezien als toonaangevende stad als het gaat om mode. Zo is Milaan de thuisbasis van de grote modemerken zoals Versace en Armani en hebben ook andere grote modemerken allemaal hun winkels in Milaan. Een van de belangrijkste events is ook de Milan Fashion Week, waar alle celebrities op af komen. Dus als jij van mode houdt, zit je op de perfecte plek. Zo is er zelfs een cursus Italiaans met Fashion Design/Interior Design, beter kan niet!

Activiteiten & excursies

De talenschool organiseert iedere week verschillende activiteiten; een goede manier om je medestudenten te leren kennen en de stad te ontdekken. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Voorbeelden van activiteiten en excursies zijn stadswandelingen, lezingen over de Italiaanse keuken, filmavonden op de talenschool, museumbezoeken, excursies naar het Gardameer en Verona en nog veel meer!

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata voor gevorderden: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Vaste startdata voor beginners: zie prijslijst
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Standaard

Standaard Italiaans bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Italiaans’ per week. Lessen Algemeen Italiaans zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Deze cursus is te volgen van niveau A1 (Elementary) tot C1 (Advanced).

Intensief

Intensief Italiaans bestaat uit 30 groepslessen Algemeen Italiaans per week. Het voordeel is dat je bij deze cursus 10 lessen meer hebt dan bij de standaard cursus en dus ook dieper op het lesmateriaal in kunt gaan. Ook heb je de mogelijkheid om meer te leren over de cultuur en kun je meer werken aan je conversatie. Hierdoor gaat je taalkennis sneller vooruit. Deze cursus is eveneens te volgen van niveau A1 (Elementary) tot C1 (Advanced).

Privélessen

Deze talenschool biedt ook de optie om een privé cursus Italiaans te volgen van 20, 30 of 40 lessen per week. De standaard of intensieve lessen vinden plaats in groepen, maar bij deze cursus krijg je privéles van een docent waardoor je dieper op de lesstof ingaan en kunt aangeven waar jij moeite mee hebt. Je krijgt de maximale persoonlijke aandacht en leert dus veel sneller! Ook deze cursus is voor de aangegeven niveaus te volgen. Privélessen kunnen ook gegeven worden m.b.t. een bepaalde sector. Heb jij Italiaans nodig voor jouw werk? Zet je privélessen dan in voor Zakelijk Italiaans zodat je precies het jargon leert dat je nodig hebt.

 

Taalsemester

Heb jij een tussenjaar? Of wil je voor langere tijd Italiaans leren in Milaan? Maak dan gebruik van deze unieke gelegenheid om het Italiaans vloeiend te leren spreken terwijl je het lokale leven in Milaan ervaart. Je kunt kiezen voor een periode vanaf 12 weken. Je krijgt 20 groepslessen per week.

Italiaans & Fashion/Interior Design

De talenschool in Milaan biedt tevens de mogelijkheid om voor 4 weken een standaard cursus, van 20 groeplessen per week Italiaans, aan te vullen met lessen in Fashion of Interior Design. Milaan is de locatie bij uitstek om je te verdiepen in mode of interieur design. Gedurende dit 4-weekse programma combineer je lessen Italiaans in de ochtend met workshops over fashion of design in de middag. Basiskennis van het Italiaans is vereist om deel te kunnen nemen aan de workshops.

Fashion Design
Deze workshops zijn bedoeld voor iedereen die zijn/haar kennis van de Italiaanse modewereld wilt uitbreiden. De lessen geven je meer inzicht in de fundamenten van de mode industrie en hoe een mode collectie tot stand komt. Ook leer je meer over de geschiedenis en het belang van mode in Italië. De workshops zijn een combinatie van presentaties door mode experts en (groeps)opdrachten waarbij je zelf aan de slag gaat! Je hebt hier geen voorkennis voor nodig!

Interior Design
Dankzij deze workshops krijg je een meer inzicht over hoe interieur ontwerpers een project van begin tot einde doorlopen. Deze lessen zijn een mix van presentaties en praktische opdrachten waarbij je zelf aan de slag gaat met projecten. Je leert meer over de trends van hedendaags interieur design en verbetert jouw skills in decor.

Zakelijk Italiaans

Heb jij Italiaans nodig voor je werk? Dan kun je 20 of 30 privélessen per week benutten om een geheel eigen leertraject te maken met jouw docent. Op deze manier kun jij je toespitsen op vaktermen die voor jouw sector van belang zijn. Ook kun je deze lessen inzetten om je communicatie vaardigheden in het Italiaans te verbeteren. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas bij onderhandelingen, vergaderingen, presententaties etc.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Milaan bieden we verschillende accommodatie opties. Ook voor de accommodaties geldt dat je verschillende opties kunt combineren. Let op! Het kan zijn dat jouw voorkeur helaas vol is geboekt. Indien dit het geval is overleggen we altijd welke opties er voor jou zijn. De meeste accommodaties liggen op max. 30 minuten reisafstand per OV.

Appartement

Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je samen met andere internationale studenten in een appartement verblijven. Je hebt veel vrijheid en komt ook makkelijk in contact met andere studenten. Bij verblijf in een gedeeld appartement heb je een eigen slaapkamer. De keuken, woon- eetkamer en badkamer deel je met je andere huisgenoten. Je huisgenoten kunnen variëren van Italiaanse of internationale studenten of bewoners. Het verblijf in een gedeeld appartement is altijd op basis van logies, je dient je eigen maaltijden klaar te maken. Er is wel altijd een keuken aanwezig en er liggen supermarkten in de buurt. Zo kun je dus of voor jezelf koken of natuurlijk gezellig samen met je huisgenoten!

Faciliteiten

 • Centraal gelegen, op maximaal 30 min. reisafstand van de talenschool
 • Eigen slaapkamer
 • Gedeelde badkamer, keuken en woonkamer
 • WiFi is in de meeste appartementen aanwezig
 • Mogelijk vanaf 2 weken

Tip: Heb je behoefte aan meer privacy? Neem dan contact op via taalreizen@travelactive.nl en informeer naar de mogelijkheden voor een privé appartement.

tr-milaan-gedeeld-appartement

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Italiaans oefent met native speakers. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Je maakt het dagelijkse familieleven van dichtbij mee: leuke gezinsactiviteiten, het vieren van feestdagen én de lokale keuken! Maar verblijven bij een gastgezin betekent ook dat je persoonlijke aandacht krijgt en in een warm en comfortabel thuis verblijft. In een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ten slotte geniet je bij een gastgezin ook van de rust, zodat je in alle stilte (of juist met behulp van je gastgezin) kunt studeren! Gastgezinnen respecteren namelijk ook jouw privacy.

In Milaan zijn er geen typische gastgezinnen. Sommige gezinnen bestaan uit alleenstaande vrouwen met kinderen, andere uit een ouder echtpaar en weer andere uit samengestelde families. Je verblijft op een eigen kamer. Gastgezinnen hebben ook vaak een tweede student in huis! Grote kans dus dat je samen met een andere internationale student in huis geplaatst wordt!

Faciliteiten/Opties:

 • Half pension: ontbijt en diner inbegrepen
 • Logies ontbijt: ontbijt inbegrepen
 • Logies (Guestroom): geen maaltijden inbegrepen, je betaalt alleen voor je kamer en bereidt je eigen maaltijden
 • Eigen slaapkamer
 • Gedeelde badkamer, keuken en woonkamer
 • Internet is beschikbaar bij de meeste gastgezinnen
 • Vanaf 2 weken

tr-milaan-gastgezin

Studentenresidentie

De talenschool biedt tenslotte nog een studentenresidentie aan! Deze residentie is mogelijk voor studenten van 18 jaar of ouder en je kunt een kamer boeken vanaf 2 weken. De residentie ligt vlakbij Camplus Turro en beschikt over 56 kamers (met eigen badkamer). Er zijn in totaal 4 keukens (op iedere verdieping 1).

Faciliteiten 

 • Eigen kamer met badkamer
 • Airco
 • Beddengoed en handdoeken
 • Kamers worden wekelijks schoongemaakt
 • Vlakbij Camplus Turro, op 20 à 30 minuten reisafstand van de talenschool
 • Wasfaciliteiten (tegen kleine betaling)
 • 24/7 beveiliging
 • WiFi in de algemene ruimtes en internetkabels in de kamers
 • Let op: keukenmateriaal is niet inbegrepen!

tr-milaan-studenten-residentie

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.