Waarom IJsland dé bestemming is om te gaan werken

Travel Active
Algemeen
8 april 2019

IJsland, het land waar water en vuur samen komen. Of je nu aan de slag wilt gaan in Reykjavik in de horeca, in the middle of nowhere op een gezellige boerderij of gek bent op kinderen en als au pair gaat werken, er is voor ieder een plek in dit prachtige land! Wij hebben dan ook een lijstje gemaakt met redenen waarom IJsland dé bestemming is om te gaan werken!

Ruige landschappen

IJsland kent één van ’s werelds meest pure, aardse en grootste landschappen. Enorme kliffen, vulkanisch geweld en prachtige watervallen, kun je allemaal verwachten op een trip door IJsland. Kijk recht de aarde in, in het Thingvelir park, waar de Europese en Noord-Amerikaanse tektonische platen zich elk jaar ongeveer 7 mm van elkaar af bewegen. Hier kun je in de Silfra kloof ook enorm mooi snorkelen en duiken.

Fantastische mensen

IJslanders behoren tot de gelukkigste mensen ter wereld! Niet zo gek ook, het land heeft een ontwikkelde economie, een super goed stelsel van sociale voorzieningen, langdurige vrede en een schoon milieu. Én IJsland is het land met de meeste gelijkheid voor vrouwen! In IJsland is criminaliteit zo goed als onbestaand, en laten moeders hun kinderen in de kinderwagen als ze aan het slapen zijn gerust buiten staan voor het raam terwijl zij een kopje koffie drinken binnen in het café.

Noorderlicht

Van oktober tot april tussen 21:00 en 01:00 uur is het de beste tijd om in IJsland het noorderlicht te zien. Omdat de lucht zo schoon is, kun je het noorderlicht nog beter zien! Het is enorm bijzonder om naar de lucht te staren en je te verliezen in de speling der natuur, een schilderij dat elke avond weer veranderd. Als je enige tijd in IJsland werkt heb je zelfs de kans om dit spektakel meerdere keren te kunnen zien! Én hoe bijzonder is het om mee te maken dat het maar 5 uur per dag licht is!

Midzomernacht

Of je kiest voor de zomer en dan heb je juist hele lange dagen. Soms gaat de zon zelfs nooit onder en kun je de midzomernacht vieren met de locals! De Midzomernacht is een uniek natuurfenomeen dat boven de poolcirkel te zien in. Gedurende een aantal dagen schijnt de zon hier 24 uur per dag. Bezoek het festival Secret Solstice in juni waar je 24 uur per dag in compleet daglicht feest!

Warm waterbronnen

IJsland kent veel warm waterbronnen door de vele vulkanen die het land heeft. Een bezoek aan een warm waterbron is erg ontspannend en goed voor je huid en gezondheid. Genoeg redenen dus om je na je werk of in het weekend lekker onder te dompelen in een van deze bronnen en weer fris en ontspannen een nieuwe dag of week te beginnen.

Het is er niet eens heel erg koud!

Doordat IJsland zo noordelijk ligt, denken we vaak dat het er ook erg koud is. Echter door de Golfstroom die van het Caribisch gebied naar IJsland stroomt, wordt het klimaat het hele jaar door gematigd. Sterker nog, de temperatuur in IJsland komt in de winter zelden onder de -5 °C. Laat deze fabel je er dan ook niet van weerhouden om dit prachtige land te gaan ontdekken!

Wil jij graag gaan werken in IJsland? Bekijk hier ons hele aanbod aan reizen naar dit prachtige land!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.